[]

Başka Bir Bölüm Dersine Girmek

Diyelim ki benim özel merak duyduğum bir konuyla ilgili bir ders var ama benim okuduğum bölümde değil (fakülte aynı). Ben sadece dinlemek amacıyla bu derse girebilir miyim? Dersin öğretmeninden izin almalı mıyım? Sadece ondan izin almam yeterli olur mu? Nasıl yapsak?

Ek: Tek bir ders boyunca değil, dönem boyunca. Su kaçırıyor olabilirim evet :)


 
muhtemelen hangi okulda olduğuna bağlı. kalabalık bir sınıfta kimse farkına varmaz. küçük sınıfsa hocaya sormak lazım.


  • hkaan  (26.01.15 10:54:49) 
Bu dediğiniz şeyi yıllarca fizik bölümü dersleri için yaptım. Kaçak göçek girdim başlarda. Sonra dönem başında hocanın odasına giderek izin alıp yaptım. sadece bilgisayar mühendisliği bölümünden bir hoca öss'de kaçıncı oldun sen anlayamazsın deyip almamıştı derse. Ama o hocanın egosuyla alakalı. Onun dışında geri çeviren kimse olmadı. Sizi de geri çevireceklerini sanmam


  • godsparticle  (26.01.15 10:56:31) 
Olabiliyor, ben de sinema derslerine gireceğim. Hoca kendisi davet etti gelin biz dışarıdan öğrenci kabul ediyoruz diyerek.


  • Lim5  (26.01.15 11:02:31) 
hocaya sorman lazım (lise gibi geldi bana öğretmen felan deyince).
misal, benim derslerime dışarıdan katılmak isteyenler oluyor. gelip önden soruyorlar. alıyorum. diğerleri zaten not için alıyor. ayrıca dışarıdan derse katılım olması (katılanlar) daha çok hoşuma gidiyor. zorunlu olmamasına rağmen derse gelen birisi ne güzeldir.
kız/erkek arkadaşı için derse geleni bile biliyorum. onlara bile izin veriyorum. adamın/kızın kulağına ufaktan bir su kaçırabilmeyi bile önemserim ;)
  • fempusay  (26.01.15 11:43:22) 
1.hoca ile konuşmanız en doğru yol.sınıf ister büyük ister küçük olsun.bazı üniversiteler adını vermeyeyim (ege üniversitesi) dersleri sadece dinlemek için derse girme isteğimi kendi okulumdan izin almam şartına bağlamıştı.dersi veren hoca olur benim için sorun yok ama bölüm başkanına haber vermen gerek deyince böyle bir cevapla karşılaşmıştım.
(sınıf hınca hınç kalabalık olsa anlarım ama alan kişi sayısı belli dersin işlendiği sınıf belli)
bunun dışında almak istediğin ders açık ders olarak veriliyor olabilir.youtube ya da mocw sitelerinde aratabilirsin.
  • rakicandir  (26.01.15 12:18:17) 
bizim okulda sorun çıkmıyor hocaya soyleyerek veya söylemeden giriliyor. hatta bir arkadaşım sürekli erkek arkadaşının derslerine giriyordu. dersleri sevmiş, bölüm değiştirdi...


  • kuzey li  (26.01.15 12:36:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.