[]

ücret iadesini yapmayan firma

arkadaşlar online alışveriş yaptım yerli bir giyim firmasından.
iki hafta geçti, teslim etmediler.
ben de siparişi iptal ettim.
güç bela "siparişiniz iptal edilmiştir" diye bir mail geldi. paranız 3 gün içinde yatacak dendi ama hiç de öyle olmadı.
bir hafta sonra müşteri hizmetlerine yine acayip zorlanarak (telefonları açmıyorlar) ulaştım, bugün yatırıldı dediler.
aradan 2 hafta geçti, bu arada kredi kartı ekstresi de geldi ve ben yapmadığım bir alışverişin ilk taksidini ödemiş bulundum.
şimdi ne yapmalıyım? bu adamları korkutup paramı yatırmaya yönlendirecek anahtar kelime nedir, bilenler yardımcı olursa sevinirim.
son derece bilinen bir mağazanın online satış platformunda bu rezaletin olması inanılmaz bir şey.

 
aslında şöyle, kredi kartı ve taksitli bir durum söz konusu ise - işletme bu işlemi iptal eder. bunun kartınıza yansıması 3 ila 10 iş günüdür ki bu da banka ile sizin aranızdaki süreç. sonra o taksitli tutarlar böldüğünüz taksit adedi ve tutarınca karta iade edilir. bununla ilgili olabilir diye düşünüyorum son derece iyi niyetimle..


  • mrvengeance  (26.01.15 11:03:56) 
@mrvengeance toplamda 1 aydır yatırmalarını bekliyorum ve yapmadığım alışverişin 2. taksidini ödemiş durumdayım.


  • locococo  (26.01.15 11:08:28) 
Alışverişten sonra 30 gün dolduktan sonra firmaya mesafeli satış sözleşmesinin gereklerini yerine getirmediği için paranın hemen geri yatırmalarını talep edebilirsiniz, aksi takdirde yasal işlem başlatacağım diye tehdit edebilirsin.

Bir de istersen bankaya ürünleriniz teslim edilmediği için dolandırıcılık olarak ters ibrazda bulunabilirsiniz.
  • atom karincanin torunu  (26.01.15 11:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.