[]

Berlin'de olan var mı? -acil-

Berlin'de yüksek lisans yapmakta olan erkek arkadaşıma çok acil olarak kalacak yer arıyoruz: evi olan birinin yanına olabilir ya da başka bir öneriniz varsa o da olabilir ya da eve çıkacak olan varsa ev arkadaşı olarak yanına da olabilir, önemli olan bu hafta içinde bulabilmemiz çünkü en sahibi 10 gün vermiş evden çıkması için -kendisi de demin öğrendi zaten :( -

iletişim için: bana mesaj atabilirsiniz duyurudan ya da

canterzi.istanbul[at]gmail[nokta]com


modlara not: bir müddet üstte kalabilirse çok seviniriz.

teşekkürler

 
Couchsurfing'e yazin. Orda kalici yer arama gruplari oluyor. En kotu ihtimalle wg-gesucht'tan falan kendisi bir yer bulana kadar gel kal diyen cikar muhtemelen. Sadece gruplara degil, cs berlin duvarina yazin. Ben o sekilde buldum kaldigim evlerden birini.


  • letheavendangered  (21.01.15 20:08:03) 
teşekkürler ama wg-gesucht'da sürekli aramasına rağmen bulamıyor. diğer seçenekleri kendisine ileteceğim.


  • pasp  (21.01.15 22:10:44) 
Dogru, ordaki bir ilana 47484728 kisi birden basvurdugu icin cogu zaman olumsuz donus bile yapmiyorlar. Bir de facebook gruplari var, berlin icin neler var bilmiyorum ama berlin wg suche falan yazip ararsaniz belki bir seyler cikar eger henuz denemediyseniz. Benim de gozum kulagim acik olacak. 2 ay evsiz kaldim, ne oldugunu biliyorum.


  • letheavendangered  (21.01.15 23:31:17) 
büyük sehirlerde özellikle milyonluklarda, wg-gesucht, immobilien.de gibi sayfalardan, provizyon ödemeden, hele ki, türk olarak baya zor. evi bulmak sorun degil. adama 600 euro kazaniyorum isim var diyorsun, isten cikarsan kim ödeyecek kirayi diyor, garantör istiyor, 3 aylik kira bedeli depozito istiyor vs. fazla uzatmayayim.

yapacagi sey din a4 kagida oturmak istedigi semt, oda büyüklügü, ödeyecegi miktar vs'yi yazip, kalin borulu, trafik lambalarina yapistiriyorsun. ne kadar internetten bihaber insan varsa bu duyurulari okuyorlar. arkadasin gitsin, 5 euro verip 100 tane ilan bastirip her yere assin. 1 haftaya kalmaz evi de, odayi da bulur. gerisi öyle ilan aramayla zor görünüyor.

ilan isine de girerse app indirsin, yeni bi ilan geldigi an direk mesaj geliyor, hemen arayip evi görmeye gelebilir miyim diyorsun? ben benim evi böyle bulmustum. 10 dakika gec kalsam gitmisti ev..

cok darda kalirsa bana gene de yaz.
  • acsr777  (22.01.15 14:35:16 ~ 14:39:44) 
  • bengi tonyukuk  (23.01.15 23:29:59) 
  • koenzim  (25.01.15 15:08:56) 
Marek Schramm yolu gözüktü size. kaution kasar ancak garanti kalacak yer ayarlarlar. almanyanın yamulmuyorsam en büyük gayrimenkul firmasıdır.


  • KidLazer  (25.01.15 22:17:55) 
Aklinda bulusnun Berlin ev bulmanin en zor oldugu sehirlerden biri ve bu nedenle emlak siteleri bircok dolandirici kayniyor. Özellikle cok güzel evlerin fotograflarini koyup, cok uygun fiyat veriyorlar. Siz ilgilenince de "Su anda Londradayim, gercekten ciddiyseniz 50 euro kapora yatirin hemen ilk ucakla geleyim, anlasalim" diye hikaye yazip, 50 euro alip kayboluyorlar.

Ben www.holtz-estate.net bu emlakcinin evlerinden birinde kaliyorum www.parkside-residence.de özellikle tavsiye ederim, cok merkezde (alexanderplatz) ve provizyon almiyorlar, musterileri genelde yabanci oldugu icin ingilizeleri iyi, yabanci diye de problem cikarmiyorlar.
  • emrahday  (29.01.15 14:10:54 ~ 14:12:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.