[]

Diyabet olduğumdan şüpheleniyorum, kan testini nerede yaptırayım ?

Arkadaşlar diyabet olduğumdan şüpheleniyorum. Kan testini eczanede yaptırabilirsin diyorlar. Yoksa hastaneye gitmem şart mı (biraz işlerim var da) ?




 
eczane konusunda bilgim yok ama tamamen aynı sebepten ötürü dahiliyeye gitmiştim ben. dedim böyle böyle iki saat aç kalsam yerlerde yuvarlanıyorum, çok fazla şeker tüketiyorum pankreası elime mi alacağım bir baksanız... "hmmm peki" dedi şekerime baktı.

küçük bir not: diyabet için yapılacak kan testine aç karnına gidin. devlet hastanesinde söylemiyorlar bile "aç gelin" diye. 10-12 saat falan bir şey yememek lazım. sadece su içilebiliyordu galiba.
  • der meister  (17.01.15 13:30:41) 
Eczanede kan şekeri testi yapılır ama o sonuca göre diyabet teşhisi konmaz. Bir önceki gece tatlının dibine vurmussaniz sabah yüksek cikabilir. Önemli olan uzuuun bir periyotta kan sekeriniz ne kadar yüksek kalmış onu anlamak. Onun için de HbA1c bakmak lazım.

Aç karnına dahiliyeye gidin, hiçbir şey yemeyin. Gerekli her şeye orada bakarlar. Teşhis konarsa endokrine yönlendirir. Endokrinoloji randevusu internetten alınamıyor, üniversite hastanelerine de hemen gün alabileceğinizi zannetmiyorum. Özeller de olabilir.
  • Lim5  (17.01.15 13:44:01) 
Bazı aile hekimliklerinde de test yapılıyor. Sizin aile hekşmşz de yapıyordur belki. Onu öğrenin. Sabah aç karna gidebilirseniz, çok uzun sürmez işiniz.


  • kalbatros  (17.01.15 16:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.