[]

bu durum tansiyondan mı olur? (doktor arkadaşlar bakarsa)

dün gece annemin çığlığıyla uyandım, babam yerde yarı oturur pozisyonda hareketsiz ama bilinci açık bir şekilde yatıyordu. tuvalete kalkmış ve aniden şiddetli mide bulantısı hissedince olduğu yere çöküvermiş. 1-2 dakika başında bekledik hiç bir şey konuşamadı, sonra zar zor ayağa kaldırdık ve yatağına yatırdık, alnı çok sıcaktı ve birkaç dakika içinde müthiş terledi ve tişörtü sırılsıklam oldu. 2-3 defa farklı aletlerle tansiyonunu ölçtüm en fazla 15-7 civarı çok da abartı olmayan rakamlar arasında değişti. ambulans çağırmamızı istemedi ve yavaş yavaş kendine geldi sonra yattı uyudu.

bütün bunlar 10-15 dakika içerisinde oldu.

bilinen sürekli bir hastalığı yok, sadece hipertansiyon var ve ilaçlarınıda aksatmadan kullanıyor. yukarıda anlattığım durum yılda 1 kez falan oluyor.

o anki panikle tansiyonu yanlış ölçmüş olabilirim, belkide yükseldi veya düştü. sizce ne olmuş olabilir? aynı durumu tekrar yaşarsak ne yapmalıyız?

 
bu soruları doktora sormanız da 10- 15 dk alabilir..
hem doğru kişiyle de muhattap olursunuz..

  • ademolog  (14.01.15 10:49:34) 
doktor değilim ama buna benzer şeyler yaşadığım için soruyorum. şekerle ilgili sıkıntısı var mıydı? ayrıca kalp ya da beyinle ilgili şeyler olabilir. ihmal etmeyin böyle durumları. o anda gitseydiniz keşke.


  • eli eli lema sevaktani  (14.01.15 11:04:04) 
@ademolog; doktora gidene kadar kendisine geldiği için onlarda bir şey yapmıyor, tansiyondur deyip gönderiyor, gerçi bir defasında serum takmışlardı.

@eli eli; şeker yok, kalpte de bir sıkıntısı yok ama dediğiniz gibi beyin cerrahına da gitmek lazım.
  • tolga asp  (14.01.15 11:13:43) 
peşinen söyleyim dahiliye ve kardiyoloji polikliniğine mutlaka gidin.

anlattığınız şey postural hipotansiyon(git:eksisozluk.com ) a benziyor. yataktan kalkar kalkmaz göz kararması, bulantı vs ile kendisini belli eder. olduğu yere çökmekle doğru olanı yapmış. bu durum tekrarlarsa kesinlikle ayakta kalmaya, bir yere tutunmaya çalışmasın zira düşüp başını çarpabilir. yalnız postural hipotansiyon 10-15 dk kadar da uzun sürmez genelde. o yüzden babanızda hipoglisemi de gelişmiş olabilir. diyabet açısından da kontrol edilmesi şart.
  • dolaysiz tumlec  (14.01.15 12:13:52 ~ 12:15:00) 
annemde olmustu birkac kere. o da tansiyon hastasi. ani tansiyon oynamasi (yataktan kalkti demissin, yataktan cok yavas kalkilmaliymis... veya uyurken saga sola ani donmeler de yaparmis bunu) veya kalp sorunlari yaparmis. en son vertigoda karar kilip yollamislardi. epeydir olmuyor sukur. yoksa bi sefer gece ayni sekilde uyanmisti, biz de cok korkmustuk.

en kotusunu dusunup kardiyolojiye gidin, bir iki dakikalik is ekg.

not: tansiyon ilaclari/dozu degisti mi? bi sefer de ilacin ters etkisi olarak yasamistik:)
  • no avalon  (14.01.15 12:18:47 ~ 12:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.