[]

Hepatit B kimlerde kronikleşir? -İngilizce bilen arkadaşlara da-

yetişkinlerde kronikleşme oranı yüzde 10'muş.

merak ettiğim yetişkin olan bu yüzde 10 luk orandakilerin ortak özellikleri.

ben de tahmin edebiliyorum kimler olduğunu fakat tahminden ziyade kesin bilgi-kaynak lazım.

ben türkçe kaynak bulamadım. varsa ingilizce-türkçe kaynak yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır?

ingilizcem yok. belki ingilizce bilen arkadaşlar soruyu ingilizce olarak aratırsa çok daha geniş bir havuzdan faydalanma imkanı olur. o yüzden o arkadaşlara da uzman olmasalar da sorumu yöneltmek isterim.

2. olarak aynı arkadaşlardan "hepatit b oda sıcaklığında ne kadar süre yaşar?" sorusunun cevabı hakında yardımcı olmalarını istirham ediyorum.

sağ olunuz.

duyuruyu ikinci kez açtım. daha önce cevap gelmedi. belki bu sefer görmeyen birileri görür.

 
mesela yenidoğanda kronikleşir. yenidoğan virüse maruz haldıysa bağışıklık sistemi henüz gelişmemiş olduğu için virüsün kronikleşme ihtimali %90 lara çıkarken erişkinlerde %10 lara kadar düşerr. buradan çıkardığım sonuç bağışıklık sistemi güçlü olanlarda kronikleşmenin daha az görüldüğü.
aşağıda da konuyla ilgili bir yazıyı kopyala yapıştırladım hepatit b kronikleşme oranının yaşla azaldığını söylüyor kısaca.

How likely is it that acute Hepatitis B will become chronic?
The likelihood depends upon the age at which someone becomes infected. The younger a person is when infected with Hepatitis B virus, the greater his or her chance of developing chronic Hepatitis B. Approximately 90% of infected infants will develop chronic infection. The risk goes down as a child gets older. Approximately 25%–50% of children infected between the ages of 1 and 5 years will develop chronic hepatitis. The risk drops to 6%–10% when a person is infected over 5 years of age. Worldwide, most people with chronic Hepatitis B were infected at birth or during early childhood.
  • irsh92  (17.01.15 15:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.