[]

Bağışıklık Güçlendirici(ler)?

Son bir ay umca, imuneks kullandım. Kefir içiyorum. Günde en az bir bardak ıhlamur/adacayı da içiyorum. Sigara kullanmıyorum. Ama her kış olduğu gibi gene aynı şekilde hastalandım:
boğaz ağrısı
boğazda iltihap
inip çıkan ateş.
Gene klasik antibiyotik ve grip hapı almaya başlayınca düzelmeye başladım.
Antibiyotik içmemek için de 2 gün direndim. Ama onsuz geçmiyor.

Sizin tavsiye edebileceğiniz bağışıklık güçlendiriciler neler var?

 
sıkı giyinmek ve spor yapmak. multivitamin alıp çıplak gezince hasta olursun boolum. onlar da bi yere kadar.


  • domates yiyom  (10.01.15 23:41:44) 
Taze zencefil çayı için. Toz zencefili balla karıştırıp yutun. Boğaz için mükemmel.

Ek: Spor +1500 Her kış en az 2 kez acillik ateşi yükselen bir insan olarak sporu tam bir düzene oturttuğumdan beri hiç hasta olmadım. Nezle bile. Kendimi bildim bileli de kışları lahana gibi giyinirim. Soğuktan korunma konusunda bir değişiklik yok yani.
  • ay nov kung fu  (10.01.15 23:41:50 ~ 23:51:23) 
sarımsak ye/yut. limonlu zeytinyağlı karışık salata ye her gün. geçmiş olsun.


  • mayaa  (10.01.15 23:44:20) 
Kedilere bağışıklık güçlendirmek için verilen bir ürün var IG-Kitten diye. Kendisi aynen propolis görünümünde ve kokusunda. Kedinin öğürmesine bakılırsa tadı da aynı olmalı. O yüzden bu konuyu bir araştırabilirsin, ben de çok merak ediyorum.

Bunun dışında inip çıkan ateş için grip hapı tabi iyi gelir, semptom giderici onlar. Ateş düşürür, ağrıyı keser ama yaptığı fazla bir iş yoktur. Antibiyotik viralse faydasız aksine zararlı, ayrımını yapmak lazım. Boğazında beyaz tabakalar görüyorsan tamam, kırmızılıklarsa gereksiz. Viralse ötekini alsan da düzeliyorum dersin. Meyve sebzeyi eksik etme. Yapacak fazla bir şey yok. Tarhana, ezogelin çorbası iç. Biraz açık havaya çık, fazla steril yaşama. Bakterilerle az az karşılaşıp savunmayı öğrenmesi lazım vücudun.

Yine de not düşeyim: Halam ne yaparsa yapsın her kış yatak döşek hasta olurdu, 45 yaşında bademciklerini aldırmakta buldu en son çareyi.

Edit: Egzersizi yazmayı unutmuşum.
  • Lim5  (10.01.15 23:54:29 ~ 23:55:15) 
redoxon efervesan c vitamin tableti gun asiri kullanmani tavsiye edebilirim. klasik soguk alginliginin en belirgin baslangici c vitamininin dusuk seviyelerde omasi diye biliyorum.


* bu arada saglikla tipla vs hic alakam yok; zamaninda bir doktordan duymustum bu olayi.
  • foolrules  (10.01.15 23:54:43) 
*D3 eksikligi insan vücuduna 'Kötü Günler Yakinda hazirlan' mesaji verirken yüksek D3 seviyesi 'Her sey yolunda normal islerine dön' mesaji veriyor
*Kötü günler yakinda' mesaji ile vücut soguk kis günlerine yada buzul cagdaki gereksinimlere göre vücudu hazirliyor. Örnek olarak
*Ufak tefek hastaliklari iyilestirme isini birak hayatta kalmaya hazirlan. Böylece ölümcül olmayan iyilestirme isi askiya aliniyor

(bkz: devit-3)

not: günlük 15-20 dk güneş görmek de yeterli ama güneş dik gelmeli ve yarı çıplak şekilde güneşlenmelisin bu da kışın pek mümkün değil o yüzden takviye alman daha iyi olur.
  • toua tokuchi  (10.01.15 23:55:30 ~ 23:58:56) 
Tahıldan uzak dur.


  • arnold schwarzeneger  (10.01.15 23:56:17) 
çörek otu yağını üç gün, birer çay kaşığı iç. iki gün ara ver, tekrar üç gün iç. çok etkili.


  • mellifica  (11.01.15 00:00:58) 
yazlarını evde kapalı geçirme. güneşi gördüğünde içeri tıkılma.


  • namus ninjası  (11.01.15 00:01:48) 
Çörek otu yağı, zencefil çayı, sarımsak gibi alternatifleri hiç denemedim.En kısa zamanda deniyeceğim.
Redoxon, devit, sambucol gibi besin takviyelerini de bir araştırayım.
Belki de en önemlisi dediğiniz gibi spor. İş yerinde her gün defalarca merdiven inip çıkıyorum ama bu spordan sayılmaz herhalde. Düzenli spor yapmam ise zor.
Cevap veren herkese çok teşekkürler.
  • foxmulder  (11.01.15 00:21:19) 
günlük 30 dk tempolu yürüyüş yeterli olur spor anlamında ama daha fazlası tabi daha yararlı olabilir.


  • toua tokuchi  (11.01.15 12:56:33) 
Yüksek hdl/Kolesterol. Haliyle hayvansal ürünler. Onun dışında Ldl'yi yükselten karbonhidratlardan hareketsiz yaşamdan ve sigaradan uzak durmak. Bunların hepsi bağışıklık sistemini güçlendiren etkenler.


  • angelus  (11.01.15 13:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.