[]

Araç kiralama ve leasing sorusu

Çalıştığım firmadan maaş yanında ek bir ücret alacağım fakat bunu parasal olarak direkt yapamıyorum. Şöyle bi teklifte bulundum kendilerine fakat ne kadar mantıklı bilemedim, bi de siz bakın olaya.

Herifler bana direkt olarak para veremiyor şu aşamada. Al sana 2000 lira ekstra diyemiyorlar. Ama o parayı expense yani gider olarak gösterebiliyorlar. Yani faturalandırılmış bir hizmet karşılığında para alabiliyorum. Ben de dedim ki o zaman ben gideyim, araç kiralayayım. Atıyorum her ay 1500 lira kiralama bedeli + 500 lira benzin, her ay faturasını sana yollayayım, sen de parasını bana yolla. Bu mümkün.

Fakat benim tarafımda araç kiralama dediğimiz olay havaya giden bir para. Bunun yerine ben gideyim bi leasing şirketine başvurayım, bireysel olarak leasing'i başlatayım, kiralama sonunda satınalma opsiyonlu olarak alayım aracı. Yani her ay yine fatura ödeyeyim, fakat o faturada bi yandan da aracın taksitleri de olsun, en sonunda ufak bi miktar fark ödeyerek araca sahip olayım.

Bu ikinci anlattığım mümkün değil mi? Hangi markalar, nasıl yapıyor? Bankaya mı araç şirketlerine mi gitmek lazım bunun için? Genel ismi nedir? Teşekkür ediyorum. Bu işi ayarlarsam hepinizi gezmeye çıkarayım :p

 
Aferin aynştayn.iyi düşünmüşsün.ben de merakla bekliyorum.


  • rnks  (21.12.14 23:30:34) 
Isin uzmaniyim.banka calisanisin anladigim kadariyla.bankanin yan haklar politikasiyla alakali bir durum bu.esnek yan haklar olarak geciyor. Bankanin yan haklarindan sorumlu birimine gitmen lazim. Ama dedigim gibi politikalari o yonde degilse katiyen degistirmezler.


  • Recaptchalar  (21.12.14 23:34:57) 
Yok hayır banka çalışanı değilim. O kısım çok karmaşık bir konu. Yabancı bir firmanın dağıtıcılığını yapan bir distribütörde çalışıyorum. Distribütörün maaş politikası çok sıkı, esnetmiyorlar, ben de ayrılmak üzereyim bu sebepten. Fakat yabancı firma da onların türkiye sorumlusu - yöneticisi olarak benimle çalışmaya devam etmek istiyor. Beni tutmak için bi miktar para harcayabliriz dedi. Çalıştığım şirket de durumdan memnun tabii. Ama para olarak alırsam bu 'ücret'i, genel müdüründen departman yöneticisine kadar herkes pay alacak, bu konuşuldu ve sabit bir olay. Öyle almamak için benim fatura karşılığı expense göstermem lazım, anca o zaman para 'filtrelenmeden' bana ulaşabiliyor.

Aynştayn olmak bile yetmiyor yani gördüğünüz gibi :) Şimdi nasıl yaparız bu işi, buyurun halil ibrahim sofrasına. nedir bunun adı?
  • roket adam  (21.12.14 23:38:59) 
tanıdığın şirketi yok mu? fatura kessin sana, vergisini öde, gerisini indragandi


  • domates yiyom  (21.12.14 23:58:33) 
kdv+stopaj karşılığında gıda faturası kesebilirim ama araç kiralama bilmiyorum. bikaç müşterim var senin gibi, adamlar müşteriyi yemeğe çıkardım diyip 300-500 geçiriyor şirkete her hafta.


  • parola58  (22.12.14 06:19:05) 
Konunun uzmanı değilim ama leasingli alımlarda işlem finansal kiralama şirketi ve müşteri arasında gerçekleşiyor. Müşteri siz olacağınıza göre çalıştığınız şirket bunu gider göstermede zorlanabilir. Sizin leasing ödemelerinizi direkt anlaştığınız leasing kurumuna yapabilir ama bu işlem sonucunda sizi borçlu göstermek durumunda kalabilir.


  • Sandeman  (22.12.14 07:32:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.