[]

uyku

arkadaşlar sorun uykumda. öğrencilik yıllarımda çok uyumazdım, sabahları dersim olduğu vakit kalkardım haftasonları ise saat 4-5 gibi yattığım için 10-11 gibi kalkardım. bazı günler hiç uyumasam da sabah bir yarım saatlik afallama sürem olurdu ama sonra o da geçerdi hiç aramazdım uykuyu. hatta o akşamlar yine geç saatte uykum gelirdi. anlayacağınız uyku bağımlılığım yoktu hiç. hatta fazla uyuduğum zamanlar kendime gelmem uzun sürerdi, az uyuduğum zaman ise daha dinç olurdum. (az uykudan kastım 4-5 saat)

şimdilerde ise durum değişik. uyanamıyorum bir türlü sabahları akşam yatasım gelmiyor çok zorluyorum kendimi, sabahları ise uyanamıyorum bir türlü. hep geç kalıyorum işe o değil yeni olduğum için ses eden yok, ses gelmeyince ben daha çok uyumaya başlıyorum. bunun sıkıntısını geçtim ben böyle çok fazla uyumaya başlayınca kendimi iyi hisstmemeye başladım. günde 9 saat uyumaya başladım ama hala uykumu almamışım gibi. kalkamıyorum, kalksam da yataktan çıkasım gelmiyor tekrar uyuyorum.

bir not daha sabah 6-7 gibi kendiliğimden uyanıyorum, ama kalkasım gelmiyor o zamanda daha işe vakit var diyerek bir daha dalıyorum ve 3 saat sonra uyanamıyorum.

bunların dışında herhangi sistemik bir rahatsızlığım yok, uyku apnesi yok, sigara var, yorgunluk çok yok, işimi az çok seviyorum o yönden kalkmamazlık etmiyorum. depresyon ise bir iki ay evvel vardı atlattım o dönem dahi bu kadar uyumuyordum.

bir fikri olan varsa anlatsın, ne yapayım ne edeyim de şu uykumu azaltıp eskisi gibi mutlu mesut yaşayayım. neden kalkamıyorum sabah?

 
baktım da bir kişi ms filan demiş bir de bunun sebebi vitaminsizlik olmayabilir. tüm değerler normal zira. ekstra yükleme gerekiyorsa bu sıkıntı doğurmaz mı insana? sorun yorgunluk filan değil çünkü, hatta grip dahi olmam kolay kolay, bu sorunda yeni başladı. neyse bakalım en azından bir denesem olur gibi, kullanıp görürüm etkisini.


  • civcivlere buyuk atan adam  (21.12.14 22:01:58) 
Modiodal kullanicaksin. Depresyon esnasinda ve sonrasinda beynin uyku taraflarinda(tibbi ismi gelmedi aklima) sikinti oluyor.uyusuklugu gecirip uykuyu duzene sokuyor bu.ilac. Bir dr a gorun ve bunu yazdirmani tavsiye ederim


  • Recaptchalar  (21.12.14 22:32:20) 
deneyelim bakalım o halde. çok sağ olun önerileriniz için hangisi tutarsa ona benden bolca dua.


  • civcivlere buyuk atan adam  (21.12.14 22:40:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.