[]

nezle gecmiyor

Sozde grip asisi yaptirdim ama daha kis bastirmadan basimi hastaliktan alamaz oldum. Once farenjit 2 hafta surdu. Simdi de nezleyle ugrasiyorum. Asiya ragmen niye surekli hasta oluyorum ben? İlk defa bu sene boyle. Onceki senelerde boyle olmazdi hic. Yas ilerledikce hastalik gec mi iyilesir? Yaslaniyorum mu nedir? 3 haftadir duzelemedim. Gecmiyor insafsiz. Burun kenarlarimin goruntusu fena. Hapsirmak, hapsiramamak ve hapsirabilmek icin isiga bakmakla geciyor gunler. Niye iyilesmiyorum ben?




 
bilmiyorum, ama çare umca


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (20.12.14 21:27:38) 
Aşı gripten koruyor, o senin popüler virüslerinden. Farenjit ise bir bakteri hastalığı, tamamen kaynağı farklı. Belirtilerin benzer olması, hastalığın aynı kaynaklı olduğunu göstermiyor. Grip virüsü ile nezle virüsü de farklı.

Virüs öldürmek için burnuma damlalıkla tuzlu su damlatıyorum ben ama açıkken. Tuzlu su virüsleri öldürüyor, sümüğü donduruyor. Her şeyden önce burnu açmak gerek Buğuseptil ile. Açılmayan burun = Uyurken ağızdan alınan nefes = Farenjitin devam etmesi = Daha fazla tıkalı burun. Kısır döngüden kurtulmak için önce burun açılmalı.
  • aychovsky  (20.12.14 21:31:59) 
İyileştikten sonra her gün 1 tane imuneks içerek kanınızdaki akyuvar sayısını arttırın. 2 sene sonra günde 2 adete çıkartın. Ömür boyu kullanın.

Mevsim geçişlerinde ginseng kullanın. Ayrıca ömür boyu kaliteli bir multivitamin kullanın. Grip aşısı yaptırmaya da devam edin.

Hasta falan olmazsınız bir daha.
  • hiko seijuro  (20.12.14 21:36:47) 
eksi sozluk e bir daha geldim, umca şu damla şeklinde olansa, bir arkadaş getirdi okula da, ilk kullanışta ishal yaptı, izin alıp eve gitmek zorunda kaldım son iki ders. bir daha yanıma yamacıma sokmam onu.

aychovsky, nezle şu an ki sorun da 2 hafta süren farenjit içime oturduğu için, onu da çıkardım aradan hazır sızlanmaya başlamışken. :) asıl derdim nezle.

hiko seijuro, hiç ara vermeden mi? böyle takviyeleri 1 ay kullanın 1 ay ara verin diyorlardı sanki? bir de, hakikaten üşenmeden ve unutmadan her gün alabiliyor musunuz bunları?
  • vesna  (20.12.14 21:42:19) 
imuneks düzenli kullanıma uygun. ginseng'i zaten dönemlik kullanın, yoksa vücut tölerans geliştiriyor. multivitamin ise düzenli kullanıma uygun, sakınca yok.


  • hiko seijuro  (20.12.14 21:46:07 ~ 21:46:23) 
allerjik bir rahatsızlığın da olabilir. aile hekimine gitmende fayda var.

belki de ihtiyacın olan şey bir antihistaminik.
  • siradisi00  (20.12.14 21:54:20) 
Ben 3-4 kış İmuneks kullandım. Eylül gibi başlayıp, Mayıs gibi bırakıyordum. Çok faydasını gördüm. Bu sene ihtiyaç duymadım henüz, umarım da duymam ama çok iyi bir kurtarıcı.


  • aychovsky  (20.12.14 21:56:24) 
hep benim saçma inançlarımdan uzuyor aslında hastalıklar. ateşim çıkmadığı sürece kendimi hasta saymıyorum. silerken burnum acımasa bir de hapşıramadığım zamanlarda gözlerim ağlamış gibi yanmasından bıkmasam bunu da tınlamayacağım ama çok oldu bu sefer.

aile hekimine uğrayayım en iyisi evet. teşekkürler.
  • vesna  (20.12.14 21:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.