[]

eczacılara ilaç alımı hakkında soru

Merhaba,
Doktor ilaç yazıyor, 3 ay kullan sonra yine gel diyor. İlacın bir kutusunda genelde 1 aylık ilaç oluyor, eczane ilk defasında bir kutu verebiliyoruz diyor. 1 ay sonra yeniden doktora gidip ilaç yazdırmak gerekiyor. Bir kaç kez başıma geldi, ben mi yanlış yapıyorum bir yerde? Verse ya ilaçlarımı ilk defasında, niye beni tekrar doktora gitme zorunda bırakıyorlar?
Teşekkürler.


 
raporlu ilaçsa doktora gitmeden alabilirsin zaten..


  • calzoncillos  (20.12.14 21:16:12) 
ilaç alerji yapar dokunursa ilaç değştiriliyor. sen üç aylık alırsan diğer ilçalar çöp oluyor o yüzden bir ilacın raporun olsa bile ilk yazdırdığında bir aylık yazılıyor sonra heyet raporun olursa 3 aylık yazılıyor sende eczaneden alıyorsun.


  • kuzey li  (20.12.14 21:18:48) 
İlacı ilk kez kullanıyorsanız, bir aylık dozda alma hakkınız var. Raporlu da olsa öyle hatta. Doktor 10 kutu yazsa da, hadi diyelim ödedi ve eczacı verdi, sonradan kurum eczacıdan kesinti yapıyor. Aynı ilacı ikinci alışınızda ilaca bağlı olarak 3 kutu verilebilir. Ama kurum kendi koydu bu kuralı, ilk seferde bir aylık.


  • malwethiel  (20.12.14 21:34:32) 
bazı ilaçlar öyle ilk reçetede 1 kutu alabiliyorsun, sonraki reçetede 3-5 kutu yazdırabiliyorsun. o da onlardan biridir.


  • domates yiyom  (20.12.14 22:50:54) 
herkesin dediğine ek olarak böyle durumlarda aynı ilacı aile hekimliğine yazdırabilirsin.


3 aylık ilacı neden toptan vermiyorlar olayını aslında ben de çok düşündüm. ama cahil bir ülkeyiz. her yolun denendiği, hatta açık açık "kullanmazsan ölürsün" denildiği ilaçları bile kullanmıyor vatandaşımız. şimdi bu adama 3 aylık ilaç versek çöpe gider...
  • ceycey e  (21.12.14 05:11:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.