[]

Kindle'a Köşe Yazısı, Entry vs. Atmak

Bugün duyuru'daki bir arkadaşımızdan aldığım Kindle elime ulaştı. Alet gayet hoş, sanırım kitap okuma alışkanlığımı bana yeniden kazandıracak :) lakin şöyle bir sorum var. Amazon'a üye olup Kindle'a bu üyeliği tanımlamamızın ardından bazı güncel yazıları, araştırmaları vs. buradan okuyabiliyormuşuz diye duymuştum. Bunun nasıl yaparız? Ayrıca sözlükteki kimi başlıkları, bazı yazarların entry'lerini (bir kısmının tüm entrylerini) arşivleyip, metroda vs. okumak istiyorum. Tarif edebilecek olan var mı?




 
Kindle eklentisi var chrome'un. Onu yükle. Sağda K işareti çıkacak. Daha sonra girdiğin sayfada K'ya bas ve Kindle'ına gönder. Bu kadar =]


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (18.12.14 23:44:02) 
Calibre yukleyin hemen, bu hem donusturmek icin isinize yarayacak, hem de haberleri cek kismindan cesitli gazete ve dergileri duzenli olarak size getirecektir.


  • dreamkeeper  (18.12.14 23:47:52) 
amazonda kendi kindle'nıza ait bir mail adresiniz var. aynı zamanda orada bulabileceğiniz bir programcık var. sent to kindle diye bu programı bilgisayara kurup mail adresimizi (kindle için bize amazonun verdiği) eklersek yazı dosyalarını atıyoruz. bir de chrome uzantıları var (benim kullandığım Klip.me) eklersek web sayfalarında ki yazıları, makaleleri atabiliyoruz. bu saatte biraz açıklama dağınık oldu kusura bakmayım.


  • efsunlu  (18.12.14 23:49:56) 
Sanırım internetteki döküman sorununu çözmüş olduk :) Calibre yüklüydü kitapları ondan atmıştım, başka işlevi olduğunu bilmiyordum ama.. Teşekkür ederim.

Sözlük entry'leri için öneriniz var mı peki? Bir yazarın tüm entrylerini kaydedip Kindle'a atmak için?
  • sevgikusunkanadinda  (18.12.14 23:51:49) 
readability adında bir eklenti var.
o eklentiyi tarayıcınıza kurarak ve mail adresini tanımlayarak bu işi yapabiliyorsunuz.

aletinizi amazon.com a kayıt ettirerek bir mail adresi alıyorsunuz. örneğin sevgikuşu@kindle.com gibi bir adres oluyor bu. readability'nin ayarına sevgikuşu@kindle.com u yazıyorsunuz.

sonra yine amazon'un o ayar sayfasından, cihazınıza mail atabilecek adresleri ekliyorsunuz. örneğin kindle@readability.com adresini eklediğiniz zaman, bilgisayarınızdan herhangi bir makaleyi okurken, eklentinin send to kindle butonuna tıklarsanız, içerik direk cihazınıza mail olarak gelecek.
  • dahinnotha  (18.12.14 23:54:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.