[]

ikram etmeyi bilmiyorum - nasıl öğrenirim?

selamlar,

ben liseyi yatılı okumuş biriyim. üniversitede de aynı arkadaşlarımla devam ettim hayatıma büyük oranda. şimdi iş ortamına girdim; yeni insanlar falan filan...

bizde kimse kimseye bir şey ikram etmezdi ki amnk. zaten aldığımız şey ortamdaki herkesin gibi olurdu. şimdi ise bu durum sorun oluşturuyor.

mesela 2 kişi oturuyoruz, bende 1 paket püskevit var. ben paketi açar yerim. istiyorsa yanımdaki adam zaten uzanır alır yer ya da benden ister. ben tutup da "püskevit alır mısın?" diye teklif etmem ama etmem lazım galiba.
etmeye çok utanıyorum. sanki ben sana o püskevitten uzatırsam; "sen 1 tane al, kalanlar benim" anlamını güçlendiriyormuşum gibi hissediyorum. oysa hiçbir şey demezsem zaten püskevit 2mizin de.

tam anlatamadım da anladınız siz. maşallah hep çok akıllı çocuklarsınız.

sikeyim sosyal ilişkileri.
ne yapmam lazım?

 
Ortaya koyup pakedi tamamen aç.


  • nuka cola  (18.12.14 22:16:02) 
öncelikle inancının mantıksız olduğunu kabul ederek başlayabilirsin. (bi tane al gerisi benim)
ikram etmemendense etmen daha doğru. ha umursama salla demiyorum çünkü belli ki bundan rahatsızsın.
bir iki dene alışırsın.
  • hushhush  (18.12.14 22:16:18) 
Yatılı okulun gözünü seveyim.
Siktir et değiştirme böyle devam et bence.

  • razvan rat  (18.12.14 22:16:23) 
piskeviti ortaya koy ordan ye. olay çözülür. ya da yesene lan hırt de. hem samimiyet göstergesi olur.


  • justinho26  (18.12.14 22:17:14) 
bir kere açıklamada bulun " ikram etmeme gerek bile yok, her zaman buyrun alın" sonra defalarca söylemene gerek kalmaz.


  • sen olmayan cocuk benim  (18.12.14 22:34:02) 
nuka cola +1

ya da koy "yesenize lan" ya da "buyrun yemez misiniz/almaz mısınız" de
  • nawar  (18.12.14 22:36:57) 
püskevet ikinizin değil sadece senin normal hayat yurt hayatı gibi değil ilk olarak bunu öğren mülkiyet kavramı var sen aldıysan senindir, teklif etmediğin sürece aldığın malların tamamı senindir.o ortamda diye diğer kişilerin mülkiyet hakkı yok. bu cepteyse "püskevet alır mısınız" diye sormaya başlaya bilirsiniz. daha sonra "lütfen istediğiniz kadar alın" gibi cümlelerle zihnindeki sadece biri senin kalanı benim fikrini de bertaraf edebilirsin.


  • kuzey li  (18.12.14 22:39:15) 
"Yen mi" diyeceksin ağbi, çok basit. Bu arada üslup çok garip bi' şe.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (18.12.14 22:59:39) 
ben de liseyi yatılı okudum.aynı durum bana da garip geliyo bazen.insanların paylaşımcı olmaması falan da.çünkü yatılı okulda herkes kardeşin gibi oluyo herşeyi paylaşıyosun falan.sonra bi bocalama dönemi başka ortamlara girince.bence zamanla aşılacak bişey.kendini zorlama kasma


  • lampetia  (18.12.14 23:11:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.