[]

diş implantım çıktı :(

2 ya da 3 ay sonra tekrar taktırabileceğim, şimdi bu dişi kuru mu saklamak lazım yoksa fotoğraftaki gibi ağız temizleme suyunda saklasam daha mı hijyenik olur?

bir de implantın bir bölümü mü çıkmış tamamı mı? önceden protez kısmı bazen çıkardı, gidip taktırırdım, ama bu kez titanyum mu neyse o parça da çıktı. tamamı fotoğrafta göründüğü gibi mi yoksa çenemde hala parça var mı?


 
yeniden aynı implatın kullanılabileceğini sanmıyorum. başarısız bir implant sonuçta. yenisi farklı boyutta olacaktır. çene kemiğine geçirilen ve uyumu için belli bir süre beklenen metalin üç ay bekletildikten sonra tekrar kullanılabileceğine de ihtimal vermiyorum.

nasıl saklamanız önemli değildir. neticede parça kullanılacaksa sterilize edilmesi gerekir. tabii doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.
  • zarri  (15.12.14 23:37:02) 
oha nasıl çıkar ki o ? bence yaptırdığın yere git fırça kay sonuçta vidalanıyor kemiğe sıkı sıkı oturması lazım onun


  • gündüz m  (15.12.14 23:44:13) 
Hangi marka implant?


  • faraton  (15.12.14 23:49:41) 
çıkar öyle iyi yapıştırmadılarsa. kemiğe sabitlenmiş parça değildir onu çıkarmak göt ister vidalıyorlar lan resmen. benim doktorum da ilk taktığında çok güçlü bir yapıştırıcı kullanmıyorum çıkarsa kalk gel demişti. ilk seferinde güçlü yapıştırıcı kullanmıyorlar niyeyse yani. bence diş hekiminizi arayın yarın o yönlendirsin sizi. 2-3 ay uzun bir süre başka koşullarda saklamak gerekebilir belki implantı dediğiniz gibi.


  • argent dawn  (15.12.14 23:57:18) 
Eğer işe yarayacak bir şeyse o şekilde saklanması doğru olmaz bence, ağız suyu aşındırabilir, bence yıkayıp kurutup temiz bir kutuda falan saklayın.


  • atom karincanin torunu  (16.12.14 00:03:00) 
implantlar ömür boyu garantili hatta bütün dünyada garantili şeyler gidin herhangi bir dişçiye ücretsiz yapar ülke bile fark etmez. protez kısmı çıkmıştır tabii ki, implant çene kemiğine oturtulan o vida gibi şey ve üstündeki protezden oluşur o vidanın çıkması imkansız çenenize gömülmüş bir vida sonuçta.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.12.14 00:06:23) 
Basarisiz olup düşebilir. İmplant çevresindeki diş eti iltihaplanir kemik yikimi olur ve implant düşer. Yeni implant takilacak size. Yine de saklayin temizledikten sonra kuru bir ortamda firmayla gorusur diş hekiminiz.


  • gusano  (16.12.14 00:08:41) 
Ayrıca suyun iiçinde değil de normal şekilde fotografini çekip koyarsaniz neresi ddüşmüş daha net anlasilir.


  • gusano  (16.12.14 00:13:22) 
cevaplar için teşekkürler. çıkan parçanın daha net göründüğü fotoğraflar:
postimg.org
postimg.org
postimg.org

markasını hatırlamıyorum, 2-3 yıl önce yaptırmıştım. burada bir tane ağız ve diş sağlığı merkezi var, onlar sadece protezi çıktığında bile yapıştırmamışlardı, şu an hiçbir şey yapmazlar. yaptırdığım yere 2 aydan önce gidemem :( doktorumu arayacağım bugün.

edit- ya bi de ben aslında implant istemiyorum artık. ne yaparsam yapayım tam olarak temizleyemediğim yabancı bir madde. genel bir ağız kokusu yapıyor mu bilmiyorum ama kendisi çok kötü kokuyordu çıktığında. başka yolu yok mu?
  • mezzosprite  (16.12.14 07:14:19 ~ 07:16:58) 
İmplant düşmemiş, abutment denilen kismi düşmüş. Vida kismi içinde yani. Bu yüzden çok sorun yasamazsin. doktoruna bu şekilde tarif edebilirsin. Son tedavi implant diğer seçenek yandaki iki dişi kesip köprü yapmak ki o daha fazla problem yaratir. Her gun dis ipi ve arayüz fircasiyla temizlerseniz problem kalmayacaktır.


  • gusano  (16.12.14 07:51:54) 
peki hiçbir şey yapmasam ne olur? dişlerim çok mu bozulur?


  • mezzosprite  (16.12.14 20:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.