[]

Pazuları nasıl şişiriyorduk ya ?

Yaza kadar kollara şekil vermeye çalışıyorum kendi çapımda. iki adet dambıl ile evde iki güne bir biceps ve triceps çalıştıran hareketleri uyguluyorum.

yalnız benim kollar öyle ne çok yağlı ne de kürdan kadar ince. hani biraz hacim kazandırsam fena olmayacak ama ne yapmak lazım ?

kahvaltı öğününü hiç atlamam, protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ederim. protein tozuna karşı önyargım olmasada doğal yollardan tüketmeyi benimseyen biriyim.

yine de tam olarak ne yapmak lazım, ne gibi takviyelere mecbur kalabilirim ?

 
  • razvan rat  (24.11.14 22:39:10) 
5 kiloluk dambılla kas yapacağını zannetmiyorum. ağırlığı artırsan iyi olur gibime geliyor. eğer sökülüp takılabilenlerdense artır. yoksa da bir tane 10 kiloluk dambıl al. ben sadece evde dambıl çalışarak gelişim gösterdim, sen de yapabilirsin.

sadece pazulara çalışma, arka kol ön koldan daha önemli.

şimdi duyurunun vg'cileri gelir zaten, ben çok konuşmayayım. :) kolay gelsin.
  • yirmisantim  (24.11.14 22:49:49) 
@yirmisantim; zaten triceps çalıştığımı söylemiştim. arka kol evet bence de daha önemli. yeni başladığım içim bar ile birlikte 6,5 v 7 kiloyu buluyor ve şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum.

ne kadar sürede işe yaradı ? gıda takviyesi kullandın mı bu süre içinde ?
  • faust__  (24.11.14 22:56:03) 
beslenmemi biraz daha protein ağırlıklı olarak değiştirdim.

peyniri lor yaptım. lordan başka peynir yemedim. inan protein tozu kadar etkili. kahvaltıda, öğlen, ne zaman peynir yiyeceksen lor ye.

akşamları da ızgara tavuk yedim genel olarak. hem ucuz, hem lezzetli. vg yapmadığım için yağa falan o kadar dikkat etmedim, pek umrumda değil. :)

önce üç set 8'er 10'ar tane yaparsın, sonra arttırırsın. ama ben gelişmeyi 10 kiloluk dambılla gördüm. imkanım olsa arttırırım şu an. plastik benimki maalesef.

limitleri zorlamadıkça gelişmiyor.

özet: gıda olarak lor+tavuk.
  • yirmisantim  (24.11.14 23:04:37) 
bilge powerlifter mark rippetoe der ki:
"vg literatüründe fitness dergisi yazarı sayısı kadar biceps curl çeşidi vardır"
sen de kendi popini bulup sonra pump pump pump işte. ama tabii kolu gösteren tricepstir o ayrı.
  • namus ninjası  (24.11.14 23:10:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.