[]

Hafif bir spor sakatlığı

Selam duyurunun spartalıları, yaklaşık bir hafta önce incline dumbell press hareketi esnasında sol omzumu biraz zorlamış oldum. o esnada hafif bir acı girdi fakat spora devam etmemi engelleyecek gibi hissetmedim. ertesi günlerde stresle birlikte sol omzumda hafif bir ağrı duyumsadığımı farkettim fakat zorlanmaya bağlı olduğunu düşündüğüm için pek üstelemedim. dün tesadüfen görselde akromion'la işaretlenmiş kısımda gözle görülür, leblebi büyüklüğünde bir çıkıntı oluştuğunu farkettim. kol / omuz hareketlerimde herhangi bir sıkıntı yok. ağırlık çalışırken hafif bir ağrı giriyor yalnız. Nedir durumum sakatlanmış mıyım? geçer mi? doktorluk bir durum mu karar veremedim?




 
Ufak bir yırtık ve ödem olabilir. Doktorluk bir durum, evet.


  • arnold schwarzeneger  (13.11.14 14:51:15) 
peki, hemen mi gözükme mi tavsiye edersin, yoksa bir kaç gün istirahat ettirip düzelme durumunu mu gözlemlemeliyim? yani bahsettiğin gibi ufak bir yırtık varsa, doktor müdahalesiz düzelme durumu var mı? ufacık bir çıkıntı söz konusu.


  • fucking machine in my head  (13.11.14 15:10:49) 
bu mevzu ile birlikte, gogus ile alakali tüm press hareketlerinde omuzları ileri itmememiz gerektigini, cok fazla asagi indirmememiz gerektigini, ve arkada sabitlememiz gerektigini ogrenmis oluruz.

bekle bi süre. geçebilir de geçmeyebilri de. kaç ay çektigimi biliyorum.
  • sage  (14.11.14 00:47:05) 
Bunu tahmin etmek zor. Sen işini kış tut.


  • arnold schwarzeneger  (14.11.14 08:28:54) 
google'a rotator kılıf zedelenmesi ya da yırtığı yaz, sorunun cevabı orada.

geçmiş olsun.
  • diskbudur  (14.11.14 14:00:46) 
bu arada ortopediste göründüm. kolumun hareketleriyle ilgili fiziksel muayene yaptı. yana doğru açma, önden sağ omzuma dokunma, arkadan sağ omzuma dokunma, yukarı doğru açma, dirsekten 90 derece aşağı ve 90 derece yukarı hareket ettirme vs gibi. bu hareketleri hafif kas ağrılarıyla yapabildiğim için bir sorun gözükmediğini söyledi. spora mani bir durumum yokmuş. yalnız ağrıya rağmen zorlamamamı söyledi sadece. şişlik için ise, bu durumla ilgili bir şey olmadığını söyledi. daha önce alınmış sert bir darbeye bağlı gözüktüğünü söyledi. muhtemelen ya daha önce dikkatimi çekmemişmiş, ya da sporla birlikte zayıflamayla beraber(kilo problemimde yok ama, haliyle sıkılaştık biraz) ortaya çıkmış olduğunu söyledi. rheumon sprey ve etol fort verdi. ilgilenen arkadaşlara sonuç bildirir cevaptır :) teşekkürler.


  • fucking machine in my head  (21.11.14 12:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.