[]

otrivine

benim burnum kendimi bildim bileli tıkalı. ben hayatı böyle birşey sanıyordum yani. arada biri açılır arada kapanır falan . doktora gittim , önce deviasyon ameliyatı dedi sonra tomografiye bakınca seni ameliyat falan paklamaz sinuüsler full kilit kafanın içinde oksijen yok dedi . Ben kafada oksijen olması gerektiğini bilmiyordum. otrivine verdi bir hafta kullan dedi bir de allerji ilacı . otrivine i bir hafta kullanacakmışım sonra bir daha kullanmayacakmışım
şimdi okuyorum bağımlılık yapıyormuş. iyi de , ben ilk defa burnumdan nefes almazken bile içeri oksijen girdiğini hissediyorum , demek ki yıllardır beynimde kimbilir kaç hücre öldürdüm oksijensizlikten. e bunun çaresi de yok doktor yazık sana inşallah bu hapa cevap verirsin dedi çıktı .
kullanmaya devam edip bağımlı olmak ama hava almak mı iyi , bırakıp 40 senedir olduğu gibi burun kilit dolaşmak mı ? napim ?

süper hava alınıyo ya

 
o bağımlılığın sonu ameliyat (kendinden biliyorum)
sorununuzun ne olduğunu belirleyin ona göre tedavi olun. otrivine veren doktora da gitmeyin bir daha. uzun vadeli tedavi yerine 2 günlük çözümler ile gelmesin size.

  • angelofdeath  (11.11.14 14:05:19) 
otrivine burun tıkanıklığının uzun süreli sebebini düzeltmez, sadece günü kurtarır. ancak yaptığı işe karşı vücut zamanla(5.günden itibaren) kendi düzenleme mekanizmalarını koyuverir ve artık bağımlı hale gelir. otrivine olmadan burun tıkalı kalır ki bu durum kulak-burun-boğaz doktorlarının nefret ettiği düzeltme için çaba isteyen bir durumdur. otrivinle ilgili kural net: "6. günün şafağında bırakılacak!!!"

gelelim asıl meseye, doktorun o kronik tıkalılıkla ilgili neyi kastettiğini anlamadım. acaba kronik sinüzit misiniz, allerjiden dolayı mı böyle, deviasyon var mı vs.. bununla ilgili de bir devlet hastanesinde başka bir kbb uzmanına tetkiklerinizle tekrar görünmeniz iyi olacaktır.
geçmiş olsun..
  • naif hayvan  (11.11.14 14:07:29) 
Çok yakınım bir kişinin Otrivine bağımlılığından burun kemiği yavşadı, yumuşadı (ya da tıbbi bir şey o anlama gelen) ve çok daha büyük bir ameliyat oldu.


  • aychovsky  (11.11.14 14:11:30) 
kronik sinuzitmişim. burnumun içinde ve yanaklarımla göz kenarlarımdaki sinüslerde hiç hava görünmüyor full kapalı. alnımdaki açık .
bu antibiyotikle falan gitmez dedi. ki zaten yıllardır kullanırım gitmez biliyorum .
allerji hapı verdi bir hafta kullan bakalım cevap verecekmisin dedi. kullanıyorum 5 gündür , bir değişiklik yok . otrivine de 5 gündür kullanıyorum. hayat ne güzelmiş :(
deviasyon var ama ameliyat etsek bile bu işe yaramaz yine nefes alamazsın sen dedi doktor . bu sinuzit te neyse duruyor orda gitmiyor işte . ilaç işe yaramazsa alerji bölümüne gidersin dedi. ben hapşırmam tıksırmam . sadece burnum tıkalı .
  • waterhardeningsteel  (11.11.14 14:18:08) 
Doktor diyor ki senin sinuslerinin burna acilan delikleri kapanmış. Bunun bir sürü sebebi var. Doktor da alerjik olabileceğini düşünmüş veya diğer ilaçlardan fayda görmediğim için alerji ilacı vermiş. Orayı tıkayan sismis dokuyu daha iyi söndürmek için de otrivine eklemiş. Amaç sinusun tekrar havalanmasini sağlamak. Hava girmezse bakteri yuvası olur orası. Alerji ilaçları mukusun koyulasmasina sebep olabilir, o yüzden bu sürecte bol su iç.


  • Lim5  (11.11.14 14:21:59) 
Lim5 napim yani devam edeyim mi otrivine 2 gün daha ? bugün sıkmadım hiç


  • waterhardeningsteel  (11.11.14 14:27:33) 
neti pot


  • partizan  (11.11.14 14:55:03) 
yok ya , sinus rinse kullanıyorum hatta kendi tozuna takviye tuz ve karbonat ekliyorum iki paket toz kullanıyorum bi işe yaramıyor yani burnumdaki tıkanıklık geçmiyor anlamıyorum su bir burun deliğinden girip ötekinden çıkıyor ama burun tıkalı hala nasıl bi burunsa bu


  • waterhardeningsteel  (11.11.14 15:31:55) 
Otrivine bilinçli kullanılırsa harika bir ilaç, ben üç gün sıkıyorum en fazla daha burnum tıkanmadan, geniz akıntısını falan da kesiyor ama beş gün yeter bence. İllaki kalıcı bir çözümü vardır hastalığının.


  • i was made for you  (11.11.14 15:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.