[]

beynimde ne olabilir? ölecek miyim?

bugün godsparticle çok benzer bir duyuru açmıştı. MR çekilmekten ciğerim solduğu için aslında çekiniyorum doktora gitmeye. kesin beyin MR'ı isteyecek. şikayetlerimin tamamını yazacağım. en azından ne olabileceği ya da ciddiyeti konusunda fikir almak istiyorum. bilen eden yardımcı olursa çok memnun olurum.

- bazen nefes alırken burnuma su kaçmış gibi hissediyorum. hani su kaçınca o tuzlu, acı bir tat olur ya. ona benzer bir tat duyuyorum. az önce oldu mesela 2-3 dakika kadar. sabahtan beri burnuma su temas etmiş değil.

- sık sık dengemi kaybediyorum. ayağım da problemli, direkt sebebi beyin midir bilmiyorum ama ayağımı yere normal bastığım halde "LAN LAN LAN DÜŞÜYOM AQ" diye aniden heyecana kapılıp tökezliyorum. birkaç kez aynı çizgi filmlerdeki gibi kendi etrafımda dönüp yere düştüm hatta kjsfsk

- dönem dönem baş ağrısı ve konfüzyon yaşıyorum. yani yer-zaman bilinci falan çok zayıflıyor. aptallaşıyorum bayağı. beyin kapatıyor kendini tamamen.

- bu sadece bir kez oldu. sağ gözümün yanında bi yerde böyle içerden piçuvk diye bi şey patladı sanki, ısındı orası. sonra hissizleşti. sonra 1-2 dakika içinde geri geldi.

- 15-20 adım uzağımdaki şeyleri algılamakta güçlük çekiyorum. görüş anlamında sıkıntı yok ama odaklanamıyorum. 2-3 kişi var mesela konuşan, tipleri net olarak görüyorum ama o imajı algılayamıyorum kafamda. garip bi şey biraz tam ifade edemedim.

***

şimdi bunları anlatsam direkt beyin MR'ı yazacak, bissürü uğraş dur. sinüzit falan mı acaba? yoksa başka bi şey mi? yeter bıktım lan.

 
doktor MR istemeden nasıl bilsin beyninde ne var ne yok ?
MR'da radyasyon kullanılmaz/yoktur çektir gitsin.

  • neferkitty  (10.11.14 19:43:33 ~ 19:43:53) 
@neferkitty, MR'sız ne var ne yok bilsin demiyorum zaten. bu semptomlar neyle alakalı olabilir, fikir almak için soruyorum. dedim ya. MR mecbur. psikoloğa canım sıkıldı diyeceğim o da MR isteyecek ondan çekiniyorum.

ayrıca nasıl radyasyon yok yau, ben var diye biliyordum. kişisel dozimetre taşınması zorunludur diyo. radyasyon yoksa neden dozimetre?
  • pescador  (10.11.14 19:44:48) 
MR çektir. Denge konusunda orta kulakta sorun olabilir gibime geldi ama diğer maddelerden dolayı beyinde de birşey olabilir. Küçük bir beyin kanaması bile geçirmiş olabilirsin. Bir kaç sene sonrasında büyük geçirip el ayaktan kesilme hatta ölüm gerçekleşebilir. Kendi babamdan biliyorum. Yarın ilk işin doktora gitmek olsun. geçmiş olsun.


  • false pretension  (10.11.14 19:45:55 ~ 19:47:41) 
az önce sildiğin duyurunu görüp o yüzden yazmıştım aslında :D


''Bu yöntemde iyonizan radyasyon kullanılmaz ve bir takım üst limitlere uyulduğunda, bugüne kadar hiçbir biyolojik zararlı etkisi bulunamamıştır. Bu özelliği nedeniyle, yöntem normal deneklerde, çocukluk yaş grubunda ve aynı hastada defalarca tekrarlanabilme avantajına sahiptir. ''

şurda uzuuuun uzun nasıl çekildiği, mekanizması vs anlatılıyor:

www.konez.com
  • neferkitty  (10.11.14 19:47:12) 
@neferkitty, geçen belimden çekildim ve normalde pek ağrımayan belim MR'dan sonraki 3 gün boyunca yandı resmen. ben o yüzden içimize içimize veriyolar ne var ne yok diye düşünmüştüm. sen yazınca rahatladım şimdi. iyi madem.

@false pretension, şu an zaten sağ ayağım iflas bayrağını çekmiş durumda. yürüyemiyorum. ama bu belden kaynaklıydı. yani en azından öyle düşünüyor doktor. beyinden olsaydı bu kadar ağrımazdı diyolar. bakalım. allah belamı vermiş uzatmaları oynuyorum.
  • pescador  (10.11.14 19:48:41 ~ 19:49:19) 
zamanında başağrısı, göz ağrısı, baş dönmesi gibi envai çeşit kafa problemlerinden muzdariptim. nörologa gittim, mr, tomografi vs. çektiler. bir şey çıkmadı. göze yolladılar en sonunda ve anlaşıldı ki astigmat imişim. uzun yıllardır gözlük kullanıyorum ve gözlük kullanmaya başladığımdan beri bu problemleri hiç yaşamadım.

yani çok endişe etmeye gerek olmayabilir. doktora git her halükarda yine, kesin bir çözüm illa ki bulunur. gözle ilgili sorunun olabilir, kulakla ilgili denge sorunu olabilir.
  • razvan rat  (10.11.14 19:51:11 ~ 19:51:57) 
Ilk olarak MR zararli birsey degildir, dozimetre gerektirenler rontgen ve tomografi.

Ikincisi de sinuzit olmasi muhtemel. Norolojik problemlerinin birden fazla sebebi olabilir, basit bir B vitamini eksikligi de olabilir, psikiyatrik de olabilir, beyninde mevcut birtakim sorunlar da olabilir, hicbir sey olmaya da bilir. Bu kadar veri ile konusmak da sacma, konusup seni kuskulandirmak da sacma. O yuzden sen git doktoruna, muayeneni ol. Bosunakuruntu yapmana sebep olur buradan duyduklarin
  • manert  (10.11.14 19:51:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.