[]

etrafta saç görmekten psikolojim bozuldu

saçlarım hep fazla dökülüyor benim. yapmadığım şey kalmadı bıttımdan bioblasa kadar. bıttım saçımı keçe haline getirdi başa çıkamayacağım kepeklere neden oldu bir o işe yaramıştı ama onun getirdiği kepekle de sosyal hayatta başa çıkamıyordum yani.

şimdi saçım o olağan fazla dökülmesinden daha da çok dökülüyor. elime gelen tutam tutam saçtan, yerlerde, kıyafette, yattığım yerde, bulunduğum ortamın çevresinde bile artan dökülmüş saçlardan kafayı yedim. sadece ordan burdan topak yapıp attığım çöpüme baktım, bugün sınıfta da üzerimde, saçımda kalanları topak topak yapıp atmıştım iki çöpün görüntüsü gözümün önünden gitmiyor. resmen psikolojim bozuldu. gerçekten bir usanmışlık, bıkkınlık hissediyorum bununla ilgili. şu an bile defterimin üstünde bi yığın dökülmüş saçvar topaklanıp çöpe gitmeyi bekleyen.

yaş 19, cinsiyet kadın. çok düzenli, sağlıklı beslenemiyorum ama kötü de beslenmiyorum.
cildiyeye git diyenler olacaktır. bildiğim tek iyi cildiye sait çiftçideki cildiye. dün randevu almaya çalıştım ama 15 günden fazla ileride bir tarihe randevu alınamıyormuş alamadım. alsam bile iki haftadan fazla bekleyeceğim yani. ama acil çözüme ihtiyacı var bu durumumun artık.

nolur bir şey önerin bana nolur ya. çıldıracağım yoksa.

 
özel hastaneye git cilt doktoruyla konuş zaten yazdıklarını anlatırsan başlatır ilaca minoxil diye bişey bide karışım veriyo cidden etrafımda kullanan insanlar var faydasını gördüler bende gördüm :D


  • GreyFever  (01.11.14 00:59:06) 
Saç dökülmesiyle birlikte kabuk kabuk kepek ve kaşıntı varsa seboreik dermatit olabilir. Doktora gitmeni tavsiye ederim ama pek faydası olmuyor.


  • stanbul  (01.11.14 01:04:06) 
Ben de ayni dertten muzdarip biri olarak zamaninda doktora gitmistim. Kan tahlili, tetkik vs yapildi, her sey normal cikti. Eger saclarin gurse (ki benimkiler cok gur) dokulmesi gayet dogalmis zira sac surekli kendini yeniliyormus. Oyle demişti doktor.

Eger dokulen yerlerden tekrar cikiyorsa bir problem yok demektir. Mevsim gecislerinde cok fazla dökülüyor bir de boyle durumlarda.
  • fraise  (01.11.14 01:24:44) 
@stanbul az önce bakındım nette o tarz bir durum değil ama her halukarda doktora gitmem şart oldu galiba.

@fraise gür mü bilmiyorum ama çok dökülmesine rağmen az saçım yok bu da enteresan bir bilgi olarak kenarda dursun. ama çok dökülüyor be suser gerçekten çok. yıldım artık.
  • çaykovski  (01.11.14 01:28:37) 
demir eksikligi anemisi olabilir. kan tahlili ile ferritin ölçtür. özellikle rica et doktora ferritine de bakar mısınız diye


  • shotgunwoman  (01.11.14 06:18:44) 
Doktora gitmeden ne kadar doğru olur bilmiyorum ama çinko takviyesi alabilirsin (bkz: zinco)

Ayrıca (bkz: çam terebentin)
  • youshookmeallnightlong  (01.11.14 09:09:45 ~ 09:11:54) 
saçın çok uzunsa ya da uzun zamandır kestirmediysen saçını kestirmeni öneririm. ben düğünden önce 6-7 ay düğünden sonra da bir o kadar kestirmemiştim. deli gibi döküldüğünü görünce bayağı bir kestirdim. dökülmesi çok azaldı.

bir de saç maskesi vs yap, haftada bir. gliss'in bir iki dakika bekletilen maskeleri var, onu uygularsan yıkadıktan sonra da serum bayağı iyi gelir diye düşünüyorum. koparak dökülmeyi bayağı azaltıyor.

bir de bana hindistan cevizi maskesi de önermişlerdi ama denemedim. ona da bir bak istersen.
  • ludmilla  (01.11.14 09:35:46) 
guatr ın olabilir. önce git bir doktora görün. her şey çok normal çıkarsa çam terebentin kullanabilirsin. benim saç dökülmemi sıfıra indirmişti. günde 5 tel falan anca dökülüyordu. şampuanın içine bir iki kapak döküp o şekilde kullanıyorsun.


  • biyik  (01.11.14 10:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.