[]

Windows 8.1 mi, Windows 7 Ultimate mi?

Arkadaşlar Samsung Npc300e marka bir laptopa sahibim ve yavaşlığından aşırı derecede şikayetçiyim.

Özellikleri; İ3 3110 2.40ghz işlemci, 6gb ram, 360 gb harddisk, intel hd graphics onboard ekran kartı.

Laptop geldiğinde Windows 8 yüklüydü, orijinal lisanslı tabii. Ve 2 gb ram vardı. Üstelik 64 bit'ti. Böyle saçma bir durumdu yani. 32 olsa belki daha seri olacaktı. Ama ben madem 64 bit dedim 4gb ram daha alayım. 6 gb yaptım, yine yavaş, yine yavaş...

Diyorum ki orijinal falan dinlemesem, Windows 7 Ultimate yükletsem 64 bit. Lisanslı işletim sistemimi kaybetmeye değecek bir hız kazancı yaşar mıyım?
Laptopum adam akıllı hızlanır mı?

Özellikle masaüstünde sağ tıklayınca rahat 15 saniye falan bekletiyor. Hiçbir şekilde spyware falan da yok. İlk günden beri böyle...

Bir de bu adamlar harddiski hiç bölmeden yüklemişler sistemi. Tek parça harddisk. Dosyaları kaybetmeden bölüp, Windows 7 yükleyebilir miyim?

Saygılar...

 
windows 8 windows7 den daha performansli bir isletim sistemi. 7'ye gecersen hizlanmaz. muhtemelen senin derdin harddisk. buyuk bir ihtimal 5400rpm harddisk vardir. bi ssd taksan kendine gelir bilgisayar. islemcisi de kotuymus gerci. ama isletim sistemi degistirerek hizlandiramazsin


  • crucio  (31.10.14 23:37:46) 
win8 kesinlikle yediden daha hızlı. benim harddiskim 5200 rpm di. windows 7den 8e geçince noluyor lan ssd mi taktım dedim.

masaüstüne sağ tık yapınca bekleme sorununu ben de yaşadım bu bilgisayarın genel yavaşlığından da kaynaklanmayabilir. sağ klik yapınca ek olarak gelen bi programdan olabiliyor. ki benim bilgisayarım i7 8 gb rame sahip bir bilgisayar. o sorunu bir aratın googlede sağ klik problemi falan diye çözümü var

en temizi bilgileri harici harddisk e alın temiz bir sistem kurun istediğin gibi bölün parçalayın
  • metehan01  (31.10.14 23:42:35) 
1- Yapma etme, Windows 8 daha hızlı 7'den. 8.1'i ısrarla kurmuyorum ama 8 güzel.
2- Rahatlıkla bölebilirsin. Tek yapman gereken disk yönetimine girip ayırmak istediğin bölümün miktarını girip adını seçmek.

  • i was made for you  (31.10.14 23:45:16 ~ 23:52:30) 
Yukarıdaki üç yazarımıza da katılıyorum. Ancak Windows 8 veya Windows 8.1 değil de, en güncel sürüm olan Windows 8.1 with Update sürümünü kurun. Bilgisayarınızın kendine geldiğini göreceksiniz.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (31.10.14 23:57:39) 
bişey merak ettim neden ultimate ? ultimate'in araçlarını ihtiyaç duyacağınız bir sektörde mi çalışıyorsunuz acaba ?


  • maxhoper  (01.11.14 00:05:03) 
ilk önce biosun w8 dışında bir sistemi kabul edeceğinden emin ol. bazı notebook üreticileri (lenovo gibi mesela) biosa böyle kodlar eklliyorlar ve başka bir işletim sistemi çalıştıramıyorsun. ardından da dosyalarını taşınabilir bir hddye kopyala.
sorun hdd de olabilir ve bu sorun yüzündn hiç beklemediğin bir anda elinde hdd ile kalabilirsin. çözümü şu; seagate üretimi olan seatools gibi bir programla hdd yi deep scan ile bad sector ihtimaline karşı bir tara (tahminim bir kaç tane bulacak. ardından (garantinin devam ettiğini varsayıyorum) notebooku satıcının kafasına atabilirsin (mecazi manada tabii). üçkağıtçı biri değilse en azından hdd değişecektir.
gelelim işletim sistemi olayına. w8 hiç bir şekilde w7den daha performanslı bir os değil. aralarında vista ile w7 gibi bir fark yok. üstelik w8 dokunmatik cihazlar için geliştirilip ardından pclere adapte edildiği için ciddi manada sinir bozucu özelliklere sahip. w7 kullanırsan hız kazancı yaşamazsın (hız kaybında olmaz) ama sinirlerini kurtarırsın.
hdd ikiye bölme işlemi dosyalarını başka bir yere kopyalamazsan tüm datalarını yokeder. bu işi kayıpsız yaptığını söyleyen yazılımlara kanma. en sağlam bölümleme işlemi de w7 kurulurken windowsun kendi bölümleme olayı.
  • tururo  (01.11.14 01:23:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.