[]

roaccutane ilacı hakkında

suratımda büyük sivilceler çıkıyor. daha önce 2-3 kez krem tedavisi gördüm. kremleri kullandığım süre içerisinde bu sivilceler çıkmıyordu fakat kremler bitince tekrar çıkıyorlar. hep aynı yerlerde iyileşip iyileşip çıkıyorlar, ki bu yerler hep kıl köklerinin olduğu yerler(sakal)

geçen cuma doktora gittim. anlattım bu şekilde. roaccutane ilacını önerdi. kan tahlili yaptırdıç sonucu pazartesi göstereceğim. roaccutane ile ilgili şirketin broşürünü verdi. tabii broşürde sadece "hamile kişiler kullanmasın" diyor. ekşisözlük'ten başlığına baktım. büyük bir çoğunluk "kullanmayın" demiş. genelde depresyona sebep olduğu yazmış. arada "kullandım kuruluk vs oldu yan etki olarak şimdi şahane bir cildim var" diyen olmuş ama azınlıkta. karaciğeri sikip atıyor diyenler var. eğer bu kadar hat safhadaysa yan etkileri kesinlikle kullanmam. ama yine de bu konuda uzman kişi varsa ya da en azından zamanında kullanmış veya halen kullanan birilerinin görüşleri çok iyi olur.

bir de alternatifi var mı? ilaç sektörünün ne kadar yozlaşmış olduğu açık. daha iyi ilaç varken doktor bu ilacı önermiş olabilir. daha iyiden kastım yan etkileri bu kadar ciddi derecede olmayan ilaçlar.

şimdiden teşekkürler.

not: şu anki kararım tabii ki kullanmamak. sivilce çıksın suratımda daha iyi o yan etkileri çekmektense.

bu arada yan etkilerinden biri de göz de kuruluk yapmasıymış. benim zaten gözümde şu an bu problem var yaklaşık 5 hafta önce lazer ameliyatı oldum. bu daha çok etkiler mi?

 
Roaccutane kullandığı için intihar eden kimse yok, lakin intihar eden insanlar arasında Roaccutane kullananlar olabilir. Bu, ilacın intihar etmenize neden olacak bir depresyon yaşatacağı anlamına gelmiyor. Tek sorununuz "Lan dudaklarım amma kurudu ya" sorunu olur. Onun dışında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.


  • angelus  (25.10.14 14:57:55) 
Benim de bahsettiğin durumdaydı sivilcelerim ve bu ilacı kullandım geçti.
Depresyona zaten meyilli olan insanlarda görülüyor diye duymuştum psikolojik yan etkilerini, bana öyle bir etkisi olmadı.
Biraz kemik ağrısı yaptı son 1-2 ayda. Saçlarım da hiç yağlanamadığı için yıprandı tabi. Göz kuruluğu da oldu, damla kullandım.
Toplam 5 ay kullandım, beslenmeme dikkat ettim karaciğerimi yoracak şeyler tüketmedim, hiç yağlı yemedim.
Bence beslenmene dikkat edebileceksen kullan çünkü gerçekten işe yarıyor.
Bahsettiğim yan etkiler ilacı bıraktıktan sonra 1-2 ayda geçti.
  • megalomaniac  (25.10.14 14:58:01) 
"Çok seyrek etkiler (Her 10.000 hastanın en fazla 1 tanesini etkileyebilir)
• Bazı hastalar, kendilerine zarar verme veya hayatlarını sonlandırma düşüncesi (intihar düşünceleri) içerisinde olmuştur, hayatlarını sonlandırmaya (intihar teşebbüsü) çalışmışlardır veya hayatlarını sonlandırmışlardır. Bu hastalar depresyondaymış gibi gözükmeyebilir.
• Olağandışı davranış.
• Ruhsal denge bozukluğu: sesler duyma veya gerçekte varolmayan şeyleri görme gibi gerçekle bağlantı kaybı."

dediğim gibi bir de ben lazer ameliyatı oldum yeni zaten gözümde göz kuruluğu problemi var.
  • seksli harf  (25.10.14 15:00:29) 
Bir de ilaç tam bir A Vitamini deposu, kullandığınız sürece besinler yoluyla A Vitamini alımını azaltırsanız eğer karaciğere de fazla yük bindirmemiş olursunuz. Onu da ayrıca belirtmek istedim.


  • angelus  (25.10.14 15:00:31) 
Açılın, profesyonel sivilceli geldi..
18 yaşımda bir yıl, 28 yaşımda da bir yıl olmak üzere(şu an bu bir yılın içindeyim.) kullandım, kullanıyorum.
Uzaylıya benzeyen bir yüzüm ve ensem vardı. 18'de kullandım, 1 yıl ve sonrasındaki 1 yıl pırıl pırıl oldum. Sonra çat diye 20'yi geçince tekrar çıktılar ve hiç azalmadılar.
27'de artık yastıklar sivilcelerden kan içinde kalınca tekrar doktora gittim.
Başladım kullanmaya.

2 sefer kullanmış biri olarak bu ilaca bağlı hiçbir depresyon veya belirtisi yaşamadım.
Karaciğerle alakalı bir derdim olmadı.
Vücudum aşırı kurudu. (Şu an dudaklarım çatlak ve kanıyor.)
Cildim eskisine oranla çok daha iyi. (Traş olabiliyorum! Ve yastıklarda kan yok..)

Kuruluk meselesi, tek satırla yazmakla küçümsenmesin. Sabahları çatlak burun kılcal damarlarından kanlar gelebilir, dudaklar o kadar kururki, sabah kalkınca esnediğinde sanki parçalanıyormuş gibi acır. (Hatta gerçekten bazen dudaklar parçalanır ve kan akmaya başlar.. Deri o kadar sertleşmiş olur.)

Doktordan ilacı alırken mutlaka dozunu iyi ayarladığına dikkat edin.. "Yeaa sen şmdi 50 ile başla bakarız" diyenden uzak durun. Bu ilacın en önemli noktası dozajı.. Yanlış dozaj benim gibi 2 sefer kullanıma yol açar..

Saygılar!
  • quaker  (25.10.14 15:07:31 ~ 15:11:49) 
kesinlikle kullan. ben günde 40 mg kullandım. evet ilacın yan etkisi olarak dudaklarım sürekli kuruyor ve kurumanın etkisinde kanıyordu ama sonuç mükemmel. artık yüzümde sivilce çıkmıyor, siyah nokta yok. daha ne olsun. ayrıca bazı izler de kayboldu ya da hafif geçti. ama güneş kremi vs hergün kullanmalısın. cildine en az 2 sene iyi dikkat etmen gerekiyor. arkadaşlarım da memnun kaldı. ayrıca angelus un da dediği gibi A vitaminine dikkat. havu. vs


  • Kreuzberg  (25.10.14 15:33:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.