[]

alerji testi / ankara

ankara'da alerji test yaptirmam gerekiyor. kopege alerjm olup olmadigini ogrenmek istiyorum.
mumkunse prick testi degil de kan testi yaptirmak istiyorum.

nasil bir yol izlemem gerektigi konusunda yardimci olabilecek var mi?
burada nasil randevu alinir, hangi bolume gitmem gerekir, ne kadar tutar vs vs gibi konularda hicbr fikrim yok.

 
bu konuda en iyisi hacettepe telefon ile dermatolojiye randevu alın


  • neferkitty  (13.10.14 21:21:28) 
@freekara:
kedi, kopek, kus, domuz vs her turlu hayvan icin farkli allerjenler var. kopek epiteli icin e5 gibi bir ismi var. kedi e3 mesela. farkli kuslar icin farkli alerjenler var.

ige testi ile kandan bakilabiliyor bu alejenlere. ister karisik iate spesfik test yaptirabiliyorsunuz. ama bu isi nasil yaptiracagimi bilemyorum.

@neferkitty: evet en iyis arayp sormak.
hacettepede alerji bolumu var, ama cocuk hastanesi bunyesinde. ben cok uzun zamandir cocuk sayilmiyorum:)
istedigim sey aslinda hic doktorla vs ugrasmadan poliklinikten halletmek. kan vereyim, baksinlar, ertesi gun bildirsinler.
  • goldentitan  (13.10.14 21:32:44) 
hayır yetişkinlere de yapılıyor ama ankara'daki en kapsamlı ve güvenilir alerji testi hep hacettepe'de onun dışındaki yerlerde standart rutindeki testler olur.
şüphelendiğin köpeğin tüyünü götürsen ona test yapacak tek yer hacettepe benim bildiğim.
kan testi her yerde aynı olur ama.
  • neferkitty  (13.10.14 21:35:41 ~ 21:36:16) 
Üniversite hastaneleri iyidir, masrafsizdir sadece çok sıra olur, randevuyu geç verirler. Alerji poliklinigi varsa oraya alın.

@freekara Her şeye alerjik olunabilir doğru ama insanlar genelde evcil hayvanların tüyüne değil salyasına, kepeğine alerjiktir. Kedi sevince seni rahatsız eden tüyü değil yalarken tuylerine bıraktığı bir proteindir mesela, köpekler için de benzer. Kısaca ona da test var.
  • Lim5  (13.10.14 21:37:08) 
düzen laboratuvarları yapıyor olmalı diye hatırlıyorum.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (13.10.14 22:10:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.