[]

alerjik dermatit sorunsalı

Vücudumda aniden beliren sinek ısırığına benzer kabarıklıklar ve yoğun kaşıntı şikayetiyle doktora gittim. Doktor bazı ilaçlar verdi ve 20 gün sonra "prick test" yaptırmam için tekrar gelmemi istedi. (Henüz testi yaptırmadım). Doktorun teşhisi "alerjik dermatit" denen bir şey. Yani benim bir şeye alerjim varmış.

Anlamadığım şey şu: Bende bu kabarıklıklar son birkaç aydır çıkmaya başladı. Hayatımın önceki dönemlerinde hiç böyle bir şikayetim olmadı. Eğer bir şeylere karşı alerjim varsa semptomlar niye şimdi nüksetsin? Ne her zaman yiyip içtiğimden farklı bir şey yiyorum, ne her zamankinden farklı bir maddeye temas ediyorum. Farklı yaptığım hiçbir şey yok ki.


 
alerjide bu dediğiniz önemli değil. yani mesela penisilin iğnesine alerjim var benim ama 10 iğne olduysam 11. de ortaya çıktı. vücudun o alerjene belli bir kabul seviyesi oluyor, o seviye aşıldığında artık vücut tepki vermeye başlıyor.

vücut sabrediyor gibi düşünün.
  • m e l t e m  (11.10.14 23:23:25) 
Peki bundan sonra hep devam edecek mi bu? Taşan sabrı geri döndürebiliyor muyuz yani? Eski halime dönmek istiyorum ben. Öcüye dönüyorum bu nane çıkınca resmen ya. Çok fena. Kaşıntısı da ayrı fena.


  • youkoso hitori bocchi  (11.10.14 23:30:33 ~ 23:30:47) 
Alerji dediğin şey durduk yerde bir anda çıkabiliyor bildiğim kadarıyla. Bende alerji diye hiçbir şey yoktu ama şu son 3 senedir bahar aylarında bazen 1 hafta evden çıkamıyorum.

Not: Doktor değilim, belki başka bir açıklaması vardır ama bildiğim bu.
  • happymushroom  (11.10.14 23:31:27) 
taşan sabır geri dönmüyor 3-4 yılır çekiyorum artık takmıyorum...


  • kuzey li  (11.10.14 23:32:31) 
Stresten de olabilir dedi doktor. Stresten oluyorsa nasıl olacak? Yani bir yiyeceğe alerjin olsa yemezsin, çıkmaz. Stresten nasıl kurtulacaksın ki? :(


  • youkoso hitori bocchi  (11.10.14 23:35:50) 
yanıtı genetik yatkınlık. alerjiye sadece çevre ile olan temasın olarak bakma.
burada belirleyici olan vücudunun alerji ile karşılaştığında verdiği tepki.
bunca zaman alerjeni tolere etmiş ama son karşılaşmasında bağışıklık sistemin zayıfmış, stresliymişsin ya da bir derdi sıkıntısı varmış tolere etmek için daha fazla baskılayamamış kendini. bundan sonra baskılaması için yardım edeceksin ona başka çare yok.
  • kime ne bundan  (11.10.14 23:36:57) 
alerjenden uzak durup, belirtileri yatıştıracak bir şeyler kullanacaksınız. zaten doktor sonuçları incelerken tavsiyede bulunacaktır. gerek görürse ilaç da verir alerjik reaksiyonu yatıştırmak için.


  • m e l t e m  (11.10.14 23:37:13) 
allerji testi çok bi anlam ifade eden bir şey değil. doğada milyon çeşit allerjen madde var, o testte sadece çok küçük bir kısmına bakılıyor. yaptırın tabi yine de en azından belli başlı bir şeye karşı çıkarsa ondan uzak durma şansınız olur.

allerji geçmez. beraber yaşamayı öğrenmeye çalışın.
  • fayfim  (11.10.14 23:42:18) 
testi yaptırdım. toza alerjim varmış. daha doğrusu, toz akarı denen mikroskobik bir canlı sebep oluyormuş buna. sık sık toz al, halıdan kurtul, nevresimlerini daha sık yıka dedi doktor. bir de kıçımdan iğne vurdu. :(

başka tavsiyesi olan varsa duymak isterim.
  • youkoso hitori bocchi  (13.10.14 11:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.