[]

astım+alerjik rinit için bitkisel çözümler

astım hastasıyım foster inhaler kullanıyorum. bunun yanı sıra her sene nisan mayıs aylarında alerjik rinitim rahatsız edici boyutlara ulaşırdı bunu bildiğim için deloday kullanarak sıkıntıyı hafifletir çoğu zaman da yok olma noktasına getirirdim en geç haziran sonunda da bişeyim kalmazdı. bu sene o dönemler düğün zamanıma denk geldiğinden, uyku yapmaması için deloday kullanmadım. sanırım bu sebepten iyice ilerledi. temizlik maddeleri, polenler, parfümler vs her şeye aşırı duyarlıyım. sürekli burnum akıyo, günde en az 55 60 kez hapşuruyorum, burnum, kulaklarım özellikle damağım ve genzim dayanılmayacak kadar çok kaşınıyo. haziran ayından beri 3 farklı ilaç tedavisi denedim hepsi farklı ilaç kombinasyonlarıyla birer aylık hap+şurup+burun spreyi olarak ancak bunlar hastalığı geçirmekten ziyade dayanılacak seviyeye çekti hastalığı. aynı sıkıntılarım yine devam ediyodu ama günde 60 değil 25 kere hapşuruyodum, 4 paket değil 2 paket selpakla idare edebiliyodum gibi. bu sıkıntılarım aynen devam etmekte. rahat uyku uyuyamaz oldum sürekli bi hastalık hali. halsizim, kaşıntılıyım ve bu sebeplerden fazlasıyla sinirliyim. bunları geçirecek bitkisel bi çözüm var mı? aylardır ilaç kullanmaktan çok sıkıldım çünkü




 
desmont tablet.


  • siradisi00  (10.09.14 14:57:33) 
benden önce yazılmış desmont. aynı durumdayım ama nereye kadar desmont kullanacağız bilmiyorum.


  • Absinthe75c  (10.09.14 15:20:35) 
desmontu duydum ancak çok fazla uyku yaptığı için doktorum önermedi. işyerinde çok yoğunum ve dikkatimin açık olması gerekiyo diye doktora söyleyince baştan eledi. ama daha fazla ilaç kullanmak istemiyorum daha bitkisel önerilere ihtiyacım var


  • kakamelsokoban  (10.09.14 15:24:41) 
Geçmiş olsun. Ben çok ilaç denedim, Atarax-Clarinese-Aerius yanlış yönlendirmek istemem, tavsiye etmiyorum ancak ilaçlar benim bünyemde aşırı uykuya sebep oluyor, hatta hapların yarısını bile kullandım yine de çok fena uyku yapıyor.

Geçen yaz, deniz kenarında bol vakit geçirdim, denize girdim ve hayatımda başka bir değişiklik olmadı, sanıyorum onun etkisiyle bu seneyi daha iyi atlattım. Özellikle yosunların bulunduğu yerlerde güneş doğmadan yapılan yürüyüşler de işe yarıyormuş (bunu astım hastası birinden duymuştum) Haplar işe yarasa da bendeki yan etkileri fazla olunca hapı bıraktım, hapşırmaya başlayınca ağız maskesi takıyorum, bir süre sonra daha iyi hissediyorum.

Ayrıca içindeki kortizondan dolayı burun spreyi kullanmadım, tuz + karbonatlı su karışımını gün içinde iki defa burnuma çekip temizliyorum (burnunun derinliklerine kadar çekmen lazım).

Burada daha önce bir arkadaş keçiboynuzunu kaynat 20gün boyunca aç karnına iç demişti (son 15günde içine bir kaşık bal ilave ederek içeceksin), ben denedim ama ne yalan söyleyeyim pek bir fayda göremedim. Belki sende işe yarar.

Ayrıca başka biri de bal, çörek otu, zerdeçal, zencefil ve ısırgan tohumu gibi otlarla hazırladığı bir karışımın iyi geldiğini söylemişti (karışım miktarını bilmiyorum), ben denemedim.
  • Tutkun  (10.09.14 15:39:55) 
Bitkisel çözüm işi gri bir alan. Her derde deva diye satılıp ölüme kadar götüren örnekleri de var. Bir de çok kuvvetli sonuç alacağımız bir bitki olsa zaten bu bitkinin etkili kısımları ilaç olarak karşımıza çıkmış oluyor. Ama zarar vermeyen denenebilecek şeyler var. Bir eczacı olarak paylaşmak isterim.

1- Magnezyum.
Magnezyumun astım konusunda etkisi üzerine bir takım bilimsel kanıtlar var. Hatta krizlerde damardan kullanılan tipleri de mevcut kimi ülkelerde. Magnorm, Magvital, Dimag isimlerinde devletinde ödediği formları mevcut. 1 ay kadar sabah akşam, daha sonrasında sadece akşam içmeyi deneyebilirsiniz. Mide-barsak şikateti yaparsa 1 ayı beklemeden günde 1e düşürün.
2- Balık yağı.
Magnezyum kadar olmasa da bununla da ilgili çalışmalar mevcut. Balık yağında kastımız omega 3 esasında. Omega 3 tüm sağlığınız üzerinde olumlu etkiler gösterir. Bir balık yağı ürünü alacaksanız şişedeki balık yağı miktarına değil, EPA + DHA toplam miktarına bakın. Bu da en az 500 mg. ve mümkünse 1000 mg olsun. Fiyat/performans olarak Marincap Special önerebilirim. Sabah ve akşam yemek sonrasında.
3-Probiyotikler
En başta denemenizi isteyeceğim budur aslında. Probiyotikler de tüm sağlığımız için gerekli. Bağırsağımızda bulunan probiyotik bakterilerin azlığı bağışıklık sisteminin anormalleşmesine sebep olabiliyor. Alerji de bu anormalleşmenin bir sonucu olabiliyor. En az 2 ay bir probiyotik takviye almanızı öneririm. Daha kolay bulunulması ve çok yüksek olmayan fiyatı nedeniyle Maflor Plus kapsül olabilir mesela. Sabah aç karnına 1 tane.
4-Kekik
Kekiğin öksürük ve balgam sökme konusunda olumlu sonuçlanan araştırmaları var. Ayrıca alerji üzerinde de etkili. Kekik çayı olarak astımınızın yoğunlaştığı dönemlerde günde 2-3 fincan içebilirsiniz.

Bunlar ilaç değildir ve doktor tavsiyesi yerine geçmez tabii ki. :)
Bunların dışında alerjiye neden olan yiyeceklerden, toz topraktan vs. uzak durmaya çalışın. Rinit için tuzlu suyla burnunuzu temizlerseniz hem akıntı azalır hem de alerjenlerin bir kısmını temizlemiş olursunuz. Astım ve alerjik rinitten korunmak üzerine yaşam koşullarını düzenlemenize yarayacak başka makaleler de internette bolca mevcuttur. Son olarak ola ki bu takviyelerden fayda gördünüz diyelim. Bir süre sonra magnezyumu badem, cevizden; omega 3'ü taze balıktan, probiyotikleri yoğurt ve turşudan almaya çalışın. Ve yine bunlardan fayda görürseniz lütfen bana da bir geri bildirim yaparsanız sevinirim. Acil şifalar dilerim.
  • cubuk kraker  (11.09.14 16:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.