[]

Gözlük - Lens - Lazer

Günaydın duyuru ahalisi.

Gözlerimde 1,5 numara miyop astigmat var. Sürekli gözlük kullanıyorum.
Ancak hiç hoşnut olduğum bir durum değil. çok sınırlayıcı oluyor. yağmurda, sporda, sekste, her yerde sorun. el değince kirlenmesi vs. sürekli silmekten ve yıkamaktan gına geldi. Fotoğraflarda parlama. kullananlar bilir işte sıkıntısını.

Şimdi en ideal, en doğru çözüm hangisidir? Lens midir? Çizdirmek midir? Yoksa gözlükle yaşa mı diyorsunuz? (Çizdirince geri bozuluyor diyenler oluyor genelde. Bu o süre ile doğru orantılı. Yani ameliyattan 4 sene sonra bozuluyorsa bu çok güzel bir şey. 4 sene gibi bir zaman normal görebilmek. )

 
ben lens kullanıyodum 1 ay önce çizdirdim kurtuldum. gözlükten lense geçince tabii ki level atlıyosun ama bi süre sonra lens de eziyete dönüşüyo.


  • mosakale  (10.09.14 08:59:45) 
bende 2,5 miyop ve 1,80 astigmat var aynı durumdayız. Lens kullandım bir süre güzel bir şey özellikle yazın denizde havuzda çok iyi ayrıca sekste de gayet güzel haklısın. Fakat işin gereği sürekli bilgisayar başındaysan gözün akşama kadar mahvolabilir. Lens zaten göz kuruluğu yapabiliyor bir de üzerine bilgisayarla kombo yapması eklenirse göz aşırı kuruduğu için sıkıntı yaşayabilirsin. Suni göz yaşıyla durumu bir süre idare edebilirsin ama gene de sıkıntı. Lazer olayına gelince benim korneam ince olduğu için riskli ben düşünmüyorum. Ama ameliyat olan bir arkadaşımın gözleri 1-1,5 sene içinde gene bozuldu. Sanırım süre kişiden kişiye değişiyor. Kısacası benim için gözlük en iyisi. Eğer bilgisayarla falan ilgilenmiyeceksem o günlerde lens takıyorum.


  • Dr_Stat  (10.09.14 09:05:06) 
günün 10 - 12 saati ekran kaşısındayım malesef. zaten bozulma sebebi de bu. aileden gelen ırsi bir durum yok. erken yaşta gözlüklenen tek kişi benim. o zaman önce kornea testi mi yaptırmak gerekiyor?


  • oraletarya  (10.09.14 09:07:37) 
benim 4 numara miyop vardı çizdirdim. 2011 de şu an bi sorun yok çok şükür. umarım da olmaz. hem miyop hem astigmat olanların galiba biraz daha meşakkatli ameliyatı bilemiyorum ama. ben memnunum herkese de tavsiye ederim. düşünürsen bütün her yeri araştır sabırla sor soruştur. yine de tavsiye istersen dünya göz hastanesi ankara tunalının o tarafataki, volkan matben. sözlükte de entry yazmıştım.


  • karacigerim vur kadehlere  (10.09.14 11:05:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.