[]

Fitness beslenme yardım lütfen

Süt başlığını okuyunca aklıma geldi, bende 2 hafta falan oldu spor'a başlayalı. programım yazıldı calismalara basladım. haftada 4 gün 40 dakika cardio yapıyorum, tabi bunun yanında standart programımı ve 20 dakika da crunch sınıfına giriyorum.

asıl sorum beslenme ile alakalı. aşağıda yukarı beslenmemi anlatayım sizde yanlıslarımı söyleyin isterim.

mesela bugunden bahsedeyim,

sabah 9:30'da 3 yumurtanın beyazı,
1 dilim tam bugday ekmegi,
bir cay bardagı şekersiz çay
1 büyük kase light süt ve yulaf ezmessi




öğlen 12:30'da
ızgara tavuk (2 parca tavuk gogsu ve bulgur pilavı)




akşam spordan sonra
22:00
yarım litre süt
1 muz
1 avuç çiğ badem
1 büyük tabak salata (domates, salatalık, ton balıgı, bir kaşık zeytinyagı, cok cok az tuz)

onun dışında bol su tüketmeye çalışıyorum. sigarayı bıraktım 1 ay oluyor. içkiyi en aza indirmeye çalışıyorum. bira içmiyorum. şarap ve tekila içmeye çalışıyorum o da sadece haftasonu 1 gün.


not: %20 yağ oranı çıktı 88 kiloda sağlıklı bir danayım bu arada.

yağ genellikle bel bölgesinde toplanmış.

azıcık kiloda vermek istiyorum

 
kişisel görüşümdür, uygulamamdır, değerlendirmek size kalmış çünkü beslenme konusunda çok çelişkili bilgilerle karşılaşırsınız detaylara indikçe/araştırdıkça...: kahvaltıda yumurtanın sarılarını atma, 3 tam yumurtayı yiyebilirsin. sütü tam yağlı ve günlük olanlardan tercih et. bence yanına zeytin-peynir de ekle. o tam buğday ekmeğini de soğuk sıkım z.yağına banabilirsin keyfine göre.

öğlen yemeğine salata/yoğurt ekle.

akşam spora gidiyorsan benim gibi spordan 1,5-2 saat önce protein-kompleks karb ağırlıklı bir yemek ye. yok ben yapamam, programım bu şekilde, düzenimi bozamam diyorsan yine spordan önce prot-karb dengeli sağlıklı bir şeyler alman lazım bence. spordan sonra süt ürünü tüketecem illa diyorsan süt değil bu kefir olsun.

sigarayı bırakmakla iyi yapmışsın -ben bırakamadım bu mereti bir türlü- bir kısım uzman haftanın 7 günü aynı şekilde makro besinleri tüketerek yakın kalori alımı yerine bir günü farklılaştırarak vücudun şaşırtılması üzerinde dururlar ve ben de benimserim bu görüşü. İngilizlerin cheating dedikleri olay işte. hiç bir şekilde alkol alımı olumlanmasa da keyif için ben de haftada 1-2 tüketiyorum. biraya göre kötünün iyisi saydıkların, çok abartmadan ve yanında abur-cubur götürmeden takılabiliyorsan bence çok kasmadan bir süre böyle devam et derim.

Yav, tekilanın ardına bira da ne güzel gider:)
  • candanag  (02.09.14 00:40:36) 
antrenmandan sonra çok acıkıyorum haliyle o yüzden akşam yemeğini kesmek biraz zor olur gibime geliyor ama deneyeceğim, teşekkürler.


  • fallthepieces  (02.09.14 00:42:55) 
öğlen yoğurt ve salata fikri için teşekkürler.

kepekli makarna aldım tadı beş para etmez, yiyemeden döktüm.

antrenmandan 1.5 2 saat önce bişi yemiyordum normalde ama yemek mantıklı gelecek sanırım.

sigarayı bıraktım 1 ay oldu valla, spor salonuna o kadar para verince para boşa gidecekmiş gibi hissettim sigara içmiyorum 1 aydır :)

içkiyi bırakmam olanaksız sanırım. ama birayı bırakabilirim. (ayda 2 tane içerim canım ödül olarak :)

normalde tatlı hiç yemem zaten şekeri tamamen kestim.

hangi besinde protein vardır hangi saatte ne zaman protein ne zaman karbonhidrat almam lazım bunları bilemiyorum bir türlü
  • fallthepieces  (02.09.14 00:48:10) 
Ekmeği, yulaf ezmesini, bulgur pilavını, muzu ve sütü çıkar. Yumurtaları tam ye. Salataya adam gibi yağ dök.

Akşam öğününe et ekle.

(bkz: hiit)
  • arnold schwarzeneger  (02.09.14 09:07:05) 
Aksam yemegi ye 6 7 gibi

ogunler arasina ara ogunler eklemezsen bir sure sonra acliktan gozun donebilir ogunde. Spordan sonra protein shake yap o seni idare eder. Bir de meyve goremedim?
  • earthsea  (02.09.14 13:12:30) 
@arnold schwarzeneger
sarısını cıkarmayın diyorsunuz yani. göbek yapmıyor muydu sarısı:)

  • usul usul  (03.09.14 08:20:20) 
Göbeği karbonhidrat yapıyor asıl. İçinde çok değerli büyüme faktörleri, testosteron üretimi için gerekli yağ vs. olan yumurta sarısını atmak akıl karı değil. En az beyazı kadar protein içermesi de cabası.


  • arnold schwarzeneger  (03.09.14 08:25:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.