[]

Ankara'da besleme yapiyoruz, siz de gelsenize?

BESLEME TARİH VE SAATİ:
14 eylül 2014 pazar günü saat 12.30'da barınakta oluyoruz.
yolu bilmeyenler yahut arbası olmayanlar ile atakule'nin önünde saat 12.00'da buluşuruz. (bu kısım opsiyonel, isterseniz uygun başka bir yer de olabilir)

Ankara Muhye barinagina iki haftada bir besleme yapmaya gidiyoruz, durum cok kotu, mama/makarna/papara yetistiremiyoruz resmen. Herkes kendi capinda bir seyler getiriyor ama o kadar fazla kopek var ki, inanamazsiniz. Tadimlik verebiliyoruz goturduklerimizi ancak ve biz tekrar gidene kadar yine ac bekliyorlar garibanlar. Muhye barinaginda normalde kopeklere verilen mama malesef cok az, odenek olmadigi soyleniyor. Bir avuc insan bagajlarimizi doldurup gidiyoruz mama/makarna ile ama, cok aziz. Gelsenize, hem kopek seversiniz...

edit: bir sonraki besleme tarihini paylaşacağım.
edit2: mama destegi yapmak isteyen olursa özelden adres verebilirim.
edit3: moderatörlerdenhangisine mesaj atsam bunu üste alır?

arkadaşlar mamalar yavaş yavaş gelmeye başladı, gönderilerde isim olmadığı için teker teker teşekkür edemiyorum, buradan hepinize çok teşekkür ederim!

mail yoluyla bana ulaşmak isteyenler için:
muhyeicin@gmail.com

 
pazar günleri dışında malesef katılamam ama pazar olursa efsane olur gelirim :)


  • joker06  (01.09.14 13:40:29) 
haftasonları gidiyoruz, pazar günü gittiğimiz zaman bekliyoruz o zaman. :)


  • mutevazi  (01.09.14 13:47:36) 
ben bu ileti cevapla dolup taşar sanıyordum. 40 TL'ye vereceğiniz mutluluk tarifsiz. pek çoğunuz hayvanlar için kendiliğinden uğraşıyor. uğraşamayanlar için, hepsiburada'dan sipariş edip, mutevazi'nin köpeklere ulaştırmasına vesile olabilirsiniz.
www.hepsiburada.com

  • krysrn  (01.09.14 14:03:36) 
pazar uğrayabilirsem geleyim ben de. üç tane de 15 kg.lık getirmeye çalışırım. gelemezsem de bir şekilde ulaştırmaya çalışırım. fazla değil sanırım köpek sayısını göz önüne alınca ama işte elden gelen bu.


  • passion rules the game  (01.09.14 14:32:43) 
ben de gelmek isterim, gelemezsem ufak da olsa katkı yapmak isterim. buluşma tarihi, yeri vs. bu duyuru altında mı yürüyecek yoksa başka kanallar var mı?


  • harmonikhakaret  (01.09.14 14:35:57) 
@passion canımsın <3 gelemezsen de amma bağışlamak istersen hallederiz, bu konuyu özelden görüşelim.
@harmonikhakaret, tarih ve yeri ben buradan bildireceğim, instagram üzerinde @can.dostum sayfası var, esasında etkinliği başlatan orası isterseniz orayı da takip edebilirsiniz ama ben bundan sonra elimden geldiğince sözlük/duyuru üzerinden haberdar etmeye çalışacağım sizleri, o konuda endişeniz olmasın. bağış yapmak istiyorsanız özel mesaj ile adres de verebilirim. çok teşekkürler.

  • mutevazi  (01.09.14 15:13:29) 
keske gelebilsem ama ankara'da degilim. giderken sut de goturebilirsiniz, yavrular icin.

gozunuzu korkutmak istemem ama golbasi barinagi'dan edindigim tecrubeye dayanarak, mama alacak imkani olmayanlarin da yapacak cok daha fazla sey oldugunu belirtmek isterim.

ordaki bayat ekmekleri suyla islatip verebilirsiniz.

suluklari yosun tutmussa onlarin temizleyip, temiz suyla doldurabilirsiniz

kafeslerdeki diskilarin alinmasi, calisanlarin temizlemedigini soylemislerdi golbasi barinaginda.

agir hasta varsa ilan ile duyurulmasi, veterinere alinmasi saglanabilir.. cunku barinakta tedavi ettiklerini soyleseler de inanmayin derim..

muhyeyi hic bilmiyorum ama daha iyi durumda oldugunu sanmiyorum.

ellerinize yureginize saglik!
  • bir varmis bir yokmus  (01.09.14 22:49:30) 
Ben gelebilirim. Salt besleme mi yapıyorsunuz?


  • buff  (02.09.14 00:37:27) 
Ankara'da değilim ama, hepiniz aynı gün gitmek yerine ayrı ayrı zamanlarda gitseniz daha iyi olmaz mı? Bir sonraki gidişinize kadar aç beklememiş olurlar. Evet götürdüğünüz yemekleri oradaki görevlilere de bırakabilirsiniz ama herkes ayrı zamanda gidip beslese daha güvenli olmaz mı? İçiniz rahat eder yani. Yine de siz bilirsiniz.
Bu güzel düşünce ve eylem için tebrik ve teşekkürler. :)

  • grgn  (02.09.14 01:35:49) 
hep merak etmişimdir mesela üniversite yemekhanelerinde (özellikle özel ünilerde) muazzam miktarlarda yenmeyen yemekler oluyor bunların barınaklara falan verildiğini sanmıyorum hep çöpe gidiyor bu yönde bir çalışma yapan vakıf dernek falan var mı? Bu konuda bir şey yapılabilir mi?


  • mrthany  (02.09.14 01:46:09) 
mesela hacettepe'de dernek var, yemekhanenin yemeklerini aliyorlar. hatta barinak gibi bir yerleri bile var. ben calistigim is yerinin artanlarini aliyordum, ayiriyorlardi, onlarin da hosuna gidiyordu cope gitmiyor olmasi. ama kurdanlarin atilmamasi lazim yemeklere. bu konuda ikea'nin guzel bir afisi vardi.


  • bir varmis bir yokmus  (02.09.14 02:31:05) 
daha once denilmis herkesin ayni gunde gitmesindense farkli gruplar olusturulmasi iyi bir fikir olmus fakat ilk basta hem tanisma hem bilmeyenler icin durum tespiti yapilabilmesi icin hep beraber gidilebilir, sonra zaten bir rutine biner. ankaradayim, arabam var, kopegim olmadigindan evde kopek mamasi yok fakat bir sekilde temin edebilirim tabi. en azindan eldivenim ve fircamla temizlige gelirim :D


  • mavicorap  (02.09.14 11:10:11) 
@bir varmis bir yokmus, gölbaşı barınağı mühyeden çok çok çok daha iyi durumda, (en azından nispeten) temiz, çalıan sayısı fazla, veterinerler daha ilgili... ve en önemlisi aç değiller oradakiler. iki günde bir 2 ton et gidiyormuş gölbaşı barınağına, besleniyor yani oradaki çocuklar, şükür. gazete ve örtüye çok ihtiyaçları olduğunu söylediler son gittiğimizde, bağış yapmak isteyenler için bu da böyle bir not olsun hazır konu gölbaşından açılmışken. bir şu an 10 kişi civarında gidiyoruz beslemeye ve bir kısmımız (aslına bakarsanız ben ve sevgilim bagimsiz elektron haric herkes) kafeslerdeki köpeklerden çekiniyor. mamaları ile dışarıdan vermeye çalışıyorlar, hal böyle olunca beslememiz bile çooook uzun sürüyor, o yüzden şimdilik yalnızca besleme yapıyoruz. ama evet malaesef hayvancıklar dışkılarının üzerinde yaşıyorlar, su kapları berbat durumda. belki zamanla sayımız artarsa onlarla da ilgilenmeye başlayabiliriz.

@buff, şu an için sadece beslemeye yetirebiliyoruz gücümüzü. sayımız çok az, garibanların karnını doyurmak için bile güneşin altında saatlerce çalışmamız gerekiyor, ama aslında barınakta yapılacak çok iş var.

@grgn dediğim gibi sayımız zaten çok az ve hepimiz gitsek bile bütün kafesleri beslemek saatler alıyor. arabalarla bölgelere ayrılarak yapıyoruz beslemeyi ve 3 saat kadar çalışmamız gerekiyor bu durumda bile. görevlilere de mama bırakmayı pek istemiyoruz (gerçi gittiğimizde verecek kadar mamayı bile bulamıyoruz dediğim gibi doymuyor garibanlar verdiklerimizle) güvenilir gelmiyor çalışanlar pek.

@zibidigibi bir catering firması ile konuşacağım ben yemek artıkları için, üniversite yemekhaneleri de çok mantıklı, bir araştırayım ben bu konuyu, olmadı odtüyle konuşuruz ama yemek artıklarının muhafazası ve taşınması ciddi masraf, onu nasıl hallederiz bilemiyorum...


herkese çok teşekkürler desteği için.
  • mutevazi  (02.09.14 11:44:03) 
Ben de gelmek istiyorum ama maddi durumum çok iyi değil şu sıralar. Bedenen bir katkım olacaksa geleyim mi? Hayvanlardan çekinmiyorum, korkmuyorum. Beslemeye destek olabilirim. Ama benim arabam da yok. Beni de bir yerden alıp götürseniz, ben de gelsem? Haftaiçi ya da haftasonu hiç farketmez.


  • otonom  (02.09.14 12:23:08 ~ 12:23:38) 
Bu haftasonu Ankara'da kalırsam gelmek istiyorum. Ama mamadan ziyade aynı paraya daha çok hayvanı doyuracak başka birşey bulabilir miyiz ?


  • jamalbsf  (02.09.14 12:42:00) 
@jamalcigim, makarna yapiyoruz biz bolca, sut su ekmek mama karisimi yapiyoruz epey de, ama sicak havalarda cok cabuk kokuyor makarna bile, o yuzden su an icin mama daha iyi bir alternatif. ama tabi yine kazan kazan pisiyor makarnalar her seferinde.


  • mutevazi  (02.09.14 13:37:35) 
arkadaşlar barınağın durumu gerçekten çok kötü.

Bazı hayvanlar yemek bulamadığı için bir deri bir kemik kalmış, yemekten kastım da öyle afilli köpek mamaları falan değil, kuru ekmek!

pek çoğu az biraz köpek mamasıyla harmanladığımız makarnaya bile çıldırmışcasına saldırıyorlar.

mutevazi ile her gittiğimizde kafeslerde ya açlıktan, ya hastalıktan, ya da birbirleri ile kuru ekmek için kavga edip ölmüş köpekler (çoğunlukla yavrular) buluyoruz.

emin olun, sadece 40-50 TL'lik bir mama göndermeniz bile, bizim o mamayı makarnayla karıştırdığımızda, 100-200 köpeğin bir öğünlük maması demek oluyor.

zaten ordaki köpekler karınlarına bir öğün doyurabilirlerse doyuruyorlar, yoksa sonraki birkaç gün açlar...
  • bagimsiz elektron  (02.09.14 19:29:05 ~ 19:40:58) 
11inde ankaraya geliyorum. ondan sonrakilere gelmeyi çok isterim. ama arabam yok, nasıl gidilir barınağa?


  • cuentista  (02.09.14 21:01:07) 
Besleme olduğu günler isteyenleri alıyoruz. Mutevazi ile iletişime geçebilirsiniz, organizatör o... :)


  • bagimsiz elektron  (02.09.14 21:37:52) 
Arabam olmadığı için gelemem. Bir de cidden psikolojik olarak çok etkileniyorum. Ama mama yardımında bulunmak isterim. Adresi mesaj atarsanız mama yollayabilirim.


  • alicia dominica  (02.09.14 22:22:52) 
Öncelikle tebrik ederim sizleri hocam. Kafama bişey takıldı onu sorucam; Trt'nin yemekhanesi hayvanlar için artık yemekleri topluyordu hala devam ediyormu bilmiyorum, Mühyeye gelmiyor mu o yemekler ? Mama alamasamda yardım etmeye gelebilirim. Ek olarak arabam var ulaşamayanlarla Trt'nin önünden birlikte geçebiliriz.


  • onakomabunako  (03.09.14 15:32:45) 
@van damme, biz mühye gönüllüsü iki hayvanseverle konuştuk son gittiğimizde, belediye başkanı gelmeden önce çok ama kalitesiz mama varmış, hayvanseverlerin isteği üzerine mama kalitesini artırmışlar ama bu sefer de miktar o kadar azalmış ki hayvanlar bu yüzden aç kalıyormuş. sanırım ödenek değişmeden mama kalitesini artırdılar...

@cuentista, belli bir yerde buluşaağız hep beraber, arabalarımızda boş yer oluyor toplaşıp gidebiliriz. otobüsle çok zor olur çünkü, yolda yorulmayın çalışacağız malum :)

@onakomabunako bu konuyu bilmiyorum açıkçası, barınakta bolca bayat ekmek oluyor belki onlar trtden gidiyordur, ama hiç yemek artığı falan görmedim... gelirseniz eğer çok mutlu oluruz gerçekten. mutlaka bekliyoruz önümüzdeki beslemeye.

ÖNÜMÜZDEKİ İLK BESLEMEYİ 14 EYLÜL 2014 PAZAR GÜNÜ YAPACAĞIZ.
saat 12.30da mühye barınağında buluşuyoruz. arabası olmayan arkadaşlar benimle iletişime geçerse ortak bir buluşma yeri ayarlayabiliriz.
  • mutevazi  (04.09.14 00:25:16) 
Iki sene once Gimattan 50 Tl'ye 250 kg. tavuk kemigi almistim Golbasi Barinagi'na goturmustum. Dediklerine gore belediye tarafindan gonderiliyormus. Ama niye o kadar kuru ekmek icin birbirini parcaliyorlar hala ve diskilarini yiyorlar. Bilmiyorum..

Tavuk kemigi cig oldugu takdirde zararli degil. Yine de tavuk gogsu alinirsa daha iyi, kemikler daha yumusak.

Eger Gimat'tan alirim diyen varsa adres verebilirim. Dondurulmus veriyorlar, arabaniz kokmaz. 250 kg. ile bagaj ve arka koltuk doluyor. Onceden arayip soylemek gerekebilir.
  • bir varmis bir yokmus  (04.09.14 11:23:40) 
Niye ki? Bu haftasonu yapsaydık keşke? :/ Hayvanlar beklemesin bence.


  • otonom  (04.09.14 11:48:21) 
bir haftada yeterince mama birikmiyor şimdilik arkadaşlar. gidersek çocukların yarısı aç kalır, 120 kilo civarı mama olmasını bekliyorum ben bu hafta elimde, gelirken getirecekler+makarnalar toplasak toplasak 1000 köpeği besleyecek mama toplayabiliriz. geriye kalan 2000den fazla köpek aç kalır. eğer yine de bu hafta da gidelim diye yoğun istek oluyrsa gideriz tabi ki (ama bende araba yok bu hafta onu söyleyeyim şimdiden, beni ve mamaları alacak birisi lazım tabi yani.)

bir varmış bir yokmuş, mühye barınağının durumu gölbaşından çok kötü ve ben bin kez gittiğim halde bir kez bile görmedim o hayvanları yemek yerken. gölbaşı barınağı'nı on gün kadar önce ziyaret ettik bir ihtiyacınız var mı diye sormak için, iki günde bir 2 ton et bağışlandığını ve çocukların onlarla doyduğunu söylediler. malesef mühye için aynı şey yok, gerçekten açlar...
tavuk kemiği için adres verirseniz ben alabilirim belki, ya da almak isteyen duyuru dışından arkadaşlar olursa onlara veririz adresi.

sheisguilty, mail adresi şimdi oluşturup ilan başında paylaşacağım.
  • mutevazi  (04.09.14 12:18:15) 
ben çok istiyorum gelmeyi bir aksilik olmazsa. mama da alırım ama aracım yok. bir şekilde iletişime geçsek ya.


  • rahvanatlargibi  (04.09.14 23:39:27) 
@rahvanatlargibi

ozel mesaj atarsaniz iletisime gecebiliriz.

bu arada bizim araba dolacak, yetmeyecek arkadaslar arabasi olanlardan destek cikabilecek olan var mi?
  • mutevazi  (04.09.14 23:59:20) 
Benim alis veris yaptigim tavukcuyu bulamadim simdi ama ozel bir barinak sahibi tanidigim suradan aliyor:
www.gimat.com.tr

edit: surdaki Hakan Tavukculuktu ama herhangi biri de olur heralde www.gimat.com.tr
  • bir varmis bir yokmus  (05.09.14 05:47:48 ~ 05:48:58) 
ben de arabayla gelebilirim, benim mamalar da geldi. atakule önüne gelebilirim sanıyorum nitekim yolu bilmiyorum.


  • passion rules the game  (06.09.14 12:42:30) 
Bende de araç var. Atakule'ye gelirim, evim dibinde zaten.


  • buff  (06.09.14 13:28:16) 
arkadaslar, bana ozel mesajla cep numaralarinizi yollarsaniz iletisim acisindan kolaylik olacak.
programda bir degisiklik yok, beslemeye gidiyoruz.

  • mutevazi  (11.09.14 14:16:37) 
arkadaşlar geleceğim diyenlerin neredeyse hiçbirinden ses çıkmıyor, bizi yalnız mı bırakacaksınız?


  • mutevazi  (12.09.14 20:17:00) 
Belki sağ tarafta görür birileri, gelenler olabilir falan diye yazayım ben de. :)


  • otonom  (13.09.14 13:25:22) 
gelen, destek olan herkese çok teşekkürler. çocuklarımızın karnı da gözü de bu kez doydu, elinize sağlık, kesenize bereket, yine bekleriz!


  • mutevazi  (14.09.14 15:30:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.