[]

Engellilere uygulanan kolaylıklar neler?

Merhabalar

Annem 2012'de geçirdiği beyin ameliyatından sonra gözlerini %90 üzeri derecesinde kaybetti. Heyet raporu aldık.

Bildiğim kadarıyla araç alımında ötv alınmıyor böyle bir durumda.
Örneğin, konut konusunda vs..

Maaş konusundan yararlanamayacağız galiba çünkü babamın 800 lira emekli maaşı var ve evdeki kişi sayısına oranı (800 / 2 = 400) 300 lirayı geçtiği için yararlanamıyoruz.

Peki annem için başka ne tarz şeylerden faydalanabiliriz?

 
Anneniz görme engelli olduğundan dolayı araba indiriminden faydalanamaz, ama refakatçi olarak alınabilir belki.


  • yatagants  (23.08.14 21:15:14) 
şehir için otobüslerden ve şehirlerarası ve banliyö trenlerinden ücretsiz yararlanabilir


  • orada olmayan adam  (23.08.14 21:57:25) 
Öncelikle geçmiş olsun. %90 görme kaybı ile %90 oranlı engelli raporu aynı değil, öncelikle onu belirtmek isterim. aracı ancak %90 ve üstü raporlarda ötv'siz alabilirsiniz. %90 altı raporlar ile ancak ortopedik engelliler araç alabiliyor ancak %90 üstünde birinci dereceden yakınlar da kendi üstlerine araç alabilir.
maaşın da değişik türleri var. eğer anneniz çalışıyorduysa, şartlar varsa malulen emekli olabilir ve o şekilde maaş bağlanabilir.

tüm hak ve avantajların listesi şurda: www.engelliler.biz
  • vejeteryanvampir  (23.08.14 22:32:44) 
benim de bir yakınım engelli, yüzde doksan olayı için rapor gerekiyor mesela biz ilk gittiğimizde yüzde 70 küsür engelli dendi daha sonra itiraz ettik bi başka heyet yüzde doksan ded ve ötv indiriminde faydalandık. yani demek istediğim ilk hastanede o oran tutturulamazsa itiraz hakkı da mevcut. hastaneye gittiğinizde durumu oraya ne için gittiğinizi doktorlara açıkça söyleyin. arabayla gezdirilmesi gerektiğini anlatın biz öyle yaptık çünkü.


  • bensibernetikorganizmagormekistemem  (23.08.14 23:52:10) 
tüm oranlar her bir hastalık için tek tek yönetmelikte belirlenmiş durumda. göz kaybında da farklı formüller uygulanıyor, baktım ama anlamadım doktor olmadığımdan.
yönetmelik şurda: www.resmigazete.gov.tr
eklerinde oranlar belirlenmiş. elinizdeki raporla kıyaslayarak bulursunuz belki.
  • vejeteryanvampir  (24.08.14 00:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.