[]

ben şimdi ne yapayım?? uzak dıyarlara mı ??

şimdi duyurunun güzel insanları iyi geceler hepinize...

23 yasında kendı halınde bırıyımdir. gecen sene okuldan mezun olup aile şirketinde işe baslamıstım..yaklasık 13 ay sonra anlaşamama durumuyla hem işten hem evden ayrıldım...

ne pahasına olursa olsun ne eve ne işe dönmeyeceğim bunu bastan söylemek isterim..herhangi bi küslükte yok ailemle onları görmeye gidiyorum zaten..

hayatımı iki ayırdım..önceki ve sonraki diye..

önceki hayatımda 4k maas alan herhangi bir masrafı olmaayn biriydim...zaten önceki duyurularıma da bakarsanız göreceksiniz hangi saati alayım hangi gömlek güzel cekete hangi renk mendil gider gibi dertlerim vardı...

şimdiki hayatım ise...1.3k maas alan biriyim..şuan bır arkadasta ve calıştıgım hotelde ıdare etmeye calısıyorum...

üniv hayatımda sülalem raad modunda oldugumdan cok kasmadım 3 4 defa yurtdısına gitmişşliğim vardır onun dısında staj iş deneyımım de pek olmadı..pek bi piyasa işşlerinden de anlamam...aile işi tekstil ihracatı idi zaten var olan bir seylerindevamını yapıyordum...

sunu da laf arasında söylemek gerekir..önceki ile şimdiki hayatımı karsılastırdıgımda muhtesem derece de mutluyum...hatta böyler bir karardanda asla pişmanlık duymadım..

şimdi size sorcagım sorular...

1.kenarda 15bın tl gıbı bırıkmıs para artı 1.3 tl maas söz konusu iken..sizce istanbulda yasamalıyı mıyıum...yoksa sehırdısı ulke dısına cıkmalımıyım...

2. bu iş arama mevzularına nerden baslamalıyım.

3. ev konusunda bır sure daha arkadas hotel takılmalı mıyım yoksa bır yandan da eve mı gecmeliyim..

4.geri dönüşü olmayan bu yolumda nasıl stratejiler izlemeliyim...

hepinize saygılar sunarım

 
1300 maaşla istanbula tek başına ev tutup yaşaman zaten imkansız. yeni iş bak diycem ne okudun donanımın var mı yani 2500den yukarı maaş alacağın bi iş bulabileceksen iş bak öncelikle.

ailenin yanına dönmeden sadece işinde çalışsan diycem ama istemiyosun onu da anladığın kadarıyla. bence şu an mutluysan bu şekilde devam et. sonuçta belli ki ailenin durumu iyi zaten. başın sıkışırsa son çare yine dönersin oraya.
  • eski solcu  (02.08.14 03:02:42) 
Daha genç ve tecrübesiz biri olarak ben de yazayım bir şeyler.

1,3- Bence bu şekilde devam et. Arkadaşınla kirayı falan paylaşıyor musunuz? Umarım arkadaşın da memnundur da böyle devam edersiniz.

Tek başına kalsan zaten kenara para koyabileceğini sanmıyorum. Ama daha iyi bir işe girebilirsen veya şimdiki işinde yükselebilirsen kendi evine de çıkarsın. Fakat ben olsam ve arkadaşımla aramda herhangi bir sıkıntı yoksa aldığım zammın büyük bir kısmını kenara koyup aynen devam ederdim.

2,4- Tecrübesizliğim burada fikir vermeme engel oluyor.

Keşke ben de üniversiteyi bitirince "çalışmıyom lan aile şirketinde, kendi paramı kendim kazanıcami diyip kendime başka bir iş hayatı kurabilsem. Zira hayatım boyunca aile şirketi gibi bir hazıra konmanın pişmanlığını hissederim gibi geliyor.
  • aguilas negras  (02.08.14 03:18:35) 
Şuan ne iş yapıyorsun, istanbul için kazandığın para inanılmaz düşük.

Bir ege kasabasında işini yapabiliyorsan, ege taraflarına yerleşmelisin.

2- ne mezunusun onu yazmamışsın.

3- arkadaşın problem yapmıyor, anlaşıyorsanız bir süre daha takıl.
  • yatagants  (02.08.14 04:42:42) 
Istanbulda iktisat okudum..2013 mezunuyum..biraz da olsa İngilizce de var ...


  • pisuvardandumancikartanadam  (02.08.14 07:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.