[]

otizmli bir kuzenim var yardım

Şimdi durum şu, kuzenim kız ve 11 yaşında.

Regl dönemi başlamış durumda ve daha önceden az da olan uysallığı gitmiş durumda kendisine ailesine fiziksel zarar verecek hale geldi.

Kendisini dişliyor ya da etini sıkıştırıyor yoluyor ya da ekstrem hareketlerini engellerken bizlere saldırabiliyor et sıkmak vurmak gibi şeylerle.

Zapt etçenin tek yolu şu an şiddet gibi gorunuyor ailesine ve bu da kesin bir çozum değil.

Duyuru insanları ne yapmalı ne etmeli?

 
acaba ağrısı mı var ??

ağrı kesici içince belki rahatlar?

edit: genel olarak ergenlik durumu kaynaklı ise doktora danışın kesinlikle.
  • neferkitty  (01.08.14 20:56:35 ~ 20:57:25) 
sakın şiddet uygulamasınlar. özel eğitim almıyor mu? otizm dernekleri var, onlara başvurup bilgi alsınlar, otizmle ilgili kitaplar okusunlar. dövmek ne demek?


  • rock n roll  (01.08.14 20:58:43) 
Ozeş eğitmeni bile oldu emin olun kitaplar okundu. Normalde hiçbir şekilde cümle kuramayıp kelime konuşamayan kız ( aşırı içine kapanık ) özel eğitim sayesinde zorlandığında tamam evet anne çiş kaka su falan diyebiliyor. En çok duyulan kelime tamam ve biz bu kelimeyi babası kızdığı zaman duyabiliyoruz. Bugün masaya çıkıp masadaki saksıyı yere attı ve de sürekli dışarı çıkmaya çalışıyor. Prozac kullanımı da var.


  • bad motherfucker  (01.08.14 21:09:18) 
gündüz eğitim alabildiği rehabilitasyon merkezleri var. devletin de mevcut özel vakıfların da var. google'dan taratarak bulabilirsin. muhakkak eğitim alması şart
ayrıca alo 183'ü (aile,kadın,çocuk,engelli danışma hattı) 7/24 arayarak bilgi ve yardım alabilirsiniz. aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı.
eğer bu süreçte zarar vermeye devam ediyorsa kendine ve çevresine doktor kontrolünde sakinleştirici ilaç verilebilir. ancak kesinlikle şiddet göstermeyin.
  • vesika  (01.08.14 21:11:43 ~ 21:13:05) 
Şiddet maalesef en son ve bazen tek çare oluyor. Yoksa prozac kullanmasına rağmen sakinleştirmemiz mumkun değil. Ailedeki korkulan baba rolu dayımda, dayımın karısı ise her turlu ilgilenme ve anne tolunu üstlenmiş durumda. Ve hani sakin bir otizm şekli değil bu filmde izlediğimiz temple falan gibi değil, ağır baya ağır.


  • bad motherfucker  (01.08.14 21:17:58) 
@vesika bu vakıf wğitimlerinin vesaire izmir içinde ullaşım bilgilerini verebilir misin?


  • bad motherfucker  (01.08.14 21:24:16) 
ben de sana diyorum ki, bu ağır vaka bile olsa eğitim ve bakım ile bu saldırganlıklar azalıyor. her hangi bir bakım veya eğitim alıyor mu? bu kadar otist çocuğa sahip aileler var nihayetinde özel eğitime gönderiyorlar (devlet ya da vakıf) ve çocukları hem yaşama entegre oluyor hem de aileler daha da bilinçleniyor ve daha az zahmete katlanıyor. alo 183'ü arayın, bulunduğunuz şehirdeki aile ve sosyal politikalar bk. il müdürlüklerine başvurun sosyal hizmet uzmanları gelir eve inceleme yapar ve size yardımcı olurlar. ama bana şiddeti savunmayın lütfen. arkadaşlarımın kardeşleri var zihinsel engelli, otist ve gayet keyifleri yerinde. ama şiddet bir çözüm değil kesinlikle. ivedilikle yardım başvurusunda bulunun ve bilgi edinin.


  • vesika  (01.08.14 21:28:46) 
Şiddeti savunuyor değilim yanlış anlaşılmasın. Bu çocuk özel eğitim aldı ve daha önceden bu durumda değildi. Ben biraz da bu regl donemiyle bağdaştırıyorum biraz. Daha önce eğitim aldı özel eğitime gitti özel eğitmeni de oldu ekstradan ki en buyuk gelişme eğitmen zamanında oldu fakat şu son zamanlarda iyice kontrolden çıkmış durumda ve gerçekten prozac etkisiz. Doktor ya da ilaç önerisi bile bir şeydir ben bizatihi 183"u arayacağım.


  • bad motherfucker  (01.08.14 21:35:04) 
www.nesebalci.k12.tr
www.facebook.com
bunları bulabildim ama alo 147 (MEB), alo 183 aranabilir ordan izmir'deki kurumları öğrenirsiniz.
izmir.aile.gov.tr şurayla da iletişime geçebilirsiniz.
  • vesika  (01.08.14 21:37:38) 
Teşekkür ediyorum. Daha fazla oneriye de açığım her zaman sozlukten ya da buradan ulaşın lütfen. Otizmli çocuğu tanıdıpınolanlar izmirde olanlar lütfen haberleşelim


  • bad motherfucker  (01.08.14 21:43:06) 
Müzik ile terapi yolu denendi mi acaba? Otizmli çocuklarla müzik çalışmaları yapan bir hocamız var, büyük yarar sağlıyor gelişimleri ve sakinleşmeleri açısından. Şu an bir proje kapsamında yurtdışında ama onunla iletişime geçmenizi tavsiye ederim. İnternet sitesi; www.muzikveotizm.com Kişinin adı da Orçun Berrakçay. Yararını göreceğinize inanıyorum. Haberdar ederseniz çok sevinirim.


  • belirtmekistedim  (01.08.14 22:23:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.