[]

sigarayı bırakmaya paralel olarak kilo alımı/spor-beslenme ile bağlantısı

aklımda kaç zamandır vardı bu mereti bırakmak, öyle ya da böyle bahanelerle ertelemekteydim, dün D&R da gezerken sigarayı bırakma üzerine bilinen bir kitabı satın aldım ve okumaya başladıkça sigaradan iyice soğuduğumu ve malum şahsın bilinen sigarayı bırakma yöntemine dair videosunu da izleyince iyice gaza geldim ve yaklaşık 24 saattir sigara içmiyorum. tamamen mi bıraktım, şimdilik birşey söylemek için erken ama aklıma gelen kilo alma olayını paylaşmak istedim.

Bugün bir diyetisyenle yarım saat konuştum ve arada bu konuyu da açtım, o da benimle aynı görüşte olup sigarayı bırakıp da kilo almayan görmedim dedi. şu an itibariyle istediğim kilo ve yağ oranı aralıklarındayım diyebilirim. sizlere sorum, kendinizden ya da çevrenizdeki tanıdıklarınız aracılığıyla eğer bu durumu deneyimlediyseniz, sigarayı bırakma sonrası alınan kilolar çabucak verilebiliyor mu, ayrıca bu alım salt yağdan mı oluyor, beslenme ve sporuna dikkat eden birisi olarak bu kilo alımını salt kastan sağlayabilme şansım nedir?

son olarak çok araştırmadım ama bu kilo alımı salt fazla kalori alımından kaynaklanıyordur diye tahmin ediyorum, metabolik anlamda vücudun nikotinsizliğe verdiği kendiliğinden kilo alım ya da yağlanma tepkisi gibi bir şey yoktur diye tahmin ediyorum. bu gibi konularda aklınıza gelen deneyimlerinizi ya da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

EK: bilenler bilir, şimdilik gaza getiren şahıs Allen Carr'dir. 15 yıllık sağlam bir içici olarak en son 24 saattten fazla içmeyişim 48 saat ile ort. 5 sene evvel akupunktur tedavisi ile gerçekleşmişti.

 
3 ay once sigarayi biraktim 4 kilo almisim. nikotin metabolizmayi hizlandiriyor, birakinca etkisi oluyordur mutlaka ancak alinan kilolarin sebebini gayet iyi biliyorum kendi adima: devamli onune gec(e)medigim bir yemek yeme arzum var, bir yandan da hareketsiz bir yasam suruyorum.

velhasil kicimi kaldirip spor yapsam, gece gelen yeme istegimi de baskilasam rahat rahat veririm bence. sana tavsiyem bosver kiloyu yagdan mi alirim vb. endiselerini, sigaradan kurtul bir an once.
  • diabolus79  (26.07.14 22:01:59) 
8 ay önce bıraktım sigarayı, ''oo sigara içerim bi dal'' deyip içmişliğim hiç olmadı o gündür bugündür. 85'in üstüne bi 3 kg daha aldım. Sonra bide düzenli beslenmeye başladım, 4-5 ay oldu sanırım. Bugün 81 kiloyum. Mesele iradeye ''deh'' diyebilmekte. Korkmadan bırak arkadaş sigarayı.


  • kayipkentindelisi  (26.07.14 22:22:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.