[]

Göbek. Spor.

Evet aramaya inandım çok ilgili başlık okudum ama net yazan yoktu. Sözlükten bir diyetisyen arkadaşla, çok sağ olsun, diyet programı yapıyoruz. Uygulayacağım. Bana göbek eriten sporu kesin biliyorsanız söyler misiniz? Yani şu şöyleymiş öle duydum gibi değil. Kkesin olmayan bir şeye başlayamıyorum. İleri derecede okb var bende. Ciddiyim. Neredeyse 80 kilo olacağım. 1.72 erkek. Cidden yardım edin.

Şu videoyu bi izler misiniz size zahmet.

www.youtube.com

Bu 8 dakika. 2 ay her gün sadece buradakileri yapsam diyetle, erir mi bu? 2 ay diyorum ama. 2 ay sonunda gider mi?

8 dakika bu, 2 kere yapsam 16 dk. 4 dakika da dizi çekip sandalyeye zıplasam dimi veya koşu hareketi yapsam. nasıl bu olur mu?

 
Kardiyo/Hiit.

2 değil 112 ay yapsanız o videodakileri yine erimez; ama diyet yapıp basit şeker/karb. alımını keserseniz, protein ağırlıklı beslenip sebze yer sağlıklı yağları kullanır kardiyo/hiit yaparsanız kilo verirsiniz.
  • angelus  (09.07.14 18:09:45) 
baba ne yapıcam yani? ne kadar yapıcam. somut söyler misin?


  • brad pitt  (09.07.14 18:11:55) 
Somut söyledim zaten: Kardiyo yapacaksınız. Yani nabzını hızlandıran egzersizlere yöneleceksiniz. Koşacaksınız kürek çekeceksiniz bisiklet süreceksiniz ip atlayacaksınız. Süresini siz belirleyeceksiniz; kondisyonunuz ne kadarına izin veriyorsa o kadar yapın. Spor geçmişiniz varsa bunları hiit şeklinde yaparsınız. Hiit 20/25 dakika sürüyor; düz kardiyo 40/45 dakika. İmkanınız varsa ağırlık da çalışabilirsiniz. Onun dışında temiz besleneceksiniz, asıl bu şekilde kilo verirsiniz. Basit şeker tüketmeyeceksiniz. Yani cips çikolata bisküvi gazlı içeceklerin tümü işlenmiş paketli ürünler tahıl ürünleri makarna pilav ekmek hiçbirini tüketmeyeceksiniz; protein ağırlıklı besleneceksiniz; sebze yiyeceksiniz; salata tüketeceksiniz; zeytinyağı tereyağı gibi faydalı yağları kullanacaksınız. Bu kadar.


  • angelus  (09.07.14 18:22:55) 
panik yapma lan!
176cm-90 kg biriydim. o kadar kötü değildi.

bak karşim, squat yapıyorsun, aletsiz, izometrik. yani çömüyorsun, 20 sn ve üstü olmak koşuluyla bacakların, dizden üstü yere paralel olacak şekilde, sırtını gerektiği kadar eğerek sabit duruyorsun.
yağ yakmak için squatı hareket halinde de yapıyorsun.
plank yapıyorsun yine. izometrik bu da. arat bul.
bir masa buluyor ve onda row denen hadiseyi yapıyorsun.
şınavı unutmuyorsun. çekebildiğin kadar çekiyorsun gün aşırı.
betondan ağırlık da dökebilirsin.
bi taraftan vidona bakıyorum, o hareketleri 8 dakika o tempoda yap, gel bi de beni yap.
neyse, kardiyo için şura ya bak:
www.exrx.net
allah yar ve yardımcın olsun.
  • namus ninjası  (09.07.14 19:32:42) 
hareketleri yazıyorum 4 tane. her gün yap. youtube'da nasıl yapıldıkları da var, videoları izlersin.

1- full sit ups. (20 kez)
2- weighted bent leg jackknifes (15 kez)
3- ab bicycle (20şer kez, toplamı 40 edecek)
4- toe touches (20 kez)

alıştıktan sonra tekrarları artır. kolay gelsin.
  • avifa  (09.07.14 20:15:29) 
bunlar peş para etmez bunlar karın kası için gerekli kaslar çıksa bile yağlardan gözükmez. senin kardiyo yapman gerekiyor.

kardiyo ne diye soracak olursan. kardiyo yağ yakmak işçin yapılan düzenli sporlar. mesela koşmak , bisiklet sürmek, yüzmek... kardiyodur. yağ yakar. bir de ağırlık çalışmak var bunlar da kas yapar
  • jakopapagan  (09.07.14 20:24:23 ~ 20:25:42) 
kardiyo yapacaksın. karın hareketleri ile göbeği eritemezsin. koş, hızlı tempoda yürü, yüz, eliptik bisiklet kullan. artık hangisi sana uygunsa. kardiyo antremanın en az 30 dakika sürecek.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (09.07.14 21:04:05 ~ 21:04:35) 
vücuttaki en büyük kaslar bacaklardadır. yağ yakmak istiyorsan o bacaklar çalışacak. ister koş, ister ip atla, ister seksek oyna... bacakları yor.


  • sinek kral  (09.07.14 21:28:35) 
bundan 6 ay önce 78 kilo 1.75 boy olarak aynı şeyleri yaşıyordum.

tabi 3+cm ile -2kilo illaki farketmiştir ama ben şöyle yapmıştım benim göbeğim eridi (refleks olarak karnımı sıkıyordum o dönem düşün göbek öne düşmesin diye)

şu an duvar gibi dümdüz oldum yaptıklarım ise.

bir fitness salonuna yazıldım; tüm vücudu içeren bir program ayarla(t)yım bunu 3e bölüp her gün 1 kısmı yaptım,idman sonu karın hareketleri fiksti (mekik,90 derece sehpada mekik,side crunch dumbell ve bazı abdominal makinaları,idman sonrası 3x15 set olarak yaptım her hareketi.

haftada 5 gün gittim 2 gün dinlendim, bu beş günün üçü fitness+karındı 2 gün ise kardiyo+karın. (kardiyo da ise 20 dakika hızlı yürüyüş,15 dk orbitrack bisikleti, 10 dk normal bisiklet+karın hareketleri olmak üzere, 1 saate bitiyor gözün korkmasın)

onun dışında;

-kola-ice tea vb. her türlü içeceği kestim ayda 1 kez ya içiyorum ya içmiyorum.
-mayonezi bıraktım.
-şekerli çayı bıraktım,şekersiz içemediğim için direk çayı da bıraktım... o da ayda 2 pazar sefasında.
-meyve sularından falan uzak duruyorum,türkiyede piyasanın %90nı nektar, o da şekerli su demek kaldı ki sıkmalar bile çok şeker içerebiliyor meyvenin kendinden dolayı.
-hindi (piyasadaki tavuklara güvenemediğimden)
-ıspanak
-çeşitli balıklar,ton balığı
-yoğurt
-peynir
-et
-yumurta beyazı(doğustan sarısını yiyemiyorum zaten) yedim.
-akşam 7.30-8den sonra yemedim, çok midem kazınırsa bi kase yoğurt veya meyve yedim.
yani protein ağırlıklı beslendim o süre içinde. burada önemli olan beslenmene sadık kalıp haftada en az 3-4 kez kendini spor salonuna atmak.benim zamanım boldu 5 kez gittimo kişinin kendisine kalmış.

kusura bakma,karın ve beslenme kısmı hariç net yazamadım çünkü dediğim gibi herkesin vücudu aynı tepkiyi vermeyebiliyor o yüzden gereksiz detaylara girmedim.
  • rudeboy  (09.07.14 23:53:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.