[]

Sedasyon ile diş tedavisinde hasta ne yaşar, nasıl hisseder?

dişçiden ölümüne korkan birinin son çaresi arkadaşlar o yüzden cevaplarınız önemli. bu deneyimi yaşayan biri anlatırsa çok daha güzel olur.




 
dişçimin dediğine göre, anestezi uzmanını çağırıyorlar hasta bayıltılıyor ve işlem gerçekleşiyor.


  • female demon  (08.07.14 22:36:11) 
hepsinde bayıltma olmuyor sadece sakinleşiyor stresin azalıyor ve sonrasında da olanları hatırlamıyorsun.

kafa yapıyor kaba tabirle.
  • neferkitty  (08.07.14 22:38:04 ~ 22:38:18) 
sedasyon demek sersemletme demek diyebiliriz.

yani seni rahatlatacak bir ilaç veriliyor, sen de ulan diş mi çekilecek, çekilsin beaaaa xDxD kıvamına geliyorsun. bu ilaçlar genellikle amnezi yaptığı için yapılan müdahaleyi de hayal meyal hayırlıyorsun.

bayıltma farklı bir durum. ona genel anestezi deniliyor ve entübasyon gibi işlemlerin de dahil olmasını gerektiriyor. sedasyonda entübasyon yapılmaz.
  • vendorth  (08.07.14 22:47:21) 
işine yarar mı bilmem ama öncelikle belirtmeliyim: benim yaşadığım sedasyon durumu diş ile ilgli değil ensemden geçirdiğim bir operasyonla ilgiliydi ve o acıyı hiç de almadı. bilakis her müdahaleyi hissettim.

haziranın başında ensemden bir operasyon geçirdim. lokal anesteziyle gerçekleşti ama yine de acıdı. yetişkin bir erkeğin alabileceği tam dozu verdikleri halde hem herşeyi hissettim hem de acıdı. operasyonun sonlarına doğru sedasyon* denen şeyi uyguladı. uygularken hafif bi uyur gibi oldum ama sonra nasıl olduysa ayıldım ve buna rağmen operasyonun sırasında ensemde gezinen soğuk aletleri ve dikilmekte olan ensemi hissettim. sırf sedasyon yaptığı için de bir gece hastanede müşahade altında kaldım. ertesi gün doktorumun bana söylediği ağrı eşiğimin çok düşük olduğu bunun için çok acı çektiğim idi.

senin de ağrı eşiğin düşükse acıya bilir. ama sanmıyorum öyle olacağını. bilgin olsun.
  • en arka koltuktaki gozluklu cocuk  (08.07.14 22:47:42) 
dişte lokal anestezi güçlü oluyor ağrı hissetmezsin.


  • neferkitty  (08.07.14 22:52:58 ~ 22:53:29) 
sedasyon deneyimi yaşamadım ama dişçi aletleriyle çok kez buluştum. benim tercihim her zaman için genel anestezi olur. çünkü diş çekimi v.b. sadece acı veren değil aynı zamanda psikolojik olarakta insanı zorlayan bir operasyon (en azından bende öyle. tabii bunda maksimum dozda uygulanmasına rağmen yeterli verimin alınamadığı lokal anestezinin de etkisi olabilir).


  • tururo  (08.07.14 23:00:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.