[]

Dişlerim beyazlamadı

Bugün doktora gittim ve bu ışın mıdır nedir işte onunla bir saat koltukta kaldım. Şu an dişlerim sızlıyor ve pamuğu çekerken yanağımdan küçük bir parça da aldı beyefendi. Ama dişlerim beyaz değil. Eskisinden hiçbir farkı yok. Ayrıca tüm dişlerim değil sadece gülünce görünen dişlerime uyguladı. Diğerlerinde hiçbir şey yok.
Şimdi ben ne yapacağım. Bembeyaz dişlere nasıl ulaşabilirim. Parası falan sorun değil.
Doktora niye sormadınız derseneniz benim diş doktorum değildi zaten. Gittiğim klinikteki doktorlardandı. Moralim bozuldu direkt çıktım.


 
  • she was my baby  (05.07.14 21:13:03) 
bu saatten sonra 1 ay bekleyin yoksa ciddi hassasiyet olur.

hassasiyet giderici diş macunu ve yumuşak fırça kullanın.

colgate sensitive pronamel ve curaprox 5460 iyidir bu konu için.

1 ay sonra voco'nun home bleaching seti var hassasiyet oluşturmadan 4-6 hafta evde kendiniz uygularsınız.

ama sigara, çay, kahve boyayıcı her tülü gıdadan uzak durmak lazım.

6 ay sonra da başka bir kliniğe ve güvenilir bir beyazlatıcı ajan ile rengi çok daha güzel açarsınız. ya da aynı kliniğe şimdiden şikayetinizi bildirin size ücretsiz başka bir ajanla ağartma yapmalarını söyleyin (3 ay sonra filan tabi)

3 aydan önce sakın klinilte yeniden ağartma yaptırmayın, diş hassasiyetiniz kanal tedavisi yaptırcak aşamaya bile gelebilir.

Edit: beyazlatıcı pastalardan da uzak durun, onlar diş minesini abraze edip çizerek beyazlatır sanırsınız 2-3 haftaya aşınınca alttaki sarı tabaka ortaya çıkar daha beter olursunuz.

kesin bilgi.
  • neferkitty  (05.07.14 21:14:10 ~ 21:17:22) 
Kahve, sigara falan kullanmıyorum zaten. Evde bir şey denemeye de niyetim yok açıkçası. Zaten çok hassas dişlerim var.
Merak ettiğim herkesin diş rengi falan diyorlar ya işte benimki de bu kadar mı yoksa doktordan kaynaklanan bir sorun mu var.

  • mornie  (05.07.14 21:18:44) 
diş renginizin alt yapısı önemli.
kimisinin sarı, kimisinin turuncu, kimisinin gri alt yapılıdır.
sizinki sarının en koyusu ise en açık sarıya gelir misal ama en açık gri tonlarına gelmez.
yani kendi diş renginiz ile başkasınınkini kıyaslamayın.
öncesi sonrası fotoğraflar ya da önce üst çene sonra alt çene uygulaması ile aradaki farkı daha iyi anlayabilirsiniz.

evde yapmak istemiyorsanız 3-4 ay bekleyin kesinlikle.
  • neferkitty  (05.07.14 21:21:16) 
Peki son olarak, doktorun tavsiyesi ile sensodyne true white aldım. İşte beyazlatıcı diş macunu diyor. Bunu kullanmalı mıyım. Dişlerime daha fazla zarar vermek istemiyorum.


  • mornie  (05.07.14 21:24:39) 
beyazlatıcı diş macunlarını da önermem kesinlikle, onlar da diş pastası gibi abraziv etkisi olan ürünler.

Etkin beyazlatma için hidrojen peroksit içeren bir şey olması lazım ki o da diş etine normalde zararlıdır, diş macunu olarak ya da pasta olarak kullanabileceğiniz bir ürün içerisinde yer alamaz ordan kendiniz de çıkarım yapabilirsiniz.

gargarasını çıkardılar onun etkinliği de anca 1 seneye filan olur diş etinize zarar vermediğine göre.
  • neferkitty  (05.07.14 21:26:53 ~ 21:30:34) 
Anladım. Teşekkür ederim yardımınız için.


  • mornie  (05.07.14 21:30:11) 
diş konusunda bildiğim tek bir şey var bi insanın dişi beyazsa beyazdır gözü mavi ise mavidir yani nasıl göz rengini değiştiremezsen dişin rengini de değiştiremezsin


  • murtazaaaaaa  (05.07.14 23:12:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.