[]

Kanser Sorusu - Annemin CEA Değeri

Arkadaşlar merhaba,

2012 Eylül ayında annem rahim ağzı kanseri teşhisiyle ameliyat oldu ve bu ameliyatta rahmi ve o bölgedeki lenfleri alındı. Lenflerin ikisinde de tümör tespit edildi. Bu ameliyat sonrasında radyoterapi ve kemoterapi aldı, Şubat 2013te tedavisi sona erdi.

O günden sonra 3 ayda bir kontrolleri devam etti ve bu kontrollerin temiz çıktığı söylendi. Son taraması Mart ayındaydı, ve bundan sonra doktor taramaları 6 ayda bir yapacaklarını söyledi. Ancak, son dönemde annemin koynunda çıkan bir şişlik yüzünden tekrar doktora gittik, PET taraması yapıldı, kontroller yapıldı. Bu kontroller sonucunda CEA değeri 20.68 ng/ml çıktı. Benim de baktığım kadarıyla bu oldukça yüksek bir değer ve kanser dışı durumlarda da pek 10 ng/ml üzerine çıkmadığını öğrendim. Haftayaysa kolonoskopi yapılacak. Ben yine de burada bir sorarak bilgili duyurucuların yorumlarını öğrenmek istedim. Bir şeyler yazarsanız bilginiz varsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

 
sorunuza cevap olmayacak ama nacizane tavsiyemi yazacağım. öncelikle söyleyeyim, anladığım bir konu değil, bilerek bir cevap yazmıyorum.

böyle şeyleri buradan sormayın. internette de araştırmayın. biliyorum insanın içi içini yiyor. internette araştırayım soruşturayım da iyi bir şeyler bulayım istiyor. burada da sorunuza "yok yahu o değer bir şey ifade etmez" gibi bir cevap alıp bir nebze rahatlamak istiyorsunuz. ama beklediğiniz gibi bir cevap almazsanız daha çok kafanız takılacak. ya da beklediğiniz gibi bir cevap verebilecek uzman, üzülmemeniz için size bu cevabı söylemek istemeyecek.

o yüzden boşu boşuna kendinizi üzmeyin, kendi doktorunuzun diyeceklerini bekleyin. internete de bakmayın. internette yazanları okuyunca basit bir sivilceyi bile kanser zannediyorsunuz.
  • kibritsuyu  (04.07.14 12:03:05) 
"" Yüksek CEA düzeyleri iltihaplanma, siroz, peptik ülser, ülseratif kolit, rektal polipler, amfizem ve iyi huylu meme hastalığı gibi kanserle ilişkisi olmayan hastalıkları da gösterebilmektedir. ""

yani kısaca doktorunuza güvenin , bütün sorularını doktorunuza sorun. öyle hastalar var ki sizin için demiyorum , internetten bakıp tanı koyup geliyorlar (tabi kendilerince)
  • hematom  (04.07.14 13:50:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.