[]

kanal tedavisi sonrası felç?

merhaba sevgili diş hekimi arkadaşlar, izninizle ufak bir sorum var size.

bugün sağ üst molar veya premolar tam emin değilim, dişlerimin birine kanal tedavisi yapıldı. 3 saat geçti, o taraftaki burun kanadını oynatamıyorum. anestezi eski haline daha tam gelmedi daha iyi olsa da hala biraz uyuşukluk var ama bu felç durumunda bir değişim yok. anestezi etkisi midir yoksa facial paralizi geçmiş olsun 2 ay mı? ne dersiniz?


 
3 saat çok uzun bir süre değil. bekleyin biraz daha bir şey olmaz.


  • trinitrotoluen  (06.06.14 18:20:51) 
8 saate kadar sürebiliyor etkisi

ayrıca fasial paralizi riski alt çenede vardır, üstte değil.

n.mandibularis ile n fasialisin yakın seyretmesi nedeniyle (bu kısmı doktor olduğun için açtım)
  • neferkitty  (06.06.14 18:27:58 ~ 18:29:08) 
eyvallah. yani bana çok saçma geldi lokal anestezi ile paralizi olması ama aynaya bakınca resmen gram hareket yok kaslarda. dudağımı yukarı çekemiyorum resmen. insan işkilleniyor. ne bilim. bekleyeyim bakalım bir iki gün daha. paralizi bile olsa tedavisi de yok sonuçta.


  • fayfim  (06.06.14 18:38:34) 
korkma fayfim o paralizinin sebebi muhtemele premolar dişin yapıldığı için.
n.maxillaris alveolaris medius trigeminusun maxiller dalı olduğu için burun kanadına giden dallarıyla da anastomozu var. ondan oluyor.

alt çenede lokal anestezi yüzünden geçici paralizi olabiliyor , parotis bölgesine fazla girildiğinde fasial sinire değmesi bile hafif bi paralizi tetikleyebilir, anestezi yakın yapıldıysa 2-3 gün bazen 1 hafta bile sürebiliyor.

kalıcı paralizi olması için anca cerrahi işlem ya da anestezi ile bayağı bi hırpalanması lazım :D
  • neferkitty  (06.06.14 18:56:27 ~ 19:00:43) 
neferkitty çok teşekkür ettim. dediğin gibi şuanda hiçbir şey kalmadı. önce yavaş titreme hareketleri, sonra azalmış fonksiyon ve şimdi eskisi kadar simetrik gülümseyebiliyorum:D daha önceki dolgularımda falan hiç böyle motor paralizi olmamıştı o yüzden biraz panikledim sanırım.

şimdi geriye sadece sancısı kaldı o da kalıcı dolgu yapılana kadar sürer herhalde yapacak bişey yok :D
  • fayfim  (06.06.14 23:25:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.