[]

Zona geçiren var mı?

Arkadaşlar bu zona denilen hastalığın ilk olaram nasıl başladığını bana anlatabilir misiniz? Şuan vücudumda beliren izi kaşırken mi yaptım kendi mi çıktı anlayamadım acayip tırsmaktayım. Zona nerden aklıma geldi içime mi doğdu bilmiyorum da çok korkuyorum valla.




 
Evet, bende de öyle başlamıştı, önce kaşınmıştı, ben kaşıdıkça kızarıp kabardı, sonra yuvarlak baloncuğumsu şeyler oluştu... Ama tabii sizin de cildiniz kaşındı diye ille zona olacak anlamına gelmiyor. Korkmayın, korkulacak bir şey değil. Çinkolu kremler falan veriyorlar, bikaç gün biraz ağrısı oluyor ama sonra geçiyor, öyle korkulacak bir hastalık değil.


  • green knight  (04.06.14 22:41:15) 
Vücudun her yerinde mi çıkıyor? Hangi aşamada doktora gitmek lazım acaba yani baloncuk dediğiniz şekle kaç günde girer zona olmadıysam bile bu stresle olucam galiba


  • hazel  (04.06.14 22:49:09) 
küçükken erkek arkadaşımda çıkmıştı,ilaç tedavisi ve iğne ile 1-2 haftada geçti. geçmiş olsun.doktora gitmeyi ihmal etme yoksa halsizlik vs yapıyor.


  • blmnrvs  (04.06.14 22:59:05) 
Belki değilimdir inş değilimdir ilk çıktığı nasıl anlaşılır onu merak ediyorum aslında


  • hazel  (04.06.14 23:02:56) 
Hayır, vücudun her yerinde çıkmaz, lokal olarak çıkar. Benim karnımın yanına doğru, yani belimin sağ tarafında çıkmıştı, aşağı yukarı armut büyüklüğünde bir alanda. Daha fazla yayılmadı hiç. Zaten benim bildiğim karın-sırt bölgelerinde çıkar genelde. Sizin nerenizde kaşıntı oldu?


  • green knight  (04.06.14 23:06:05) 
Peki çıkmaya başladığında ağrı oluyor mu? Göğüs altı karın arası bi yerdr işte


  • hazel  (04.06.14 23:10:01) 
Yok, yeni çıkmaya başladığında ağrı yoktu, sadece kaşıntı vardı ilk zamanlar. O kızarıklıklar bu resimdeki gibi baloncuklara dönüştükten sonra ağrısı oluyordu biraz.
namthaoduoc.com

  • green knight  (04.06.14 23:13:02) 
İşte bu baloncuklat korkutucu izi de kalıyor mu? Şuan tırnak izi gibi 3 sıra böyle yuvarlak değil ama bir süredir aşırı stres yaşadığımdan zona ılma ihtimali yüksek


  • hazel  (04.06.14 23:17:50) 
çukurova'da gece yanığı denir. yukarıdaki görsel gece yanığını temsil ediyor. his, yanma şeklinde ise kendi kendine geçiyor maksimum 10 günde, fazla rahatsız etmez. eğer his, batma şeklinde ise uzun sürer ve tedavi gerektirir, asıl zona da budur sanırım.

korkulacak bir durum yok. genel olarak obsesifliğiniz varsa, o zaman korkacak hiçbir şey yok.
  • uykusunu yakalayan adam  (04.06.14 23:27:40) 
Neyse ki zona falan değilmişim


  • hazel  (09.06.14 20:03:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.