[]

acep midem öğütmüyor mu?

Arkadaşlar birçok insan gibi ben de kilo alma problemi çekiyorum. Metabolizmamda herhangi bir sıkıntı yok girmediğim test kalmadı. Kısaca spor yapıp yemek yese iyice olabilecek profildeyim yalım.

Bi süredir gece yatmadan ballı südlü bebe bisküvisi ve keçiboynuzu bekmezi yiyip içiyorum. Dün akşam ayıptır söylemesi bi pizza gece de yatmadan bi kase ballı südlü mama yapıp yedim sonra uyudum. Sabaha kadar yüzüstü yatamadım midemin şişliğinden.

Sabah da uyandığımda tuvalete çıktım ve bi güzel döktüm içimi. :)
İşe geldim ve sağlam bi kafaltı yaptım. Öğlen yemeğe çıkıp güzelce sulu yemekli tatlılı bir öğün yerim muhtemelen.

Acaba gece yediklerimi mide sindirmeden vücuttan atıyor olabilir mi?
Yoksa bu şekilde pizza, dondurma, mama şeklinde devam etsem kilo artışı sağlayabilir miyim? Başka önereceğiniz boyutu küçük kalorisi büyük yiyecek türleri var mı?

Başlıktaki soruma cevap verseniz de kafidir. Teşekkürler.

183/67 Kilo 25/E

 
uzun, çok uzun süre süt içmedikten sonra bir bardak soğuk süte neskafe içtim ve ölüyorum sandım. sürekli süt tüketirken benim de şişkinlik vardı ama sorunun kaynağının süt olduğunu hiç düşünmemiştim.


  • kayisili turta  (05.05.14 10:42:36) 
Merhaba, mide degil ince bagirsakta colyak vs gibi bir takım sorunlar olabiliyor bazen. Ama bu rahatsızlıklarda da emilimde problem oldugu icin kan testlerinde b12 ve/veya demir eksikliği yaygın olarak görülür.
Internette okuduğunuz saçma sapan tavsiyelere de uymayın lütfen. Gece yatmadan yemek yemek her türlü sagliksizdir. Hafif seyler de olsa yatmadan hicbir sey yemeyin. Öğününuzle yatmanız arasında 2-3 saat olsun.
Mideyle ilgili butun tetkikler(endoskopi) yapıldıysa endişelenecek bir durum yok. Yapılmadıysa da biara görünüp yaptırmanızı tavsiye ediyorum.
İnternetteki tavsiyelerden uzak durun. Protein ağırlıklı, azar azar ve sık beslenin.
  • bugategonline  (05.05.14 10:51:48) 
merhaba!
konunun tıbbi boyutuna o konuda yetkili arkadaşlar cevap verecektir.
ben beslenme ile ilgili bir kaç öneride bulunmak istedim.

hep söylüyorum bunu:
niye kilo almak istiyorsunuz? sağlıklı olmak ve görünmek için.
sağlıksız beslenmemelisiniz o halde.
şimdi diyeceksiniz; "bu yazdıklarım sağlıksız mı?"
evet.


içeriğinde neler olduğunu bildiğiniz besinleri tüketmelisiniz ve bu içerikleri de kabataslak dahi olsa hesaplamalısınız ki takip edebilin. çünkü bu işte süreklilik önemli. toplam olarak ve genele bakıldığında belli değerlerde enerjiler alıyor olmanız önemli. ve boş kaloriler size hiçbir fayda sağlamaz aksine zarar da verir.


et, tavuk, balık, hindi, yumurta
peynir, lor, kefir, yoğurt
zeytinyağlı sebze yemekleri
badem, ceviz, fındık, kuru incir, kuru kayısı
barbunya ve benzeri bakliyatlar
tahin, fıstık ezmesi, bitter çikolata gibi yancılar :)
bunlardan oluşsun öğünlerinizin %90ı ve harcadığınızdan çok tüketin.
bol su içmeyi ihmal etmeyin.

tıbbi bir sıkıntı yoksa hem kilo alırsınız hem de daha sağlıklı ve dinç olursunuz bu şekilde.
tabii sabır önemli ve dediğim gibi süreklilik.
  • icemint  (05.05.14 11:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.