[]

20lik Diş

hatun kişisi 3gün önce alt çenedeki 2tane 20lik dişini çektirdi 3gündür ve çorba ve yumuşak besinler dışında birşeyler yememeyede dikkat ettik ama bugün çenesinin sol tarafında aşırı bir ağrı olduğunu söyledi arveles vermiş hekim ama geçirmedi dedi biraz önce uyudu ilaç aldıktan sonra başında bekliyorumda biraz ateşide var gibi bide arada inliyor uykusunda iltahap oluşma ihtimali falan olabilirmi napsa




 
korkutmam istemem ama aya parmağımdaki iltihap yüzünden ateşlendiğim çok geceler oldu. acillik bir durum olmasa da can sıkıcı. iltihap oluşma ihtimali var ve tedavi gerekli o durumda.


  • bulmasi gercekten zor  (04.05.14 00:34:19) 
oha iki alt dişi birden mi çektirdi? Yemek açısından baya sıkıntı olabilir o evet. Ben geçen hafta sağ alt 20lik dişimi çektirdim, öncesinde 4 gün iltihap vb olmaması için antibiyotik kullanmıştım(doktor verdi) çekim sonrasında da bitene kadar kullandım. Kız arkadaşınız böyle bir şey yaptı mı?

ateş, şişlik vb varsa iltihap göstergesi olabilir, arayıp yarın gidebilirsanız tekrar gidin ya da bir ilaç adı alın derim
  • rodriguez2  (04.05.14 00:36:24) 
o dişçiye gitsin, o çekilen yirmiliğin içine karanfil koydursun.. diğer türlü geçmez o ağrı. karanfille anında kesilir ağrı.. tabi bildiğimiz kuru karanfil değil bu, o yüzden dişçiye gidin mutlaka..

daha önce ben de yaşamıştım o ağrıyı, bi gün sonra gittim, karanfil şey etmişti. çok şaşırmıştım ağrının hemen kesilmesine.. =)
  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (04.05.14 00:39:22 ~ 00:40:48) 
Ben de Salı günü birebir aynısını oldum. Benim iki değil bir tanesi çekildi sadece. Biraz da zor oldu. Salı günü çektirdim ve hala ağrım var. Üzgünüm ama benim 3 günüm çılgın ağrılarla geçti. Hala da ağrım var. Bugün de ilaçlarla katlanabildim anca. Ben de Arveles kullanıyorum. 4-5 saatte bir günde 4 taneyi geçmeyecek şekilde Arveles alıyorum.

Oraya hiç temas etmesin. Dişlerini fırçalarken orayı fırçalamasın. Bana hekimim demişti ki içinin kan dolması ve o kanın pıhtılaşması gerekiyormış. Böyle iyileşiyormuş 20'lik diş. Ben hala çok sert şeyler yemiyorum. Yerken sağımı hiç kullanmıyorum. Oraya bir süre yemek parçası falan gitmemesi gerekiyormuş.

Bu arada ben de tamamen hekimimden ve burada yardımcı olan birkaç diş hekimliği öğrencisi yazar ile konuşmalarından edindiğim bilgileri yazıyorum. Yoksa diş hekimliğiyle alakam yok onu belirteyim. Benim 5. günüm oluyor, hala çok ağrım var. Kanama 3 gün sonra devam ederse sıkıntı var demektir demişti bana yine hekimim. Ama ağrı sizi yanıltmasın. Bakın Salı diyorum, hala ağrım var. Dün daha azken bugün çıldırttı ama şu an hafif sızlamalar var mesela.

Edit: SAKIN içine kendiniz bilmeden karanfil falan koymayın. Hekiminize gidin çok dayanılmaz ağrı varsa. Onlar içine sıvı ilaç gibi bir şeyler koyuyor. Ben kendisiyle görüştüğümden beri biraz daha azaldı ağrılarım ama hala var.
  • asyamaris  (04.05.14 00:44:17 ~ 00:47:22) 
@asya arkadaş demiş zaten normal karanfil değil diye. dişçilerin kullandığı öjenol içeren -karanfilde de yoğun miktarda bulunan bir aromatik bileşik ağrı kesici özelliği de vardır- geçici dolgu maddesini kastediyor.


  • evilinacloset  (04.05.14 01:15:48) 
yarın ilk iş dişçiye ozaman :) 2dişin aynı anda çeklimesinin sebebi hatun kişinin dişçi korkusu zar zor ikna ettim


  • denizrocket  (04.05.14 01:27:06) 
@asyamaris diş hekimi bana karanfil olduğunu söylemişti ama tabi yumuşak, jel gibi bi kıvamı vardı. belki de teknik olarak bi ismi vardır ama detaya girmek istemediğinden karanfil demiş olabilir. yani benim burada bahsettiğim, yemeklerden sonra ağzımıza attığımız o küçük karanfiller değil.. =) 3-4 gün durduğunu hatırlıyorum. Sonra erimediği için kendisi aldı yeniden..


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (04.05.14 01:33:07) 
@evilinacloset: evet biliyorum ondan bahsettiğini. belirtme sebebim iyi gelebileceği düşüncesiyle dişinol tarzı bir şeyi hekime gitmeden kendilerinin uygulamaması içindi. 5 gündür ben de aynı şeyle uğraştığımdan hekimimle bugün telefonda görüştüğümde bu tedavi yöntemini bana da anlattı ama gerek görmedi. tabi bu benim için geçerli. bence hekiminizle görüşün ama ağrılar oluyor yani. 5. günümde hala ağrı çekiyorum.

@biz siz onlar: elbette onlar zaten koyulsa başlı başına acıdan öldürür, anladım ben sizin kastettiğiniz şeyi. :)) dediğim gibi arkadaşların yanlış bir şey yapmaması açısından.
  • asyamaris  (04.05.14 01:40:16) 
bende de vardi bundan hatta panik olmustum dis oldugunu bile anlamadim. sozlukten disci bi arkadas yardimci oldu sag olsun. 4 5 gun cikana kadar agridi ama firsat bulup cektiremedim. simdi de iyice cikti hatta katur kutur kullaniyorum o disi de cok ta iyi oldu:) gecenlerde oburi de cikti. fircaliyorum filan tas gibiler masallah:) insallah cektirmedim diye basima bi is gelmez herkes cektirmis nedense.


  • ergenpezeveng  (04.05.14 01:53:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.