[]

Nasıl dağıtım yapmak lazım?

Daha önce de sormuştum, cevap alamadım.

Distribütör firma kuruyoruz. D&R, Apple mağazaları, bazı Turkcell mağazaları falan gibi yerlere azar azar siparişler gidecek. (Telefon aksesuarları, kılıf, kablo, ekran koruyucu vs.)

Ufak ve yeni firmayız, dağıtım için arabamız yok. Kargoyla göndersek ürünleri kolilerde, sevk irsaliyeleriyle birlikte, amatör mü durur? Diğer firmalar nasıl dağıtım yapıyor bilen var mı? Vereceğimiz yerler genelde kurumsal büyükler..

Mallarımızı koyduğumuz kolilere logomuzu bastırıp bastırmama arasında kaldık, sizce şart mı?

 
düzgün bir logo tasarımı, kolilere, faturalara düzgün birer tasarım ve paket içi düzenini tutturursanız arabayla götürmenize gerek kalmaz bence.


  • nilmiye  (24.04.14 11:07:30) 
ya kolilere bişey olursa? kargo firmalarının başlıklarını okuyorsunuzdur sözlükte...

kutular sizin olsun bence, logo falan bastırın yani.
  • cemiyetin unlu simasi  (24.04.14 11:17:05 ~ 11:17:31) 
Baskili koli kullanmaniz yeni baslayan bir firma icin maliyetli olur.surekli degisen ebatlarda koliler kullanacaksiniz.bunlari baskili hale getirmekte onemli maliyet.bunun yerine stickerlar yaptirabilirsiniz her kolinin uzerine o stickerlar yapistirilr.

Araciniz olmadigi icin olsa bile tum turkiye'ye dagitim agi kuramayacaginiz icin 2 yolunuz var.birisi bir dagitimci firmayla anlasma yapmak ki bu sizin seceneginizle uyumulu degil.ikincisi kargo firmasiyla anlasmak.anlasmadan gonderim yaparsaniz perakende fiyatlar uzerinden gonderirsiniz.fiyatlari fixleyerek bir anlasma yaparsaniz yukunuzu azalttirsiniz.
  • cizgilipijama  (24.04.14 11:30:23) 
baskısız koli kullanıp, sticker kullanmak olabilir.. veya koli bandına logomu bastırsam sadece? yavan mı kalır?

dağıtımcı firma kim var mesela? kargokar biliyorum bi çok görürüm yollarda.. başka?

kargo firması olarak hangi firmayla anlaşmalı? hangisinin şartları daha uygundur? onlar da aylık belirli bir gönderim adedi istiyor sanırsam?
  • kelbukel  (24.04.14 11:39:01) 
Ekstra baski maliyetlerine simdi girme.kafani bulandirma.baslangicta gereksiz masraflar.bilgisayarda sticker olustur kendin bastir.en cok dagitimi yapacagin sehir istanbul.bu yuzden baskilara harcayacagin paraya bir arac alabilirsin.bir sure evvel sirketin opel corsa van aracini 6000 e sattim ben temizini 8 e alirsin al ona baski uygulama yaptir kocaman reklam panon olsun.sehri rutlara bol.sirayla hem ziyaret - sicak satis yap.hem nabiz tut.senin en favori urunun hic satmayan olabilir.magaza yoneticileriyle tanis.seni severlerse daha cok satarsin.

Sehir disinida normal kargoya ver gitsin.

Soyle bir hataya dusme.satacagin urunler o magazanin olmazsa olmazimidir yoksa muadil urunler midir?anadoludaki adamin konusmadan gorusmeden siparisini nasil alacaksin?ver kargoya gitsin kolay ama once mali satman lazim.telefon bayileri profesyonel firmalar degiller,hayal ettigin gibi gerceklesmeyebilir.
  • cizgilipijama  (24.04.14 12:15:58) 
sticker mantıklı
kargo için de şöyle indirim paketleri alabilirsiniz : urun.gittigidiyor.com

  • zombie0  (24.04.14 13:30:04) 
sticker şimdilik yeter bence de.

ayrıca ver kargoyla gitsin, niye amatör olsun? fatura alta irsaliye üste, yapıştır kolinin üzerine, adres de yazıyor, bitti gitti.

ben de dükkanından holdingine kadar kargoyla yolluyorum, kargoyla alıyorum. kimse de "amatör" tarzı bir düşünceye kapılmıyor. iş bu sonuçta.

sana sadece tek tavsiyem, kargoculardan her zaman ambar tesellüm fişi al. koli kaybedip "biz teslim almamışız" demek alışkanlık oldu adamlarda.
  • brotha b  (24.04.14 14:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.