[]

Psychedelic

Careful with That Axe, Eugene'yi yaklaşık 8 yıldır dinliyorum. Hala bünye de yarattığı etkiden gram azalma olmadı.

A Saucerful of Secrets de öyle.

Set the Controls For the Heart of the Sun

Diğer psychedelic şarkılardan bir kaç örnek verir misiniz? Pink floyd özel konserlerinden de olur, başka sanatçılarda olur.

 
bisürü grup var özellikle 60'larda ama ben bi tanesini yazıyım, biraz daha değişik bi deneyim olabilir belki senin için.
(bkz: the incredible string band)

pink floyd içinse ilk aklıma gelen (bkz: astronomy domine)
  • tepedeki psychedelic adam  (24.04.14 10:38:12) 
evet, ben de çok dinliyorum playlistleri. Bu grubunda bir kaç şarkısını dinledim. Ama bu söylediğim şarkılar kadar kalıcı etkiler bırakan örneklerden verebilirseniz de olur


  • tanrı  (24.04.14 10:39:55 ~ 10:42:39) 
şuraya da bakabilirsin ayrıca.
(bkz: psychedelic folk)

  • tepedeki psychedelic adam  (24.04.14 10:51:29) 
Pink Floyd'un ilk 2 albumunu tamamen dinledin mi bilmiyorum fakat orada, bu soylediklerine yakin olarak Interstellar Overdrive ve Let There Be More Light da var. Ayrica henuz bakmadiysan o sarkilarin Ummagumma ve Pompeii versiyonlarini da dinlemelisin. Ummagumma'nin 2. kisminda, David'in yaptigi The Narrow Way, Part III de guzeldir.

More albumundeki Up the Kyber ve Main Theme, Obscured by Clouds'daki ayni isimli sarki (ve belki When You're In de), Relics'deki Julia Dream, Meddle'daki One of these Days (cifte bas ftw!) ve Works'deki Embryo muhtesemlerdir. Grubun 70lerdeki buyuk albumlerinin basarisindan dolayi bugun cogu kimse bu sarkilari bilmiyor/ilgi gostermiyor.

PF disinda ise baslangic psych/prog olarak Can'den Mother Sky'i, Grobschnitt'den Travelling(biraz yuksek tempolu)i, Nektar'dan A Tab in the Ocean'i, Eloy'dan Land of Nobody'yi, The Bells of Notre Dame'i, Poseidon's Creation'i dinleyebilirsin.

Neo-psych/stoner turunde ise Tame Impala, onun kardes grubu Pond, MGMT ve Witch ve The Black Angels dinlemelisin.

TI: Alter Ego, Jeremy's Storm, Runway, Houses, City, Clouds (3:21-4:23 arasi), Endors Toi.
Pond: Caterpillar Mansion, When It Explodes(2:21-4:10 arasi), You Broke My Cool(0:15-0:39 arasi), Eye Pattern Blindness.
MGMT: Greyhoundredux, The Youth, 4th Dimensional Transition, Future Reflections, The Handshake, Metanoia(COK IYI) It's Working, Flash Delirium, Siberian Breaks(GRUBUN EN IYISI), Alien Days, Mystery Disease, Astro-Mancy.
Witch: Seer, Black Saint, Space God, Psychotic Rock ve ISADORA (bkz: #35243095) (bahsettigim kisim 4:46'dan sarkinin sonuna kadarki kisim).
TBA: Young Men Dead, The First Vietnamese War, The Sniper at the Gates of Heaven, The Prodigal Sun, Don't Play with Guns.
  • common of demons  (24.04.14 11:56:15) 
ten years after ve jefferson airplane şarkılarına göz atabilirsiniz.

ayrıca pek bilinmez ama erkin koray - mesafeler, gel bak ne söylicem şarkılarını da dinleyin. bunlar da 8 yıl boyunca bünyede aynı etkiyi yaratır.
bir de barış manço - trip fairground.
üç hürel - sevenler ağlarmış (canlı yayın kaydı).
  • gogu delen adam  (24.04.14 13:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.