[]

sokak muzisyenliginden gecimini saglamak ya da ek gelir elde etmek..?

saygideger beethoven'lar,

1) bir sokak muzisyeni ortalama ne kadar kazanir ve tek basina olan kazanci ile grupla (3 kisilik bir grup diyelim) kazanagi miktar arasindaki fark nasil olur?
2) bir sokak muzisyeni hangi sehirde daha iyi kazanabilir?

 
Eğer çok dikkat çeken bir enstrumanın yoksa iki enstruman daha çok kazandırır. gitar klarnet, gitar bağlama gibi. yanında bi amfi şart amfi olmadan pek bişey kazanamazsın. Amfinin bir de mikrofonu oldu muydu dinleycilerle birlikte söylersen geceleri taksimde günlük 100 kazanırsın kişi başı, kazanan var ordan biliyorum.


  • zenciamacalismiyor  (20.04.14 02:33:59) 
1) zenciamacal... +1
2) işlek cadde ya da meydanları (gün içinde/ya da en azından akşam saatleri şehrin yarısının geçtiği yerler gibi) olan şehirler. biraz da insan profiliyle alakalı.

eğer "geçimini sağlamak" diyorsan o anlamda bir bakıma esnaflığa ya da işportacılığa veyahut seyyar satıcılığa benziyor. bir gün bakarsın oha bu işten bu kdar da kazanılır mı dicek kadar çok kazanmışsın bir gün bakarsın üç beş kuruş. o açıdan psikolojik anlamda yıprarıcı olabilir eğer alışkın değilsen başlangıçta.
  • dafaiss  (20.04.14 02:59:36) 
bi örnekle anlatmak gerekirse. iranlı azeri vatandaşı bi arkadaşım ve slav arkadaşı (kontrbas ve akordiyon)istiklal caddesinde 3 4 saatte 150tl kazanıyorlar. ama ikisininde dışarıdan dikkat çeken bi tipleri var. yaptıkları müzikte emprovize swing çalmak aslında ama güzel kitle topluyorlar. hatta bende kontrbasçı arkadaşın benim gibi solak oldugunu farketmemle tanışmıştım.


  • camiroquay  (20.04.14 09:16:30) 
%50 akp'ye oy verenler de dahil herkezden para toplamak, polisten, ozel guvenlikten dayak felan yemek istemiyorsan, "kanun" calmayi ogrenmelisin. benim gordugum bi eleman -yalan soylemiyorsa- tek basina gunde 200-300tl kazaniyormus.. bir de etrafindaki hayran kitlesini gormen gerek. aglasan sizlasan boyle el ele tutusan bas ortululer felan :)) belki kanun biraz primitive bi enstruman olarak algilansa da, sana para verecek kitlenin %50'si akp'ye oy veriyor bunu unutma, muhafazakar turk toplumu cok seviyor bu "kanun" denilen zimbirti..


  • angster  (20.04.14 10:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.