[]

Çok sayfalı PDF'den ekran görüntüsü almak

Elimde 500 sayfalık bir PDF var. Bu PDF DRM'li olduğu için hiçbir şekilde yazdırılamıyor, farklı bir biçime döndürülemiyor vs. Kısacası PDF'i kopyalayabilmenin tek yolu her sayfanın ekran görüntüsünü alıp tekrar OCR'la PDF'e çevirmek. Piyasadaki neredeyse bütün screenshot programlarını denedim. Hiçbiri scroll ile ekran görüntüsü alamıyor. En çok yaklaşan snagit oldu o da 10 sayfa falan aldıktan sonra kilitlenip kalıyor. Sayfaları otomatik ayıramıyor, devasa dosya boyutu nedeniyle bilgisayarı kilitliyor vs. Copistar diye bir program var, o gayet düzgün yapıyor işini ama parasını verip alayım dememe rağmen adamların ödeme sayfası çalışmadığı için programı alamadım. Deneme sürümü de watermark atıyor sayfalara. Bu arada PDF süreli 1 gün sonra kilitlenecek. Var mıdır bir çare, bilen eden?




 
uzantısı değiştirip wordle falan açmayı denedin mi?


  • vfgerty  (20.04.14 02:04:31) 
Tek tek printscreenle alsan bi saate halledersin..


  • pan kediayak  (20.04.14 02:08:30) 
epubee.com

bunlar falan işe yaramıyor mu, denemedim ama aklıma geldi sadece.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (20.04.14 02:12:48) 
normalde pdf leri photoshop açabilyor, photoshopla açıp psd uzantılı kaydetmeyi denesen?

edit :

blog.the-ebook-reader.com


screenshot programıyla kasmak yerine drm i kaldırmaya bak
  • bonjurkes  (20.04.14 02:13:22 ~ 02:23:51) 
Cevaplar için teşekkürler.
Uzantı değiştirmek olmuyor.
550 sayfa döküman tek tek print screenle çok zor, denedim. Sayfalar ekrana sığmıyor, çözünürlük düşüyor, bir sürü photoshop işi var. En az 6 saat sürer. Ayrıca tekrar OCR yapılacak. Gerçi başından beri işi çözmek için daha çok zaman harcadım. Ama inada bindi.
Photoshop açamıyor. Blogda yazanı da denedim. Dawsonera'nın kilitlediği PDF'leri açmıyor.
Online tüm converterleri denedim sanırım.
  • creepy  (20.04.14 03:35:17 ~ 03:40:04) 
dawsonera'nın drm'ını kaldırmak için şurda yazanları denediniz mi?

tr.scribd.com

smiley yerine :) ya da ) gelecke sanırım.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (20.04.14 05:10:57 ~ 05:12:35) 
Ubuntu'da print screen tuşuna basınca tekrar painti açıp yapıştırmak gerekmiyor. Direk masaüstüne jpg olarak atıyor. Hem linuxtaki PDF programlarını da bi denemiş olursun.


  • vfgerty  (20.04.14 06:53:29) 
www.wondershare.com

bir de boyle birsey var.
  • gerenkyok  (20.04.14 10:24:01) 
nitro pro pdf ile ocr akar. ama önce o güvenlik seysi kaldirilacak.


  • portmanto  (20.04.14 11:46:34) 
Teşekkürler.
@eksi sozlukte eksiyen adam fiddler yöntemi çok mantıklı görünüyor ama işe yaramıyor. Büyük ihtimal adobe doğrulama adreslerini değiştirdi.
Linklerde verilen program veya onun gibi en az 10 tane programı denedim. Hiçbiri çalışmıyor. Özellikle sizin linkte verdiğiniz PDF şifresi soruyor ki zaten bilsem o programı kullanmama gerek yok.
Denemediğim sadece linux kaldı, ona da çok uzağım kurup bakmak lazım.
  • creepy  (20.04.14 14:01:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.