[]

Ortodonti (Diş teli hakkında)

Merhaba

Dişlerimin daha düzgün olması için ortodontist arayışı içindeydim.
İlk gittiğim yer, özel muayenehane, 2500 lira dedi. Bir diş çekerim ve 2.5 yıl sürer dedi. Her geldiğinde kısım kısım ödersin diye de ekledi.

İkinci gittiğim yer, hospitadent, 5000 lira, diş çekimi olmayacak, 1.5 yıl sürer dedi. ayrıca 5 taksit de yapacakmış.

Ben anlamadım. Diş aynı, çene aynı. Niye iki katı para ve zaman farkı çıkıyor ortaya?
Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Şuraya git bir sor derseniz onu da yaparım.

 
öncelikle gittiğiniz hekimin ortodonti uzmanlığının olduğuna emin olun.
bazen uzmanlığı olmadığı halde tel takanlar oluyor.

eğer ortodonti uzmanlığının olduğuna eminseniz tedavini masrafı gerçekten 2500 lira olabilir; zaten ortodontik tedaviler ortalama bu miktarlara mal oluyor.

içinizi ferahlatmak için bir de diş hekimliği fakültesinde bir hocaya görünebilirsiniz.

Bence özel diş hastenesinde tedavin olmayın, sağlık kartellerini daha fazla zengin etmeyin. gereksiz yere aynı tedavilere ederinden fazla para ödemeyin.
  • angina pektoris  (11.03.14 19:46:53 ~ 19:47:55) 
aynı durum benim de başıma gelmişti (6 sene önce), görüştüğüm iki ortodontistten biri
-diş çekelim (2750 tl)
-diş çekmeyelim (1500 tl) demişti,
diş çekmeyene tedavi oldum ve tedavi sonrasında dişlerim yeniden bozuldu. tedaviden sonrada görüştüğüm bazı dişhekimleri çektirseydin keşke dediler.
dişhekimlerinin farklı tedavi görüşleri olabiliyor, bence bir üçüncüye de muayene ol öyle kararını ver.
  • kugsel adam  (11.03.14 19:50:58) 
dişler daha düzgün olsun diye ortodontiste gidilmez. dişler yamukluktan ölüp gebermekteyse gidilir. hayatının pişmanlığı olur uyarayım


  • blossom  (11.03.14 21:57:49) 
yıllar önce tel kullanmıştım. sonradan bozulmalar oldu. bunların giderilmesi için ihtiyaç haline geldi. uyarınız için teşekkürler @blossom.


  • dediysem dedim  (12.03.14 17:49:22) 
ben ankarada fahri levent meteye gitmiştim. 1,5 2 yıl kaldı diş tellerim kendisi çok ilgili, bilgili. 5-6 yıl öncenin parasıyla diş çekimi dahil 3000 küsur ödemiştik.
tr.linkedin.com

  • tuborg yesili  (12.03.14 18:16:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.