[]

hızlı yürürken kaval kemiğim ağrıyor

hızlı yürürken kaval kemiklerim fena sızlıyor. bu herkeste olan bir durum mu yoksa benim ayaklarımın çarpıklığından falan kaynaklanan bir şey mi?




 
kemik mi o "bölge"mi, bazı insanların kan dolaşımında sorun vardır ve hızlı yüründüğünde o bölgeler oksijensiz kalır. bu da ağrı yapar. kısa bir süre dinlendikten sonra hemen geçiyorsa sebep bu olabilir.

sık sık yürümek genelde bu sorunu çözüveriyor.
  • kuja  (10.03.14 07:54:30) 
daha çok kemikler ağrıyor ama bölge de ağrıyor tabi. durduktan 5-10 dakika sonra ağrı geçiyor.


  • burty  (10.03.14 08:04:26) 
evet benim de ağrıyor. ben de şöyle bir çıkarım yaptım, eğer botla yürüyorsam bu ağrı daha fazla oluyor, ama spor bir ayakkabı giyiyorsam daha az ağrı oluyor. Bende ki ağrı en az 1.5 km yürüdükten sonra başlıyor.


  • artikbenimdebirvolvomvar  (10.03.14 08:49:13) 
+1 kuja haklı galiba

benim de ağrıyor. özellikle belirli bir tempoda yokuş yukarı yürüyorsa ağrıyor. ve dikkat ettim yürürken bilek ve alt bacak kaslarımı normal yürüme hareketleri dışında hareket ettiriyorsam veya kasıyorsum ağrı daha çabuk oluşuyor.

doktora gittim durumu anlattım, muayene etti, bel fıtığın yok deyip postaladı beni.

ayrıca düzenli yürüyüş yaptıkça bu ağrılar azalıyor.
  • yemrem  (10.03.14 09:27:15) 
sanırım kaslar zayıfsa dolaşımı yetersiz kalıyor çünkü düzenli egzersiz ile kas tonusu arttığında venöz dolaşım artacağından bölgenin dolaşımı da artmış oluyor.
bölgede açığa çıkan oksijen açlığı da yorgunluk ve ağrı oluşturuyor, düzenli egzersiz ve alt bacak kaslarının güçlendirilmesi ile geçecektir.

  • neferkitty  (10.03.14 10:04:31 ~ 10:05:42) 
ayakkabıyla ilgili bir problem değil bence. spor ayakkabı, kundura, terlik falan fark etmiyor, koşarken değil sadece hızlı yürürken oluyor. bugüne kadar öyle hızlı tempoda yürümüş bir insan değildim. 2 aydır spor salonuna gidiyorum. bu durumu da koşu bandında hızlı tempoda yürürken fark ettim. yorumlarınıza göre birkaç ay sonra düzelecek umarım. teşekkür ederim.


  • burty  (10.03.14 10:19:21) 
çok kişi bu sorundan çekiyormuş da haberim yokmuş. biraz daha detaylandırayım benimkini.

24-25 yaşındayken özellikle soğuk havalarda hızlı yürüdüğüm an tam kaval kemiklerimde ciddi bir ağrı baş gösteriyordu bende. şöyle anlatayım, sabah hava soguk, saat 8, arabayi park ettigim yer ile kampus/ders arasi 250 metre.

hizli yurudugumde daha 100. metrede ciddi bir agri basliyordu ve bir noktadan sonra durup en az 10 saniye dinlenmem gerekiyordu. biraz degiskendi hava sicakligindan olsa gerek, sicak havada daha rahatti.

yokus cikmak da keza ayni sekilde hizli yurume etkisi yapiyor, o da agritiyordu bayagi. bire bir dolasim sorununa uygun semptomlar cunku dururken hic bir agri yok.

neyse herhangi bir ilaci yok, yas cok ileri olmadigindan kalbe zarar verecek bir sey de degil, tek soylenen "bol bol yuru" idi. ben de bir donem okuldan tempolu kosu dersi aldim, haftada 3 kere sabahin korunda kosma + kas guclendirme toplam 4 ay civari.

o gunden sonra bir kez bile agri cekmedim, yalniz o eski yurumeyen halime de gule gule dedim. artik neredeyse her gun bol bol yuruyorum. cok faydasini gordum, gidebildigim her yere de yuruyerek gidiyorum.
  • kuja  (10.03.14 13:40:08 ~ 13:40:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.