[]

Mide kanaması durumunda dışkı rengi!!

Warfarin kullanan hastanın kanama ihtimali belirdi. Doktorlar dışkıda kararma olduğunda hastane aciline gelinmesini söylediler.

Şimdi kontrol ederken neye dikkat etmeliyiz ki en ufak şeyde endişelenmeyelim ya da geç kalmayalım.

Afedersiniz dışkının kıvamı, rengi (siyah olacak ama nasıl bir siyah?) vs. diğer gözle görebileceğimiz özellikleri nasıl omalı ki kanamadan şüphe edelim?

Bir de yediğimiz besinler, abur cuburlar renge etki eder mi?

edit:iğrenecek bişey yok. bunlar hep bilgi ve tecrübe. ve en önemlisi sağlık. teşekkürler.

 
Dışkı rengi katran renginde koyu olur. Yediğiniz yiyecekler dışkının rengini etkiler ama bu kadar da etkilemez o yüzden rutin (doktorun önerdiği varsa) beslenmesine devam etsin.


  • juanolujuan  (08.03.14 20:39:26) 
katran gibi siyah cıvık cıvık ishal olmuşsun gibi sanki. kokusuda kötü/güçlü olur genelde
ne biçim anlattım lan kendimden tiksindim :/

  • maltalı  (08.03.14 20:42:04) 
su gibi, parlak, siyah, evet katran gibi!
bildiğiniz kaka şeklinde ama rengi koyukahverengi ise kanama değil.

besinler renge etki eder ama hiçbi tanesi, su gibi cıvık + parlak + katran gibi siyah bir dışkıya sebep olmaz. kırmızı pancarı çok yiyince, pembe kırmızı arası bi renge boyuyo kakayı ve çişi.

yanılma ihtimaliniz yok! görür görmez tanırsınız.

Çok koyu renkli vişne çürüğü rengi de ince barsak kanaması olabilir.

Ayrıca sadece dışkıya bakmayacaksınız.

Gözleri kararıp bayılması, kendinden geçmesi, yüzünün kağıt gibi bembeyaz olması, nabzının dakikada 110-120'nin üzerine çıkması, elinin ayağının buz kesmesi gibi belirtilerin gelişip gelişmediğine de bakacaksınız. Bunların bir ikisi var ama henüz dışkılamadı. Gene gidin acile!
  • compadrito  (08.03.14 20:47:08 ~ 20:55:36) 
ben kanama gecirdim olumlerden dondum..şu likteki bokun aynısı benden cıktı ve sonrasında bayılmıştım..
mediplatform.com

  • jamswety  (08.03.14 20:57:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.