[]

Mesane Kanseri - Batın US

İyi akşamlar,
Dedemin üç ayda bir tekrarlanan sistoskopiyle sürekli temizlenen mesane tümörü, mesane kas dokusuna yayılmış. Mesane alınıp ileal kanal işlemi uygulanmasını düşünüyor doktoru. Metastaz yapıp yapmadığına bakmak için BT çekildi ancak sonucu alamadık henüz. Ekte verdiğim ultrason son sistoskopiden önce çekilmişti. Şimdi bizi esas tedirgin eden durum çekilen diğer USlarında yazmayan karaciğerdeki hipoekoik lezyon bulgusu. Karaciğere met yapmış olabilir mi, metastaz bulgusu mudur bu?
Yardım edecek hekim arkadaşlara teşekkürler.


 
Karaciğer metastazı olabileceği gibi, iyi huylu urlar veya karaciğer yağlanması odakları da olabilirmiş. dedenizin karaciğerinde 1. seviye yağlanmadadan da bahsediliyor raporda. yani olabilir de, olmayabilir de.

A hyperechoic liver lesion on ultrasound can arise from a number of pathologies

These include both benign and malignant entities

Benign

hepatic haemangioma - commonest hyperechoic liver lesion by far 1,4
focal nodular hyperplasia
hepatic adenoma with high fat content
focal fatty change - focal hepatic steatosis
inflammatory pseudotumour of the liver
Malignant

hepatic metastases
hepatocellular carcinoma - particularly in a cirrhotic liver 3
cholangiocarcinoma
The presence of hyper-echogencity can be a result of fat within a liver lesion 2 although some non fat containing lesions may well represent hyper-echogenicity (e.g hepatic haemangiona) .

Radiographic assessment

Ultrasound

Some suggest pulse inversion harmonic imaging with quantitative evaluation as being a useful in facilitating the differential diagnosis of hyperechoic focal liver lesions where a lesion-liver ratio equal to or greater than 1 being predictive of a benign nature, assuming that malignant lesions show a ratio of less than 1 1.

hypo-echoic halo sign : considered a feature suggestive of malignancy .
  • compadrito  (08.03.14 04:01:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.