[]

implant ve aöf sorusu

merhaba,
bu implant hakkında neler biliyorsunuz? aydınlatabilir misiniz bu diş yüzünden intiharı bile düşünen fuharayı? yararları, zararları, ömrü, varsa yaptıran eden deneyimlerini yazabilirse çok mutlu olurum teşekkürler...


bir de ikinci duyuru açmamak adına ekleme yapayım. aöf de bu dönem kaydı yenilemez isek babanın sigortasından veya yeşil karttan düşürüyorlar mı?

 
implant hakkında bildiklerim: bana önerildiğinde "ben çeneme çivi falan çaktırmam arkadaş" diyerek reddetmem :p kemik yapım, çene yapım incelendi, uygun olduğu söylendi çene cerrahı tarafından. önce çivisini çakıyormuş, bir müddet sonra üstünü yerleştiriyormuş. çiviyi vücudun kabul edip-etmemesine bağlı. ben kabul etmedim, zirkonyum köprüler var şimdi, onu önerdiler. implantla mr a falan girilmiyor diyorlar, hastalık var-sağlık var, ayrıca allah korusun kazada-belada istemem öyle yabancı cisim ağzımı-yüzümü dağıtacak belki vs diye diye bu riskleri alamadım.

aöf hakkında hiçbir şey bilmiyorum.
  • kerbeee  (04.03.14 21:45:48) 
ne yaptırdınız yani şimdi? ve öneriyor musunuz? faydaları zararları? varsa makale falan bildiğiniz link verir misiniz?


  • odiyus  (04.03.14 21:46:53) 
eh makale falan yok tabi ki elimde, hekim ve google. ben bildiğiniz köprü yaptırıyorum, kaplaması da zirkonyum olacak. ben implanttan kaçtığım için bunu yaptırıyorum, bana faydası bu. siz hekime göründünüz mü, size implant dedi mi? belki uygun değilsiniz, bence önce bilgi alın güzelce.


  • kerbeee  (04.03.14 22:00:29) 
daha görünmedim doğrusu iyi bir soruydu bu teşekkürler. :D


  • odiyus  (04.03.14 22:03:52) 
@kerbeee

ağzına 100lük inşaat çivisi çakılmayacak hocam. yalan yanlış bilgilerle insanları yönlendirmeyin.

çaktıkları çivi denen şeyin malzemesi titanyum. zaten fiyatlar da biraz da o yüzden pahalı. ayrıca mr 'a engel değil.

diş teli kullanırken bile mr'a girebilirsin.
  • raskolnikov2  (04.03.14 22:09:38) 
diş hekimi korkusu olan biri olduğum için benim için aynı hissiyat, farkı yok. yalan-yanlış bilgi verip yönlendirme amacım hiç yok. neticede çene kemiğine çivi/vida takılacak değil mi? vücudun kabul etmeme olayı da varmış? işte ben bunları istemedim, hepsi bu. mr a engel olmaması ise iyiymiş.


  • kerbeee  (04.03.14 22:20:23) 
Bende iki adet implant var, gayet memnunum.

Yapımı biraz uğraştırıcı tabi. Önce ufak bir operasyonla çene kemiğine dübel gibi birşey takılıyor, üzerindeki et dikiliyor ve birkaç ay bunun kemiğe kaynaması bekleniyor.
Daha sonra orası tekrar açılıp bu sefer çivi takılıyor, çivinin üzerine diş oturtulup yapıştırılıyor.

Ben henüz bir zararını görmedim. Ancak bazı bünyeler (özellikle bazı hastalıkları olan yaşlılar) bunu kabul etmiyormuş ve implantı gömdükten hemen kısa bir süre sonra sökmeleri gerekiyormuş.
  • johan sebastian  (04.03.14 22:25:12) 
imkanın varsa yaptır.öbür türlü köprü yaptırmak için eksik dişin ön ve arkasındaki dişlerin gereksiz yere küçültülecek.


  • mek  (05.03.14 10:28:22) 
5. implantımın dikişlerini bugün aldıracağım. 5 yıl önce yaptırmıştım diğer dördünü. dünyam dönmüştü. bir daha asla diyordum. teknoloji ilerlemiş. 20 dakikada halloldu. rahat ol. hekim çok önemli. bir iki gün hafif ağrı oluyor. mayıs gibi titanyum çivi takılacak. sonra da üzerine diş yapıştırılacak. korkma. bazı yerler hala porselen kaplama yapmaya çalışıyor. porseleni kabul etme, ısrarla zirkonyumu tercih et. porselen dişlerin içindeki metalde ya da porselende var olan bi madde mi işte neyse zaman içinde diş etlerinde sorun yaratıyor.


  • biliyorum ki ben  (05.03.14 10:41:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.