[]

İlgisiz doktor ve Kan Tahlili Sonucu

Bir roaccatune muadili olan Aknetrent'e başlamadan önce doktor kan tahlili istedi. Kan tahlilini yaptırıp tekrar gittiğimde beni hatırlamadı bile. Kağıdı eline uzattım masasına koydu. Daha gözucuyla bile bakmadan ilacın reçetesini yazdı ve ilaca başlattı. Daha sonra kan tahlilini incelemeden geri bana uzattı. İnternette kan tahlilsiz veren doktorları da görünce biraz kaytaraıyorlar mı diye şüphelenip bu soruyu sormak istedim.

Kan Tahlili Sonucu:

Total Kolestrol: 150 mg/dL

HDL Kolestrol: 45 mg/dL

Trigliserid: 133 mg/dL

AST: 32 U/L

ALT: 20 U/L

LDL: 78 mg/dL

Ürik Asit: 6.mg/dL

Kreatinin: 1.0 mg/dL

Glukoz: 88 mg/dL

Değerler bu şekilde. Hepsi normal düzeyde gözüküyor ama böyle bir ağır ilaç için uygun mudur bu değerler?

Not: Kreatin ve Ürik Asit değerlinin yüksek olması kullandığım supplementlerden sanırım-geçen hafta bıraktım-

 
Bakmistir o hizlica
Degerlerin normal zaten. Kolestrolu onemle takip ediyorlar, digerlerini pek didiklemiyorlar ama tabi bilemem.

Merak etme. Doktorlar genelde ayni anda iki uc sey yapabilen canlilar.
  • cecilia  (28.02.14 20:07:43 ~ 20:23:14) 
hayır madem ikna olmadın doktora sorsaydın ya? iki lafı bir araya getirip konuşmaya korkuyosunuz sonra internette sağlık bakanlığı müfettişi kesiliyorsunuz.

ilacı daha kullanmaya başlamamışsın doktor kan değerlerine neden baksın? neden bakmayınca ilgisiz olsun? ya da kan tahlili istemeden ilaca başlayan doktor neden kaytarmış olsun? hemen bi suçlamacılık bi kendini bi şey sanmalar. la şuncağcık şeyi düşünemeyen sensin. akıl edip soru soramayn sensin. kötü olan doktor oluyor. o kağıdı saklayacaksın ilacı kullandıktan 1 ay sonra gidip tekrar kan verince 2 sonucu birden vereceksin doktora ya da bilgisayardan o zaman bakacak. 2 değeri karşılaştıracak. vücudunun ilactan ne kadar etkilendiğini anlayacak. ha ilk kan değeri alınmadan da olur, alınsa da olur. bi şey bilip bilmeden ilgisiz doktorlar kaytarıyor falan :)
  • vfgerty  (28.02.14 20:15:40) 
@vfgerty Ayrıntıları bilmeden konuşma doktora sormadım mı dedim ben? Kağıdı elime alıp şu değer normalin üst sınırına yakın neden böyle nasıl azaltabilirim riskleri var mı gibi sorular sorarken ağzıma tıkadı lafı bir şey yoktur bir şey yoktur dedi. Adamın üstüne gidiyorum. Yan etkileri konusunda sorular soruyorum geçiştiriyor. Bana broşür veriyor. Sporla ilgili sorular soruyorum, kafa sallıyor. Protein tozu kullanabilir miyim diyorum hı hı hı hı diye geçiştiriyor. İlk muayenede sırtımda sivilceler olduğumu söyledim. Adama kontrol bile etmeden sadece "tamam" dedi. Bu doktor mu kaytarıkçı değil yani? Başka doktordan randevu aldım çoktan zaten. Ona görüneceğim. Akşam akşam adamı deli ediyosunuz, sorduğum soruya adam gibi cevap verip yardımcı olmak yerine tek işiniz açık arayıp birilerine bok atmaya çalışmak.


  • oddyseus  (28.02.14 20:26:53) 
"tek işiniz açık arayıp birilerine bok atmaya çalışmak"


  • vfgerty  (28.02.14 20:47:36) 
@vfgerty Evet senin gibi birçok kullanıcı olduğunu söylemeye çalışıyorum. Yardımcı olmak yerine köstek oluyosunuz. Yardımcı olmayacaksan cevap verme kardeşim.


  • oddyseus  (28.02.14 21:01:10) 
Ilaci alirken supplement alma sakin, kestim drmisin de yine de bi sakin diyeyim dedim.


  • cecilia  (28.02.14 21:11:46 ~ 21:12:12) 
@oddyseus'e +1 yardımcı olmayacaksan, neden cevap atıyorsun ki? adam soru soruyo. iki lafı bir araya getiremeyip doktora sormaya korkuyosun türevleri cevap atıyosun. hiç olmadık yere gerersin bu şekilde insanları. tavrını değiştir bence @vfgerty

soruna gelince; tekrar muayene olmanda fayda var. yan etkileri hafife alınabilecek bir ilaç değil. ayrıca kan değerlerinde bir sorun yok.
  • memories  (28.02.14 21:12:26) 
@cecilia Doktor hı hı diyip geçiştirerek kullanabilirsin dedi. Ama ben yine de internetten araştırdığım kadarıyla bırakma kararı aldım. Ama bazıları A vitamini içermediği sürece supplement kullanabilirsiniz diyor. Bu konu da ne diyorsun?


  • oddyseus  (28.02.14 21:15:02) 
Ilac tehlikeli bildigin gibi, ne olur ne olmaz ben bilemem. Hatta doktor da cok kestiremez.
En iyisi tehlike yaratmamak.

  • cecilia  (28.02.14 21:53:27) 
Tekrarlıyorum: A vitamini içermediği sürece ve çok aşırı miktarda protein tüketmediğin sürece bir sakıncası yok. Ne söylediğimi biliyorum, eczacıyım. Tabi protein tozlarından bahsediyorum, kreatinin vs. olası etkilerini araştırmadım.


  • moroff  (28.02.14 23:05:29 ~ 23:06:24) 
eczacıların bir şeye sakıncası yok deme yetkisi ve bilgisi olduğunu düşünmüyorum. cahil belki de gerizekalı veya psikolojileri bozuk insanların da doktorlara kaytarıkçı demeleri de komik geliyor.

soruya gelirsek, hiçbir kan değeri, ağır bir ilaç için uygun mudur sorusunu cevaplamaz. yani sorduğun soru saçma ve salakça.

mevcut bir problem var: sırtta sivilce. tahminim stresten kişiliğinin zayıf olmasından ergen olmandan veya kullanmış olduğun diğer psikiyatrik ilaçlardan kaynaklanıyor olabilir.

bu problemi çözmek için bir ilaç kullanacaksın.

bu ilacın mekanizması itibariyle çok ciddi zararları var. ezcacılar FİKİR beyan etmezlerse sevinirim. doktorların özelliği fikir beyan etmeye yetkileri ve bilgileri olmasıdır. ilacın özelliğini gerizekalıların da anlayacğaı şekilde şöyle özetleyebiliriz:

ilaç vücudu kurutuyor. sivilceler de kuruyor. uzun süre kuru kalan sivilcelerin içindeki "sivilce mikrobu" ölünce tekrar sivilce oluşmuyor.

bu bi süreç. süreç tamamlanmadan ilacı bırakırsan sivilceler tekrarlar. risk budur.

sen ilacı kullanırken kas çalışıyım, protein tozu kullanıyım dersen. ben sana ilacı yarıda kesme riskini artıyorsun derim. ama bu sadece risk. hiçbir şey olmayabilir de.

ilaç + prt tozu senaryosu: alt-ast 250 olmuş, 2 ay sonra ilacı kesmek zorunda kalırsak geçmiş olsun. 2 ay kes ilacı. 2 ay sonra yine kullan. sonra yine kes. spor yaparken dehidratayona bağlı bayılmaların için bonus olarak eczacı arkadaşa dava açabilecek misin? açamayacaksın. neden? çünkü o bir eczacı.

tek ilaç senaryosu: diğer önerilere de uyarak 6 ay kullandın -ki eninde sonunda herkes bu seviyeye ulaşıyor. bazısı 1 yılda bazısı 4 yılda ulaşıyor. ama azmedersen sivilce probleminden kurtuluyorsun. diğer önerileri de yine doktoruna sen soracaksın. cahil olduğunu vurgulayarak gerizekalıya anlatır gibi anlatmasını rica ederek soracaksın :D artislik yaparsan senle ilgilenmek sana bi şey anlatmak zorunda değil ki :D ister ilacı 4 sene kullan, ister 6 ay da direk tedavi ol. yeni sağlık sistemine göre, adam senle ne kadar az ilgilenirse, o kadar çok hasta bakıyor ve daha çok para kazanıyor. üstelik senle ilgilenmedikçe sen daha çok doktora geliyorsun. 6 ayda tedavi olup kurtulacakken, 4 sene sürekli geliyorsun. senin her gelişinden diyelimki adam 30 lira kazanıyor.

adam sorumluluğunu yerine getirmiş zaten, yani sen adama dava açamazsın. adam kan tahlili istemiş. reçeteni yazmış. onun harici sokakta bağıra bağıra ölsen adamın umrunda olmaz. zaten bakanlık gezi olaylarından sonra sokakta müdahaleyi de yasakladı. kimse 112 yi aramak zorunda bile değil lan. ilgisiz sevgili olur, koca olur. doktorun ilgisizi olmaz lan. kaytarıkçı falan :D
  • vfgerty  (01.03.14 10:12:18 ~ 10:16:10) 
@vfgerty, sen ne münasebetle bu şekilde ahkâm kesebiliyorsun yahu? bu cevabını yeni gördüm. "eczacıların bir şeye sakıncası yok deme yetkisi ve bilgisi olduğunu düşünmüyorum" da ne demek oluyor? sen düşünmeyebilirsin ama bizim işimiz bu lan?! ağzımı bozucam kusura bakmayın. bizlerin 5 sene boyunca ne üzerine eğitim aldığımızı sanıyorsun? saksı mıyız biz, sfkjhsk.

"ezcacılar FİKİR beyan etmezlerse sevinirim. doktorların özelliği fikir beyan etmeye yetkileri ve bilgileri olmasıdır."

ikinci hatan. doktorların TEŞHİS KOYMAYA ve hastaları TEDAVİ ETMEYE yetkisi vardır. eczacılar da en az doktorlar kadar SAĞLIK DANIŞMANLIĞI yetkisine sahiptir. dikkat edersen teşhis falan koymuyorum. izotretionin reçete eden de ben değilim. sadece proteinlerle birlikte kullanılıp kullanılamayacağı hususunda görüşümü bildiriyorum. kavramlar kafanı bulandırmış olmalı. üslubuna dikkat et. yırtık dondan fırlar gibi insanların iki lafı bir araya getiremediğini iddia eden de sensin.

hem protein tozlarının, hem de izotretioninin karaciğer enzimlerini yükselttiği doğru. ancak protein tozlarının bokunu çıkarmadığınız sürece bu risk asgari düzeydedir. vücudun protein ihtiyacı zaten yapılan egzersizle birlikte artıyor. proteini keserek spor yapmaya devam etmek beyhude bir çaba olacaktır.

"cahil olduğunu vurgulayarak gerizekalıya anlatır gibi anlatmasını rica ederek soracaksın :D artislik yaparsan senle ilgilenmek sana bi şey anlatmak zorunda değil ki :D"

şu laflara da ne desem az açıkçası. ama kabahat sizin gibilerde değil, sizin götünüzün bu kadar kalkmasına sebep olan sağlık sisteminde. işin ahlâki kısmını yok sayarak her şeyi dava açmak / açamamaya indirgeyen mesleki etik anlayışınıza sokayım. sen izahatte bulunmaya tenezzül etmeyen meslektaşına arka çık, üstüne bir de duyuruda soru sormak durumunda kalan hastaya atarlan. ondan sonra "eczacıların bülgüsü ulduğuna önonmoyorooom." ha s**tir.
  • moroff  (03.03.14 15:21:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.