[]

şeker hastalığı tipi

insülin iğnesi yapan şeker hastaları tip 1 mi tip 2 diyabet mi oluyor?

veya 2si de iğne yapan diyabetse tipler neye göre ayrılıyor?


 
doğuştansa tip1 sonradansa tip 2 sanırım. bir de sanırım tip 2 daha hafif ve insüline gerek kalmıyor genelde. ben böyle biliyorum ama emin değilim.


  • fuerteventura  (28.02.14 09:57:55) 
tip 1'de insülin hormonu hiç salgılanmaz. bu nedenle ciddi ve ölümcüldür insülin kullanılmaması durumunda.

tip 2 insülin direnci ile başlar genelde. vücut önce (kilo, hareketsizlik, yanlış beslenme, genetik) insüline karşı direnç gösterir. tedavi edilmezse insülin üretimi dengesizleşir. ancak tip 2'nin de ileri seviyelerinde insülin kullanma ihtiyacı oluşabilir.
  • pokerface  (28.02.14 10:05:57) 
tip1de pankreas insülin üretmiyor. dışarıdan almak zorundalar. çocuklukta veya ilk gençlikte kendini gösteriyor hastalık. hastalarda düşük kilo problemi oluyor.

tip2de pankreas insülin üretiyor ama yeterli gelmiyor. duruma göre ilaç-iğne tedavisi gerekebiliyor. orta ve ileri yaşlarda kendini gösteriyor hastalık. hastalarda fazla kilo problemi oluyor. kalıtsaldır.
  • icemint  (28.02.14 10:07:59) 
20 yaşındaki kardeşim tip 1 hastası. babam da tip 2. arkadaşların dediği gibi babamda da 40lı yaşlarında belirdi hastalık. herkeste farklılık gösterebilir tip 2'nin tedavisi ki babam hala insülin kullanıyor. yakınlarınızda böyle bir hastalık mevcutsa sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli yürüyüş yapmalarını lütfen önerin.


  • amuzende  (28.02.14 10:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.